Οι Έλληνες και το Άγιος Όρος!

Κωδικός Πόρου: 00285-113801-875
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 06/08/11 18:18
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Κριτική Βιβλίων, 00285-113801-875
Περιγραφή:

Οι Έλληνες και το Άγιος Όρος!

Ιδού, λοιπόν, που υπάρχουν και σπουδαίοι σύγχρονοι Έλληνες οι οποίοι έχουν αγάπη και μεράκι για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία!.. Ένας εξ αυτών ο κ. Ευστάθιος Χαριτόπουλος, του οποίου αξίζει τον κόπο να διαβάσει κανείς μία επιστολή που έγραψε σε υπουργό της ελληνικής κυβέρνησης. Την παραθέτουμε αυτούσια, για να γνωρίσουν όλοι οι φίλοι και οι φίλες το έργο του!..

Ο Οικουμενικός Πατριαρχης κ. Βαρθολομαίος με τον κ. Ευστάθιο Χαριτόπουλο.

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟ
Μοναδικό έργο στο Διαδύκτιο Γιά τήν Ορθοδοξία µας Αυτοχρηµατοδοτούµενο Αποκλειστικά από Έλληνα Μακεδόνα από τη Θεσσαλονίκη. Για την Ελλάδα µας, τη Μακεδονία και την Ορθοδοξία από τον
ΕΥΣΤΑΘΙΟ ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟ
WWW.MAKEDONIA.GR - E-MAIL : HELLAS@MAKEDONIA.GR
WWW.AGIONOROS.COM KAI WWW.MOUNTATHOS.COM

