Τέμενος λοιπόν στην Αττική!...

Κωδικός Πόρου: 00285-117555-1095
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 07/09/11 16:27
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Χριστιανισμός και Θρησκείες, 00285-117555-1095
Περιγραφή:

Τέμενος λοιπόν στην Αττική!...

Έγινε κι αυτό!.. Με 198 ψήφους υπέρ έναντι 16 κατά επί συνόλου 214 ψηφισάντων, εγκρίθηκε η ρύθμιση που περιελάμβανε το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τα αυθαίρετα, για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην περιοχή του Ελαιώνα. Παρά τις έντονες ενστάσεις του ΛΑΟΣ του κ. Γ. Καρατζαφέρη, ο οποίος άλλωστε προκάλεσε ονομαστική ψηφοφορία επί του επίμαχου άρθρου 29, υπέρ της ανέγερσης τεμένους τάχθηκαν τόσο η κυβερνητική πλειοψηφία, όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς και τα δυο κόμματα της Αριστεράς.

Με 198 ψήφους υπέρ έναντι 16 κατά επί συνόλου 214 ψηφισάντων, εγκρίθηκε η ρύθμιση που περιελάμβανε το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τα αυθαίρετα, για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην περιοχή του Ελαιώνα. Παρά τις έντονες ενστάσεις του ΛΑΟΣ του κ. Γ. Καρατζαφέρη, ο οποίος άλλωστε προκάλεσε ονομαστική ψηφοφορία επί του επίμαχου άρθρου 29, υπέρ της ανέγερσης τεμένους τάχθηκαν τόσο η κυβερνητική πλειοψηφία, όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς και τα δυο κόμματα της Αριστεράς.

Ο κ. Καρατζαφέρης εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι με την δημιουργία τεμένους «πάτε να κάνετε ένα εργοστάσιο παραγωγής τρομοκρατών». «Παίζετε με τη φωτιά και καταστρέφετε την Ελλάδα. Αν δεν μπορείτε να κάνετε κάτι πάμε σε εκλογές τώρα για να σωθείτε. Διαφορετικά, ούτε τα Ειδικά Δικαστήρια θα φθάσουν. Φαίνεται πως θα κοιτάμε προς το Γουδί», είχε πει μάλιστα στον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γ. Παπακωνσταντίνουο οποίος αντιδρώντας τον κάλεσε να είναι πιο προσεχτικός όταν μιλάει για Ειδικά Δικαστήρια ή για …Γουδί.

Όσον αφορά το τέμενος, τον παρέπεμψε στην ελληνική ιστορία και ειδικότερα στον Ελευθέριο Βενιζέλο, ο οποίος «για τους δικούς του σκοπούς (σ.σ. προκειμένου να ωθήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία να υπογράψει τη συνθήκη των Αθηνών του 1913 ώστε να διασφαλιστεί η ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή) ήθελε να κάνει ακριβώς κάτι παρόμοιο». «Εμείς είμαστε υπερήφανοι που είμαστε στην ιστορική συνέχεια του Ελευθερίου Βενιζέλου και των ιδεών που πρεσβεύει», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Καρατζαφέρης επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις είπε ότι «εάν κάνω την αναφορά στο Γουδί, είναι γιατί το συζητάνε στα καφενεία». «Μεταφέρω τη φωνή της βάσης, την οποία αρνείστε να ακούσετε, γιατί φοβάστε να πάτε στη βάση. Γιατί η βάση έχει αγανακτήσει πλέον σε τέτοιο βαθμό που δεν είναι δυνατόν βουλευτής να εμφανιστεί σε πλατεία», κατέληξε.

Πηγή: http://www.tovima.gr