Το Δελτίο Χορού της «Δόρας Στράτου»!..

Κωδικός Πόρου: 00285-113073-2263
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 11/03/12 21:32
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Ελληνικός Χορός!.., 00285-113073-2263
Περιγραφή:

Το  Δελτίο Χορού της «Δόρας Στράτου»!..

Φαίνεται ότι τα Σεμινάρια Χορού που γίνονται στο ιστορικό και παραδοσιακό πλέον Θέατρο της Δόρας Στράτου σημειώνουν μεγάλες επιτυχίες!.. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι μας αποστέλλει συνεχώς Δελτία Τύπου, για τα δρώμενα στον χορό, όπως το παρακάτω κείμενο. Διαβάστε το!...

Δελτίο Χορού, Μάρτιος 2012, Dance Bulletin 03/2012

01. Σεμινάριο χορών μπαρόκ

16-18 Μαρτίου 2012 στο Σπίτι του Χορού "Δόρα Στράτου", Σχολείου 8, στην Πλάκα. Διδάσκει ο IngoGuenther, ειδικός του ιστορικού χορού από το Βερολίνο. Βασικά βήματα (pas de bourée, contretemps, pas de menuet, assemblé, tems de courante), θέσεις χεριών, σημειογραφία. Χοροί όπως εκτελούνταν στη βασιλική αυλή της Γαλλίας γύρω στο 1700. Διεθνής πιστοποίηση CID-UNESCO.
Workshops

02. Σεμινάριο χορού Isadora Duncan

Ενας αιώνας πέρασε από τότε που η ιδρύτρια του μοντέρνου χορού ζούσε στην Αθήνα, όμως η μέθοδός της παραμένει άγνωστη στη χώρα μας. Η κυριότερη διάδοχός της έρχεται τώρα από τη Νέα Υόρκη για ένα εντατικό σεμινάριο 9-13 Ιουλίου 2012. Μαθήματα, ομιλίες, επισκέψεις, υλικό από την Dr. Jeanne Bresciani.
Workshops

03. Σεμινάριο χορών Λέσβου
Κυριακή 1 Απριλίου 2012, ώρα 14:00 στο Θέατρο "Δόρα Στράτου"
Λόφος Φιλοπάππου, "Μουσικοχορευτική παράδοση Μεσότοπου Λέσβου" με εισηγητή τον Μιχάλη Βουβέλη. Ατομικός φάκελλος με υλικό, διδασκαλία χορών, προβολή οπτικοακουστικού υλικού, παρουσίαση φορεσιάς.
Workshops

04. Ο χορός στο Βυζάντιο
Τώρα που το κόστος της έκδοσης βιβλίων έγινε απαγορευτικό, οι ερευνητικές εργασίες εκδίδονται σε μορφή ιστοσελίδων. Η μελέτη για το χορό στο Βυζάντιο δεν έχει τελειώσει αλλά η ιστοσελίδα περιέχει έναν μεγάλο όγκο υλικού που συγκεντρώνεται για πρώτη φορά.
The Byzantine dance pandect

05. Οι βραδιές της Πέμπτης
22/03/2012 Παράδοση….έτσι κι αλλιώς. Οταν ο παραδοσιακός χορός και η μουσική γίνονται έμπνευση για άλλες μορφές χορευτικής τέχνης. Χορεύουν: Γεωργία Ράπτη και η ομάδα e.t.a. dance crew από το Εργαστήρι Τεχνών του Αιγαίου.
29/03/2012 Aφιέρωμα στους "ανεκπλήρωτους έρωτες" με ποίηση και μουσική. Από την Ομάδα Αρχαίας Ορχησης του Θεάτρου "Δόρα Στράτου". Φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες: Αννα Ματθαίου (ποίηση) και Δημήτρης Μαυρόπουλος (τραγούδι/σύνθεση).
05/04/2012 Τσαμπούνα και αιγαιοπελαγίτικες μουσικές. Τοπική ταυτότητα και υπερτοπική ενότητα. Εισηγητής: Περικλής Σχοινάς. Θα ακουστούν: τσαμπούνα, λύρα, τουμπάκι, λαούτο και τραγούδια από τον εισηγητή και τον Αλέξανδρο Κλειδωνά.
26/04/2012 Αφροκουβανέζικη μουσικοχορευτική παράδοση (The Orishas in Santeria) με τη σχολή AfricanPercussions. Εισηγητής: Σταύρος Νταντούς, εθνομουσικολόγος. Κρουστά: Σταύρος Νταντούς, Carlos Menendez, Αγγελος Πολυχρόνου. Τραγούδι: Akemis Teran Carrera. Χορός: Ivan Lopez και Mariella Nelson. Συμμετέχουν: οι μαθητές της σχολής.
Οι βραδιές της Πέμπτης

06. Παγκόσμιο Ευρετήριο

Ελέγξτε αν έχουν μπει σωστά τα στοιχεία σας στο Ευρετήριο. Μπορείτε να βρείτε ποιοι άλλοι ασχολούνται με το χορό στην περιοχή σας ή σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.
Παγκόσμιο Ευρετήριο

07. Ημέρα του Χορού 29 Απριλίου
Στην Ελλάδα πέφτει φέτος κοντά στις εκλογές αλλά πάντα υπάρχει ένας τρόπος να τη γιορτάσει κανείς.
Ημέρα του Χορού

08. Σεμινάριο χοροθεραπείας
18 Μαρτίου 2012 στο Θέατρο "Δόρα Στράτου" 14:00-18:00. Διδάσκει η Ozlem Kaleli. Εισαγωγή στη Χοροθεραπεία με τη μέθοδο της Αυθεντικής Κίνησης. Δωρεάν για τα μέλη του CID-UNESCO, 30 ευρώ για τα μη μέλη (μπορούν να γίνουν μέλη επί τόπου).

Το Δελτίο Χορού στέλνεται κάθε μήνα στα ελληνόφωνα μέλη του CID-UNESCO σε όλο τον κόσμο, καθώς και σε 11.000 επαγγελματίες και ερασιτέχνες του χορού.

Για προηγούμενα Δελτία Χορού, με πληροφορίες και ευκαιρίες που ισχύουν ακόμα: www.grdance.org http://sites.google.com/site/athenssectioncidunescosite/

Dora Stratou Dance Theatre
Scholiou 8, Plaka, GR-10558 Athens, Greece
www.grdance.org mail@grdance.org