WEB-ROM-SITE-ENGYKLOPEDIA

Ευστάθιος Χαριτόπουλος: O τουρισμός είναι ένας από τους μεγάλους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας. Η απόφαση να δημιουργήσω την τουριστική χάρτα της περιφέρειας Κεντρικής ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ στο INTERNET ξεκίνησε εδώ και πολλα χρόνια.. Όνειρό μου, ήταν και είναι, να καταστήσω εύκολο εργαλείο στο διαδύκτιο άμεσης πληροφόρησης, σε 10 γλώσσες και σε άκρως Εγκυκλοπαιδικό περιβάλλον με την ιστορία και την καταπληκτική φωτογραφία, ακριβώς αυτό που λείπει από τις ιστοσελίδες τις ελληνικές και τις ξένες, οι οποίες οπως νομίζω εγώ είναι άχαρες, ελλειπείς και μετριότατες με αποτέλεσμα ο καθένας μόνος του να χάνεται σε ένα αχανές και πολύπλοκο διαδύκτιο. Εδώ και Πάρα πολλά χρόνια Παρουσιάζω στην έκθεση Filoxenia στη Θεσσαλονίκη με τα όνοματα που αγόρασα για το διαδύκτιο, τα domain names: WWW.MAKEDONIA.GR , WWW.HALKIDIKI.NAME -WWW.MOUNTATHOS.COM WWW.AGIONOROS.COM , WWW.ELLADA.EUΚαί δημιουργώ μια πυξίδα για να οδηγήσω τους επίδοξους ταξιδευτές του INTERNET από όλο τον κόσμο στις ομορφιές του τόπου μας. Η Κεντρική Μακεδονία είναι Κομβικό σημείο και από τις μεγαλύτερες πύλες εισόδου στη χώρα μας από τις χώρες της Aνατολικής Ευρώπης, που οι περισσότερες είναι Ορθόδοξες και 100.000.000 είναι έτοιμοι να μας επισκεφτούν γιατί θέλουν να γνωρίσουν εκτός από τις πανέμορφες παραλίες μας, και τα μοναδικά μοναστήρια μας. Έτσι ο Προσκυνηματικός Τουρισμός κτυπάει την πόρτα μας. Η Μακεδονία μας θα είναι η Περιφέρεια του Μέλλοντος. Συγκεκριμένα θα προωθήσουμε την Ιστορία μας, Φωτογραφίες και Βίντεο το Συνεδριακό, το Θαλάσσιο, Αθλητικό, Χειμερινό, Πολιτιστικό, θρησκευτικό, Γαστρονομικό, Περιηγητικό, Αγροτοτουρισμό καθώς και τον Ιαματικών λουτρών Τουρισμό.
Αυτό που λείπει από τις Eλληνικές ιστοσελίδες για τον τουρισμό μας, στο INTERNET, είναι οι φωτογραφίες υψηλής ποιότητας και ανάλυσης από καλλιτέχνες φωτογράφους και με ανοιχτό copyright, που να μας ανοίγουν τα μάτια στις ομορφιές της πατρίδας μας. Είναι δυνατόν ; ναι είναι. Αυτό το μοναδικό έργο το δημιουργώ εδώ και 4 Xρόνια και το παρουσιάζω στην έκθεσηFILOXENIAτης Θεσσαλονίκης, με τον τεχνικό προγραμματιστή μου Μίντο Αναστάσιο στο περίπτερο της Νοµαρχίας Χαλκιδικής σε μεγάλες τηλεοράσεις και μοιράζοντας ειδικό έντυπο. Το έργο το ξέρουν καλά όλοι οι πολιτικοί μας αρχηγοί, βουλευτές και υπουργοί όλων των κομμάτων, νομάρχες, περιφερειάρχες, δήμαρχοι και κοινοτάρχες και τολμώ να πω ότι είναι καιρός να βάλουμε τον πήχυ ψηλά εμείς οι Έλληνες. Έχουμε το μυαλό καίτην τέχνη να κατασκευάζουμε μοναδικά έργα ανα τους Αιώνες της Ιστορίας μας.
Και η µοναδική ιδέα µου, μ’ έκανε να ονειρεύομαι και να ελπίζω ότι αυτό που ονειρευόμαστε όλοι για το καλό της πατρίδας μας μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Η βαριά βιοµηχανία µας είναι ο τουρισµός. Η Χαλκιδική είναι ένα Μοναδικό μέρος διότι εκτός την ηλιοφάνεια, τις φανταστικές παραλίες, με τα όμορφα ξενοδοχεία, έχει το μοναδικό Άγιον Όρο ς. Και μετά όλα τα άλλα θαλασσινά και ορεινά μέρη, λουτροπόλεις και άλλα, άξια για να τα ανακαλύψουμε όταν πατάμε στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ τη διαδυκτιακή πύλη σε 10 γλώσσες το WWW.MAKEDONIA.GR . Το έργο αυτό είναι εφικτό και εύκολο για μένα,διότι είμαι στον τουρισμό από μικρό παιδάκι. Δούλευα σε ξενοδοχεία της Χαλκιδικης, παράλληλα με τις σπουδές μου στην Ελλάδα. Μετά σπούδασα φωτογραφία στην Σουηδία και παράλληλα έκανα δεκάδες εκθέσεις σε όλον τον κόσμο. Θα ηθελα να παρακαλέσω το όνειρο και το όραμά μου να βοηθηθεί με χορηγίες του Υπουργείου Πολιτισμού , μια που ο καλλιτέχνης είναι αδύνατο μόνος του να δημιουργεί και να χρηματοδοτεί συγχρόνως. Τους ευχαριστώ και υπόσχομαι να τους κάνω υπερήφανους που πίστεψαν στο όνειρό μου για τη Μακεδονία στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ. Η δημιουργία είναι επίπονη και κουραστική και όλες οι άλλες δουλειές που φέρνουν χρήματα πάνε πίσω. Πολλές φορές εργάζομαι 20 ώρες συνεχόμενα διότι όπως είπε ο π. Παΐσιος από μέτριους είναι γεμάτος ο τόπος. Μπορείς να είσαι ο καλύτερος στη δουλειά σου; τότε πέτυχες. Το μυστικό είναι να έχεις μεγάλη πίστη στο Θεό και στον εαυτό σου! Ο φωτογράφος Στάθης Χαριτόπουλος δουλεύει εδώ και τέσσερα χρόνια ένα πρότζεκτ στο διαδίκτυο το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες