Ο σατανισμός είναι η νέα θρησκεία, που επιχειρούν να επιβάλουν ορισμένοι στον κόσμο;

Κωδικός Πόρου: 00285-117553-1989
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 20/01/12 20:54
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Χριστιανισμός και Θρησκείες, 00285-117553-1989
Περιγραφή:

Τα περίεγα σύμβολα στους τοίχους διαφόρων πρωτευουσών του κόσμου, μεταξύ των οποίων και των Αθηνών, αλλά και όλα εκείνα τα μηνύματα, που προωθούν ορισμένες δυνάμεις, μας αναγκάζουν να γινόμαστε καχύποπτοι για ποια «θρησκεία» επιθυμούν να επιβάλουν ορισμένοι στις σύγχρονες χριστιανικές κοινωνίες!..

Η διαβολική αντιτριάδα της Αποκάλυψης: Ο Δράκοντας, το Θηρίο και ο Ψευδοπροφήτης, αναδύονται από τη λίμνη του πυρός κυκλωμένοι από λατρευτικά σύμβολα.

Ο σατανισμός, για όσους δεν έχει τύχει να γνωρίζουν, είναι η λεγόμενη λατρεία του Σατανά, που παραδοσιακά συνδέεται με τον αποκρυφισμό, τη μαγεία και τη Μαύρη Λειτουργία (ή Μαγική Λειτουργία).
Διάφοροι μελετητές πιστεύουν ότι πριν το 19ο αι. η Μαύρη Λειτουργία ήταν με την ευρεία έννοια μια λογοτεχνική επινόηση, η οποία συνήθως αποτελούσε το κύριο τυπικό του σατανισμού. Οι σατανιστές ιερουργοί φορούν άμφια όμοια με αυτά που φορούν οι χριστιανοί ιερείς στη Θεία Λειτουργία, εκτός από το φελόνιο που πιθανόν φέρει τη φιγούρα του τράγου, ενός ζώου που συχνά συνδέεται με το Σατανά. Άλλα χαρακτηριστικά της Μαύρης Λειτουργίας είναι το κρέμασμα του σταυρού ανάποδα, οι παρωδίες και αντιστροφές των χριστιανικών προσευχών και του Συμβόλου της Πίστεως, η θυσία ζώων και τα τελετουργικά όργια.
Να μη λησμονήσουμε να πούμε, ότι ο σατανισμός μοιάζει στο μεγαλύτερο μέρος του να είναι μια επιβίωση της λατρείας των δαιμόνων, σύμφωνα με την οποία ο Σατανάς δε θεωρείται ως αγαθοποιός ή ως κακοποιός, αλλά ως δαίμονας πιο δυνατός από όλες τις δυνάμεις του καλού, οι οποίες είναι ανίκανες να κρατήσουν τις υποσχέσεις που έχουν δώσει στον κόσμο.
Παρά ταύτα, η ιστορία του σατανισμού είναι ασαφής. Είναι πιθανόν πως ο Γάλλος τελετάρχης Ζιλ ντε Ρε, που είχε δικαστεί για την αίρεση του σατανισμού και για το φόνο ενός παιδιού, ήταν ένας πρώιμος οπαδός του. Ο σατανισμός φαίνεται λοιπόν να είχε ξαναζωντανέψει κατά την περίοδο της βασιλείας του Λουδοβίκου ΙΔ’ της Γαλλίας και να διατήρησε από τότε τα χαρακτηριστικά του, τα οποία συνήθως αποκρύπτονται με μυστικότητα, αλλά περιστασιακά εμφανίζονται δημόσια.
Σατανισμός: η νέα θρησκεία;
Προς επιβεβαίωση όλων αυτών που λέμε, διαβάστε ένα εμπεριστατωμένο κείμενο, που μπορείτε να το βρείτε στο περιοδικό «Επιστήμη και Πίστη» (Απρίλης-Σεπτέμβρης 1985, Τόμος 2, Αριθμός 4-5), το οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής:
«Ο Θεός πέθανε! Ζήτω ο Σατανάς!» Αυτή Β είναι η κραυγή της νέας θρησκείας που, φέρει το όνομα «Σατανισμός». Έμβλημά της μια απαίσια μορφή τράγου με το σύμβολο της πεντάλφας και το νούμερο 666 χαραγμένα στο μέτωπό του.
Σε περισσότερες από 50 πόλεις των ΗΠΑ φαίνονται σήμερα τ' αχνάρια αυτής της νέας θρησκευτικής κίνησης. Όχι μονάχα οι λαθραίες επιγραφές στους τοίχους των σπιτιών και των εκκλησιών, αλλά και τα έργα των οπαδών του σατανισμού φανερώνουν την τρομερή εικόνα της δράσης τους.
«Είμαστε κήρυκες του ονόματος του θηρίου 666, που θα κυριαρχήσει στους αιώνες των αιώνων». «Ο Σατανάς ζει και βασιλεύει». «Ζήτω η καταστροφή»• «Ζήτω ο θάνατος»• «Ζήτω η ανομία»• αυτά είναι μερικά από τα δυναμικά συνθήματα αυτής της σατανικής οργάνωσης που με τα εγκλήματα της έχει συνταράξει ολόκληρες περιφέρειες σε κάθε σημείο των ΗΠΑ.
