Μήπως έχει δίκιο ο κ. Βύρων Πολύδωρας;

Κωδικός Πόρου: 00285-115674-8234
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 12/02/16 19:00
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-115674-8234
Περιγραφή:

Μήπως έχει δίκιο ο κ. Βύρων Πολύδωρας;

Υπέρμαχος του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες δηλώνει ο πρώην υπουργός κ, Βύρων Πολύδωρας! «Με το νομοσχέδιο Παππά, τίθενται κανόνες εφαρμογής της συνταγματικής νομιμότητας και μπαίνει τέλος στην ασυδοσία των 'νταβατζήδων', όπως έλεγε και ο Κώστας Καραμανλής», σημειώνει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του!.. «Είναι ωραίο να καταγγέλλεται ανέξοδα η «διαπλοκή» καναλαρχών-τραπεζιτών και συστημικών κομμάτων, καθώς και προστατευομένων προσώπων, που «κοσμούν» κατ επάγγελμα τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σαλόνια. Νόμιζαν, αρχηγοί και στελέχη κομμάτων της αντιπολίτευσης, ότι μπορούν να τα πράττουν δημοκοπούντες και αβλαβώς. Αλλά έρχεται η ώρα της αλήθειας. Αυτή είναι τώρα», συμπλήρωσε ο κ. Πολύδωρας ο οποίος έχει διατελέσει κυβερνητικός εκπρόσωπος και αρμόδιος υφυπουργός Προεδρίας-Τύπου!..

ΜΙΑ μεγάλη έκπληξη περίμενε το αναγνωστικό κοινό των εφημερίδων, των ακροατών των ραδιοφώνων, των τηλεθεατών και των χρηστών του διαδικτύου! Ο γνωστός πολιτικός, πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και νυν Πρόεδρος της Ένωσης για την Πατρίδα και τον Λαό κ. Βύρων Πολύδωρας ήρθε με μία δήλωσή του να στηρίξει το νομοσχέδιο που θέλει να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο!

«Είναι ωραίο να καταγγέλλεται ανέξοδα η «διαπλοκή» καναλαρχών-τραπεζιτών και συστημικών κομμάτων, καθώς και προστατευομένων προσώπων, που «κοσμούν» κατ επάγγελμα τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σαλόνια. Νόμιζαν, αρχηγοί και στελέχη κομμάτων της αντιπολίτευσης, ότι μπορούν να τα πράττουν δημοκοπούντες και αβλαβώς. Αλλά έρχεται η ώρα της αλήθειας. Αυτή είναι τώρα», συμπλήρωσε ο κ. Πολύδωρας ο οποίος έχει διατελέσει κυβερνητικός εκπρόσωπος και αρμόδιος υφυπουργός Προεδρίας-Τύπου.

«Όσοι και όποιοι προβάλλουν ωρυόμενοι, με δουλόφρονα φανατισμό μάλιστα, διάφορα 'προσχήματα' δικονομικού τύπου για αναρμοδιότητα της Βουλής και άλλα κούφια παρόμοια, που αποσκοπούν στη διαιώνιση του καθεστώτος των βαρόνων της 'διαπλοκής', απλά, όχι μόνον αποκαλύπτονται αλλά και εκτίθενται αυτοεξευτελιζόμενοι», τόνισε ο κ. Πολύδωρας.

Όλα αυτά δεν τα λέει ένας τυχαίος άνθρωπος. Το είπαμε, άλλωστε! Ο κ. Πολύδωρας διετέλεσε στο παρελθόν Υφυπουργός Προεδρίας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Υφυπουργός Παιδείας, Υφυπουργός Εξωτερικών, Υπουργός Δημοσίας Τάξεως, ενώ το 1997 έθεσε επισήμως υποψηφιότητα για την προεδρία της ΝΔ.

Σπούδασε Νομικά στη Νομική Αθηνών. Πολιτικές Επιστήμες στις ΗΠΑ. Διεθνές Δίκαιο στην Ακαδημία Διεθνούς Δικαίου της Χάγης. Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου. Διεθνή Οικονομικά στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Υπότροφος του Ιδρύματος Φουλμπράϊτ.

Με πολλές τιμητικές περγαμηνές και συγγραφή περίπου 30 τόμων βιβλίων, κάποια στιγμή θα γράψει για τα λεγόμενα «παπαγαλάκια» της ενημέρωσης, εν μέσω άλλων, και τα εξής:

«Όσο για τα «παπαγαλάκια» που με χτυπούν επικαίρως από την πρώτη ώρα (Πρετεντέρης, πρωθιερέας που έδωσε το σήμα και τον τόνο από τον θρόνο του MEGA πριν καλά-καλά τελειώσω την ομιλία μου στη Βουλή, λέγοντας: «ιστορία του; ποιά ιστορία έχει αυτός; τη μόνη ιστορία που έχει είναι ότι διόρισε την κόρη του στη Βουλή» και δείχνοντας έτσι την ανησυχία του, ενώ θα έπρεπε να ήταν ήσυχος και ανακουφισμένος, γιατί το κομματικό και ευρύτερα ψευδοελίτικο κατεστημένο που δρα ως εγκληματική οργάνωση είχε επί τέλους απαλλαγεί από έναν αιρετικό, από ένα γρέζι ατσαλένιο που χαλάει το ρουλεμάν της αιώνιας διαπλοκής, των τζακιών, της οικογενειοκρατίας – όχι φυσικά με διορισμό μιας μετακλητής θυγατέρας – αλλά με τις εταιρείες, κατά προτίμηση διαφημιστικές, αεριτζίδικες, offshore και ΜΚΟ, καθώς και των διευθυντικών τραπεζιτικών στελεχών, που δίνουν δάνεια στους δικούς τους, σε εαυτούς και αλλήλους ή των golden boys και των κολλεγιοσπουδαγμένων παιδιών τα οποία συγκροτούν τους νεωτερικούς «γενίτσαρους» μιας μυστήριας οργάνωσης και ανθελληνικής ελίτας, που άλλοτε αναπολεί το κυβερνητικό ιδεώδες του Οθωμανισμού και άλλοτε του Ευρωπαϊκού προτεσταντικού τραπεζιτισμού). Καημένη Ελλάς! Όσον αφορά, λοιπόν, τα «παπαγαλάκια», μια λέξη μόνον. Όταν, ό μη γένοιτο, «φοβεροί» οικονομικο-πολιτικοί «σεισμοί θα ρημάζουνε το παν» και οι καταστροφές θα είναι κατάδηλες και σαρωτικές, τότε, εκείνα τα μίσθαρνα και προστηθέντα όργανα δεν θα έχουν ούτε αφεντικά να τα προστατεύσουν ούτε θα βρίσκουν τρύπα να κρυφτούν από τη λαϊκή οργή!» (Βλέπε άρθρο: «Φοβεροί σεισμοί ρημάζουνε το παν», Αθήνα, 7 Ιανουαρίου 2014, ή την ιστοσελίδα όπου δημοσιεύθηκε το άρθρο: http://www.vyron-polydoras.gr/omilies.php)

Εξυπακούεται ότι ο γράφων δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει ή να διαψεύσει τα όσα επωνύμως καταγγέλλει ο κ. Πολύδωρας. Τίθεται όμως ένα γενικότερο  ερώτημα για την διαπλοκή των ΜΜΕ: Μήπως έχει δίκιο ο κ. Βύρων Πολύδωρας;

Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016