της ιστοσελίδας HYPERLINK http://WWW.MAKEDONIA.GR να γνωρίσουν,καταρχήν, το Άγιο Όρος μέσα από εντυπωσιακές φωτογραφίες και εκατοντάδες πληροφορίες μέσα από ένα καλαίσθητο διαδικτυακό περιβάλλον. Όπως δηλώνει ο ίδιος ο δημιουργός, του Άγιου Όρους είναι μόνο η αρχή, καθώς η φιλοδοξία του είναι να δημιουργήσει μια μεγάλη διαδικτυακή πύλη που θα παρέχει όλες τις πληροφορίες για την ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, την ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και όλες τις περιοχές της ευρύτερης περιοχής της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Το κόστος φυσικά είναι μεγάλο, τόσο σε κόπο, όσο και σε χρήματα, σύμφωνα με τον κ. Χαριτόπουλο. «Μέχρι τώρα τα έξοδα υπερβαίνουν το ποσό των 100.000 ευρώ για Ερευνα, Εργασίες Διάφορες, Εξειδικευμένες, Φωτογραφικό Υλικό, Πληρωμές Προγραμματιστών, Συγγραφή Κειμένων και Αγορά domain names. Για να εξασφαλίσω MONO τα δικαιώματα του ονόματος WWW.MAKEDONIA.GR πλήρωσα 10.000 δεκα χιλιαδες ευρώ σε έναν Σκοπιανό που είχε προλάβει να το κατοχυρώσει, πριν εφαρμοσθεί ο σχετικός νόμος που δίνει προτεραιότητα στους τοπικούς φορείς για την αγορά ονομάτων τοπωνυμιών. Το ίδιο χρηματικό ποσό έδωσα σε μια ρώσικη εταιρία που είχε αγοράσει όλα τα ονόματα σχετικά με το Άγιον Όρος , WWW.MOUNTATHOS.COM και WWW.AGIONOROS.COM, WWW.HALKIDIKI.NAME-και τοWWW.ELLADA.EUτο αγορασα 5.000 ευρώ από έναν Βέλγο. Τελευταία απόκτησα το , WWW.MEGAS-ALEXANDROS.EU δηλώνει υπερήφανα ο κ. Ευστάθιος Χαριτόπουλος. Παράλληλα ο Θεσσαλονικιός φωτογράφος έχει αφιερώσει πολλά χρόνια στη συγκέντρωση του υλικού για το Άγιον Όρος, την Μακεδονία και τη Χαλκιδική συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων βιβλίων που έχει στη συλλογή του για βιβλιογραφία και η βιβλιοθήκη του είναι 10.000 τόµοι, είναι αποθηκευμένα σε ιδιωτικό χώρο κάτω από την επίσημη κατοικία του και χιλιάδων φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης που συνολικά αγγίζει τα τέσσερα 4 terrabytes σε όγκο δεδομένων, ! Εξίσου χρονοβόρα είναι και η διαδικασία επεξεργασίας των χιλιάδων φωτογραφιών που επιτρέπει την καλύτερη χρωματική απόδοσή τους. «Μόνο για μια φωτογραφία μπορεί να δουλεύω και μια εβδομάδα. τονίζει ο Εκδότης καί Φωτογράφος κ. Ευστάθιος Χαριτόπουλος.
Η ιστοσελίδα web-rom-site-hyperlink http://WWW.MAKEDONIA.GRείναι διαθέσιμη ήδη σε τρεις γλώσσες, ελληνικά, αγγλικά και γερµανικά ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα θα «ανέβει» και στα γαλλικά και τα ρώσικα . «Ετοιμαζομαι επίσης και για άλλες πέντε γλώσσες µεταξύ των οποίων και κινέζικα. Θέλω να καταλάβετε ότι είναι τόσο εύκολη η πλοήγηση που και ένα παιδάκι μπορεί να το καταλάβει. Για τα μενού είναι εύκολα και άμεσα , είναι όλες οι πληροφορίες συγκεντρωμένες σε μια πύλη ώστε ο κάθε επισκέπτης από όλο τον κόσμο να μπορεί να βρει εύκολα αυτό που θέλει, για όλη τη Μακεδονία μας εύκολα σε ένα μοναδικό περιβάλλον για τον φιλικό για τον χρήστη που να μοιάζει με ζωντανή εγκυκλοπαίδια σε κάθε μία φωτογραφία και όχι σαν τύπο εφημερίδας που είναι όλα τα άλλα web-sites. Δεν θέλουμε να γίνει όπως μια ιστοσελίδα – εφημερίδα που μπαίνει κάποιος μόνο για ένα λεπτό και μετά φεύγει» αναφέρει ο κ. Χαριτόπουλος.
Πρέπει νά περάσω μέσα όλη τη Μακεδονία μας ώστε εύκολα ο ξένος ή και ο Έλληνας να μπορεί να βρει αυτό που ζητά άμεσα WWW.ELLADA.EU. Θα έχει άμεση πρόσβαση σε κάθε πληροφορία που επιθυμεί. Ελπίζω ότι είμαστε πολλοί που ενδιαφερόμαστε και έχουμε τη δύναμη να κάνουμε το δύσκολο εύκολο σε 10 γλώσσες και ότι η αγαπημένη μας πατρίδα θα κάνει το σωστό όταν καταλάβει ότι ένα τέτοιο όνειρο λείπει από το διαδύκτιο, το Άγιο Όρος και σοφό internet στην καλή του χρήση». Παράλληλα ο κ. Χαριτόπουλος ετοιμάζει φωτογραφήσεις Πανόραμα 360 μοιρών με ειδική φωτογραφική μηχανή ώστε να μπορεί ο καθένας να δει μέσω internet το μέρος που τον ενδιαφέρει και μπορεί να επισκεφτεί από όλες τις οπτικές γωνίες. «Το σημαντικότερο εξαγώγιμο προϊόν της χώρας μας είναι ο τουρισμός και πρέπει να τον προβάλλουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Δυστυχώς πριν μερικές μέρες συγκεντρώθηκαν όλοι οι εκπρόσωποι του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη για να συζητήσουν πώς θα αυξηθεί ο τουρισμός χωρίς να συζητηθεί η πραγματική προοπτική του internet» συμπληρώνει ο κ. Χαριτόπουλος.