Τρία είναι τα μέσα που χρησιμοποιεί ο «σατανισμός» για να προπαγανδίσει το κήρυγμα του και την αποκρυφιστική λατρεία του.
Φιλολογία. Το πρόσωπο και τα έργα του Σατανά περιγράφονται σε δεκάδες βιβλία με ποικίλους τίτλους. Ανάμεσα σ' αυτά το πιο γνωστό είναι «Η Σατανική Βίβλος» με το συνοδευτικό εγχειρίδιο «Σατανική τελετουργία», δυο βιβλία που τα συνέγραψε ο «αρχιερέας», κάποιος Anton Lavey. Οι οπαδοί του σατανισμού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο άνοιγμα βιβλιοπωλείων που να διαθέτουν τη σατανική φιλολογία τους.
Σατανική μουσική. Η μουσική αυτή ακούγεται στο ρυθμό του «σκληρού ροκ». Στα κέντρα του σατανισμού που παίζεται, συνοδεύεται από σεξουαλικά εκθέματα, από γυμνισμό κι από κάθε λογής οργιαστικές μυσταγωγίες των οπαδών της οργάνωσης, που φέρουν βαμμένα τα πρόσωπα και στα σώματα τους χαραγμένα τατουάζ με χτυπητές φράσεις, καθώς λ.χ. «Χαίρε Σατανά» κ.ά. Ο ρυθμός της σατανικής μουσικής, καθώς επιταχύνεται με δυνατούς ήχους, αναπτύσσει βαθμηδόν στννζ, χορευτές ένα παραλήρημα με απότομες σωματικές κινήσεις που καταλήγουν σε μια «θρησκευτική έκσταση» και σε λιποθυμίες αυτών που μετέχουν. Τελευταία το τραγούδι «Γλυκέ μου Σατανά» (My sweet Satan), σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων.
Αποκρυφιστική λατρεία: Στον τομέα τούτο οι αποκρυφιστικές εκδηλώσεις των οπαδών της «Εκκλησίας του Σατανά» είναι απάνθρωπες και ανατριχιαστικές. Επειδή το κέντρο του «ευαγγελίου» τους είναι ο θάνατος, οι σατανιστές επιδίδονται σε κάθε είδους μακάβριες τελετουργικές πράξεις. Κοιμητήρια, φέρετρα, κρεματόρια, ακόμα και δολοφονίες βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη αυτής της διαβολικής απασχόλησης. Το κοιμητήριο είναι το φυσικό περιβάλλον του σατανιστή, επειδή είναι ο τόπος που βασιλεύει ο θάνατος. Μάλιστα ο υποψήφιος μυημένος πρέπει «ν' «αγκαλιάσει το θάνατο». Είναι αυτή μια μυσταγωγική διαδικασία όπου ο μυημένος πρέπει να κλειστεί έστω και για ένα ελάχιστο διάστημα στο ίδιο φέρετρο που βρίσκεται ένα πτώμα.
Για να 'χει το προνόμιο της συμμετοχής στο «σατανικό δείπνο» (απομίμηση του Χριστιανικού «Κυριακού Δείπνου»), ο μυημένος πρέπει να πιει ένα υγρό μίγμα που ο ίδιος το φτιάχνει με το ίδιο του το αίμα, τα ούρα του και κρασί.
Πώς ένας οπαδός του σατανισμού μπορεί ν' απαγκιστρωθεί απ' αυτή τη σατανική οργάνωση;
Ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης του Σαν Φραντσίσκο της Καλιφόρνια, που παρακολουθεί από κοντά τη δραστηριότητα του σατανισμού, λέει: «Δυο τρόποι απαγκίστρωσης υπάρχουν: Το ψυχιατρείο και ο θάνατος. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει».
Και όμως υπάρχει! Ο Κύριος Ιησούς αναγνώρισε και κήρυξε την ύπαρξη και τη δράση του Σατανά στον κόσμο τούτο. Τον ονόμασε «άρχοντα του κόσμου τούτου και ανθρωποκτόνο» (Ιωάν. 14/30)• «Ψεύτη» (Ιωάν. 8/44). Είναι ο «πειραστής» (Ιωάν. 8/ 44)• που τυφλώνει και που διαφθείρει (Β' Κορ. 4/4• Πραξ. 3• Β' Θεσ. 2/9,10, κ.ά.). Δολοφονία, μίσος απάτη, ανομία είναι τα «έργα του», είναι ο πατέρας κάθε μορφής του κακού, είναι η πηγή του θανάτου και κυριαρχεί πάνω στη ζωή του ανθρώπου που θέλει να μένει στα πνευματικά σκοτάδια (Β' Θεσ. 10). Ο Χριστός παρουσιάζεται σαν ο μόνος ελευθερωτής, που απαγκιστρώνει τον άνθρωπο από τα δίχτυα του Σατανά και της ζωής του. Το βεβαίωσε ο ίδιος:
«Γνωρίστε την αλήθεια και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει» (από κάθε είδους σατανική υποδούλωση) (Ιωάν. 8/32).