«Βλέπε, άκου, σιώπα…»

Κωδικός Πόρου: 00285-117419-244
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 28/04/11 14:53
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-117419-244
Περιγραφή:

«Βλέπε, άκου, σιώπα…»

Το δικό μας επώνυμο blog, που θα είναι πραγματικά εφήμερο και θα σχολιάζει λακωνικά και με σεμνότητα κάθε τι που πέφτει στην αντίληψη των αξιόλογων συνεργάτιδων της ιστοσελίδας μας, χωρίς ύβρεις, λασπολογίες και χτυπήματα κάτω από τη μέση των ανθρώπων, αλλά με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και, ασφαλώς, με άφθονη δόση χιούμορ. Το χιούμορ, όπως και να το κάνουμε, είναι το οξυγόνο της ζωής μας!.. Καλή συνέχεια…

Φίλες και Φίλοι,

Από σήμερα η Αρχική σελίδα της Ιστοσελίδα μας λαμβάνει μία άλλη μορφή. Εγκαινιάζει το δικό της blog. Ένα blog, που θα είναι επώνυμο (με όνομα και επίθετο), χωρίς ύβρεις, λασπολογίες και χτυπήματα κάτω από τη μέση των ανθρώπων. Ως Διευθυντής Συντάξεως ενός πολυβραβευμένου δημοσιογραφικού περιοδικού («Ο Τύπος») σας λέγω ότι την όποια είδηση μπορείς να την περάσεις στον κόσμο με χίλιους τρόπους.

Ευθύς εξ αρχής τάσσομαι ανεπιφύλακτα υπέρ των «μπλόγκερς». Και διαφωνώ με την όποια επιχείρηση φίμωσης της φωνής τους, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Κι αυτό προς άρσιν πάσης παρεξηγήσεως.

Απλά, το δικό μας blog έχει έναν άλλο σκοπό. Κι ο σκοπός του είναι να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται πραγματικά ανθρώπινα, ευχάριστα και αισιόδοξα. Και το κυριότερο να προβληματίζονται με τα τεκταινόμενα, αλλά με προοπτική και ελπίδα!

Είναι πολύ εύκολο για τον γράφοντα, προκειμένου να έχει αναγνωσιμότητα (επισκεψιμότητα, όπως λέμε στο διαδίκτυο) να κατεβάζει θέματα από διάφορες διαδικτυακές εφημερίδες, περιοδικά, κλπ., όπως κάνουν συνήθως τα blogs. Αλλά εμείς, όπως θα δείτε, θέλουμε να εγκαινιάσουμε κάτι άλλο. Κάτι διαφορετικό.

Οι φίλες και συνεργάτιδες της Ιστοσελίδας μας θα επισημαίνουν διάφορα θέματα, που χρήζουν από μέρους μας ενός απλού, λακωνικού σχολιασμού. Και αυτό θα κάνουμε. Τίποτε άλλο.

Εξυπακούεται ότι θ’ αρχίζουμε, όπως πάντα, με «Το Σχόλιο της Ημέρας», το οποίο μετά από λίγες ώρες θα αποσύρεται. Όποιος θελήσει να το αναζητήσει είναι πολύ εύκολο να το βρει, αρκεί να ανατρέξει στην κατηγορία «Το Σχόλιο της Ημέρας», που υπάρχει αριστερά στον αλφαβητικό κατάλογο με τις κατηγορίες, όπου αποθηκεύονται όλα τα ημερήσια «Σχόλια».

Με την απόσυρση, λοιπόν, του «Σχολίου της Ημέρας», θα εμφανίζονται κατά διαστήματα διάφορα  εφήμερα θέματα του blog με γενικό τίτλο: «Βλέπε, άκου, σιώπα…».

Κι όταν λέμε «εφήμερα θέματα» το εννοούμε. Οι ειδήσεις και τα σχόλια του «Βλέπε, άκου, σιώπα…» θα «ζουν» μόνο μία ημέρα γιατί την επόμενη μέρα θα αποσύρονται από το διαδίκτυο, δεδομένου ότι οι φωτογραφίες, όπως όλοι γνωρίζετε, καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο και η εταιρεία με την οποία συνεργαζόμαστε, μας παρέχει τη δυνατότητα χώρου μόνο για 200MB.

Ας αρχίσουμε, λοιπόν … και εδώ είμαστε. Αν δεν αρέσει στον κόσμο το blog,  θα το κατεβάσουμε. Τι έχουμε να χάσουμε, την τσόχα ή τα ραφτικά;

Άλλωστε, όπως έλεγαν οι πατεράδες μας: «Το περίσσιο φως δεν βλάπτει»!..

Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ Π. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011