Ποιός είναι ο Ευστάθιος Χαριτόπουλος

Ο Στάθης Χαριτόπουλος γεννήθηκε τον Ιούνιο του στη Θεσσαλονίκη. Με τη φωτογραφική τέχνη ασχολείται από μικρός. Σπούδασε φωτογραφία στη Σουηδία κοντά στον Arne Linmbland και κέρδισε το πρώτο του βραβείο φωτογραφίας. Έχει πραγματοποιήσει πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του υπάρχουν στις μεγαλύτερες πρωτεύουσες του κόσμου και σε ιδιωτικές συλλογές ιδρυμάτων, δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και νοσοκομεία. Είναι ιδρυτικό μέλος της “Αγιορείτικης Φωτοθήκης”.
Όπως λέει ο καλλιτέχνης, η φωτογραφία είναι μια περίεργη αίσθηση για μένα,που με κάνει να θέλω να μετατρέψω όσα φωτογραφίζω σε πραγματικά έργα τέχνης. Διατηρώ από τις μεγαλύτερες φωτογραφικές βιβλιοθήκες στην Ελλάδα,σε ιδιωτικό χώρο κάτω από το σπίτι μου με συλλογή 10.000 βιβλίων με progectoresτριών μέτρων για μελέτη επάνω στη φωτογραφία και τον πιο ισχυρό υπολογιστή MAC με οθόνες 50 ιντσών, καταπληκτικής ευκρίνειας, διότι η φωτογραφία και η επεξεργασία της είναι το όπλο για να δει όλος ο κόσμος τα τοπία μας. Ζω καλογερική ζωή για να τα καταφέρω όλα αυτά και να προσφέρω και εγώ ένα μικρό λιθαράκι για την σπουδαία πατρίδα μας και την Ορθοδοξία την πρώτη και τελευταία τον Έλληνων ελπίδα. Όπως έλεγε ο αγαπημένος μου φίλος Χατζηφώτης, που τον λάτρευα, διότι ξέροντας τον κόπο μου μου έδινε θάρρος και με βοηθούσε στις δυσκολίες που είχα, έλεγε, «ο Ευστάθιος Χαριτόπουλος αναδεικνύεται με τον πολύχρονο και τυραννικό του μόχθο σε ζωγράφο, που μέσα από την επίμονη σπουδή μπόρεσε να περικλείσει στις φωτογραφίες-πίνακές του την ψυχή των ορθόδοξων προσκυνημάτων του Αγίου Όρους και των Αγίων Τόπων και να τα μεταφέρει ατόφια στο χαρτί». Τον ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας και δεν θα τον ξεχάσω ποτέ. Είναι πάντα ζωντανός στην καρδιά μου.

