Προς τι η διασπορά ειδήσεων πανικού;

Κωδικός Πόρου: 00285-117467-9
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 11/03/11 14:54
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-117467-9
Περιγραφή:

Προς τι η διασπορά ειδήσεων πανικού;

Άλλο το πρωτοφανές τσουνάμι, που έπληξε σήμερα το πρωί την Ιαπωνία και κατέστρεψε πολλές περιοχές με ανθρώπινα θύματα και άλλο το «τσουνάμι» που θέλουν να μας επιβάλουν ετσιθελικά ορισμένοι διασπορείς ειδήσεων πανικού!.. Σαν δεν ντρεπόμαστε, λέω εγώ, που ορισμένοι δημοσιογράφοι –παπαγαλάκια κατάντησαν χειρότεροι από τις «κατινίτσες» της τηλεόρασης!.. Τουλάχιστον αυτές δεν τρομοκρατούν τον κόσμο!.. 

Εικόνα από το σημερινό πρωτοφανές τσουνάμι, που έπληξε την Ιαπωνία, έτσι όπως ακριβώς την μετέδωσε το CNN.

ΜΕ ΠΗΡΕ σήμερα το πρωί στο τηλέφωνο ένα πολύ οικείο και αγαπημένο μου πρόσωπο και με φωνή που έδειχνε πανικό με ρωτούσε τι θα γίνει με αυτά που λέγονται και διαδίδονται. Αν θα ξαναγυρίσουμε δηλαδή στη δραχμή και αν θα χαθούν τα χρήματα του κόσμου από τις όποιες καταθέσεις που έχουν.

Σε ερώτησή μου ποιος τα διαδίδει αυτά, μου είπε ό,τι λένε οι διάφοροι ψιθυριστές – δημοσιογράφοι οι οποίοι τρομοκρατούν τον κόσμο με όλα όσα λένε ή διαδίδουν και σχολιάζουν σε ύφος χιλίων καρδιναλίων από την τηλεόραση και αλλού, αφού έχει κατατρομοκρατηθεί ο κόσμος!

Είδα κι έπαθα να καθησυχάσω το οικείο μου πρόσωπο. Και του είπα ότι όλα αυτά, ακόμη κι αν γίνουν, δεν είναι κάτι που συμβαίνει από τη μια στιγμή στην άλλη. Όλα αυτά δεν γίνονται «εν ριπή οφθαλμού», όπως λέμε. Θα παρθούν υπουργικές αποφάσεις, θα γίνουν, ενδεχομένως, οικουμενικές κυβερνήσεις, ίσως-ίσως και εκλογές. Ποια κυβέρνηση θα δεχτεί να επωμιστεί μια τόσο εφιαλτική εξέλιξη; Καμία!.. Κατά συνέπεια δεν πρέπει ν' ανησυχεί, όσες δυσκολίες κι αν περνάμε ως Χώρα. Κυρίως δε να μην ακούει τις φήμες και τα διάφορα "παπαγαλάκια" που έχουν επωμιστεί τον άχαρο ρόλο να διαδίδουν αυτού του είδους τις "ειδήσεις" προκειμένου να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και να παίξουν διάφοροι επιτήδειοι τα παιχνίδια τους στα Χρηματιστήρια και αλλού. Και είναι γνωστοί αυτοί οι κύκλοι.

Είναι αλήθεια ότι σήμερα δεν υπάρχει η ελληνική δημοσιογραφία, που γνωρίζαμε στο παρελθόν. Οι άνθρωποι οι οποίοι είχαν ως αποκλειστικό σκοπό την αντικειμενική ενημέρωση με γνώμονα την αλήθεια.

Σήμερα τα δελτία ειδήσεων έχουν καταντήσει ένα ανελέητο κουτσομπολιό όπου οι δημοσιογράφοι λένε πως κάνουν δήθεν ρεπορτάζ και αντί για ρεπορτάζ (που σημαίνει έρευνα, διασταύρωση ή διακρίβωση των γεγονότων, αποδείξεις, ντοκουμέντα κλπ) ακούμε τις … προσωπικές απόψεις των παρουσιαστών των δελτίων. Απόψεις που βαπτίζουν «ρεπορτάζ»!..

Το γράφει σήμερα, με τον δικό της δηκτικό τρόπο στην εφημερίδα «Εστία», η γνωστή και καταξιωμένη Ελληνίδα δημοσιογράφος κ. Αλεξάνδρα Στεφανοπούλου. Και λέει ό,τι ακριβώς υποστηρίζουμε στο σημερινό μας σχόλιο όπου η ιερότητα των δελτίων ειδήσεων, που γνωρίζαμε στα παλιότερα χρόνια, έχει χαθεί.

«Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο, πέρα από τα δυσάρεστα γεγονότα, είναι η αίσθηση που μου δημιουργούν οι παρουσιαστές και σχολιαστές των ειδήσεων. Νοιώθω ότι χαίρονται επειδή αναγγέλλουν και προαναγγέλλουν δυστυχίες, χρεοκοπίες, σεισμούς και καταποντισμούς της Οικονομίας της Ελλάδας. Δεν περιγράφουν μόνο τη σημερινή κατάσταση. Προχωρούν και στο μέλλον. Έχουν καθίσει και έχουν λογαριάσει με το κομπιουτεράκι τσέπης τους ότι το 2014 δεν θα πληρώνονται οι συντάξεις, το 2018 δεν θα καταβάλλονται οι μισθοί, το 2023 η φρατζόλα το ψωμί θα στοιχίζει 129,75 ευρώ, το 2032 το κουνουπίδι θα πωλείται στου Λαλαούνη με το καράτι και το 2047 οι Έλληνες θα έχουν μεταναστεύσει στην Αλβανία…».

Έλεος, βρε παιδιά!.. Έλεος!... Δεν είναι για κρέμασμα ο κόσμος!.. Άλλο το πρωτοφανές τσουνάμι, που έπληξε την Ιαπωνία σήμερα το πρωί και κατέστρεψε πολλές περιοχές με ανθρώπινα θύματα και άλλο το «τσουνάμι» που θέλουν να μας επιβάλουν ετσιθελικά ορισμένοι διασπορείς ειδήσεων πανικού, για να εξυπηρετήσουν ιδιοτελείς ή αλλότριους σκοπούς!

Έλεος!..

Με σεβασμό και τιμή στους πραγματικούς δημοσιογράφους

ΑΓΓΕΛΟΣ Π. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011