Η βιοποριστική εργασία του Ευσταθίου Χαριτόπουλου
Εκτός από τη δημιουργία μεγάλων βιβλίων για την Ορθοδοξία και την αρχαία Ελλάδα, την παραγωγή CD-ROM και DVD-VIDEO, προσφέρω ολοκληρωμένες φωτογραφικές υπηρεσίες γύρω από τη φύση, το τοπίο, τον άνθρωπο και τις δυνατότητές του. Αποκλειστικό αντικείμενο η αρχαιολογική,ιστορική, τουριστική και πανοραμική φωτογραφία και ασφαλώς η μοναστηριακή φωτογραφία, που εδώ και πολλα χρόνια την υπηρετώ δωρεάν, σε όλα τα μοναστήρια της πατρίδας μου, όποτε μου ζητηθεί.

Πώς λειτουργεί το project
Ο κάθε επισκέπτης της ιστοσελίδας πρέπει να κατεβάσει ένα μικρό εκτελέσιμο πρόγραμμα μεγέθους 5.5mb το οποίο μετά την εγκατάστασή του επιτρέπει στο χρήστη να περιηγηθεί στα μέρη του Αγίου Όρους σε πλήρη απεικόνιση οθόνης (full screen). Το στήσιμο της ιστοσελίδας έχει γίνει με τη βοήθεια του τεχνικού συνεργάτη του, Ανέστη Μιντό.
Σε λίγο ετοιµάζω και ενα Κυψελοϊδές µοναδικό , πανέξυπνο πρόγραµµα για να µπορέσουµε να περάσουµε πα τώντας πάνω στο GOOGLE TO WWW.ELLADA.EU WWW.MAKEDONIA.GR WWW.MOUNTATHOS.COM WWW.AGIONOROS.COM µέσα στη βάση δεδοµένων Όλα τα Μοναστίρια µας Όλα τά Ξενοδοχεία µας και ολους τους Αρχαιολογικούς χώρους µας µε χιλιάδες φωτογραφίες. Είµαστε πάρα πολλή Οµορφη χώρα και νοµίζω ότι ξέρω πολυ καλα πως να αναδιξω µε την δυναµη του λογου και των πανεµορφων φωτογραφιών την Πατρίδα µας . Σας περιµένω να τελειώσουµε µαζί το πανέµορφο και πανέξυπνο WEB-ROM-SITE που άρχισα µόνος µου.
Σάς Ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας ,
Καί Αιτούµαι την
ΧΟΡΗΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Περιµένω µηνύµατά σας.
E-mail: HELLAS@MAKEDONIA.GR
Μετα τιµης
ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ
KAΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 9 55132 ΝΕΑΚΡΙΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΕΛ 0030-2310-805437 ΜΟΒ 69460-93015