Κατερίνα Γαλανοπούλου: Το Αηδόνι της Νύχτας!..

Κωδικός Πόρου: 00285-113015-1934
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 11/01/12 18:54
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Ελληνικό Τραγούδι, 00285-113015-1934
Περιγραφή:

Καλλιτεχνικό πορτρέτο της Κατερίνας Γαλανοπούλου!

Ένα μικρό αφιέρωμα σε ένα εξαιρετικό ταλέντο, την πανέμορφη κι αστραφτερή Ελληνίδα τραγουδίστρια, Κατερίνα Γαλανοπούλου, μία κοπέλα που όταν τραγουδάει ξενυχτάει τ’ αστέρια, που κοιμούνται κι αυτά μαζί της καθώς η νυχτερινή Αθήνα παραδίδεται νωχελικά στις αγκάλες του Μορφέως!...

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ χρονιά!.. 2012 λέει το Ημερολόγιο!.. Κι όσο η νύχτα περνάει και τ’ αστέρια νωχελικά κοιτάζουν πώς να παραδοθούν στην αγκαλιά του Μορφέα, ξαγρυπνούν για ν’ ακούσουν την μελωδική φωνή μιας ταλαντούχου και πολλά υποσχόμενης Ελληνίδας καλλιτέχνιδας, της Κατερίνας Γαλανοπούλου!..

Πολύ όμορφο κορίτσι!.. Και δεν είναι τυχαίο ότι έχει αναστατώσει την κοσμική Αθήνα όχι μόνο με τις εκρηκτικές εμφανίσεις, αλλά και τις εν γένει καλλιτεχνικές δημιουργίες (τραγούδι, δισκογραφία, χορός, τηλεοπτικές συνεντεύξεις, φωτογραφίσεις και τόσα άλλα)!

Δεν είναι μόνο η εντυπωσιακή εμφάνισή της, που κάνουν κάθε επαγγελματία φωτογράφο να ζητήσει να την φωτογραφήσει, αλλά και η εξαίσια μελωδική φωνή, που ξέρει πώς να σαγηνεύει, να συγκινεί και να τέρπει τον ακροατή ή τον θεατή, που όταν βλέπει μπροστά του την Κατερίνα Γαλανοπούλου αισθάνεται να πει τη φράση «όλα τα λεφτά»!..

Κορίτσι από χρυσάφι!...

Σπάνιο μέταλλο η φωνή της Κατερίνας Γαλανοπούλου. Αλλά και η ίδια ένα άλλο πολύτιμο μέταλλο, αφού η καρδιά της είναι ένα κομμάτι από χρυσάφι.

Κάθε φορά που τραγουδάει (και ίσως η ίδια να μη το γνωρίζει) δίνει την αίσθηση ενός ανθρώπου που καταθέτει την καρδιά και την ψυχή του στους ανθρώπους που την ακούνε κι την θαυμάζουν.

Κακά τα ψέματα!.. Η Κατερίνα Γαλανοπούλου είναι μία γνήσια αρχαία Ελληνίδα ταυτισμένη με την γνήσια γυναικεία ομορφιά!.. Το αρχαίον κάλλος, όπως ψάλλει το τροπάριο. Είναι το ίδιο το λουλούδι της φύσης που όταν θέλει ανοίγει στο φως του ηλίου και αναδίδει το άρωμά του στον κόσμο, που θέλει να το πιάσει, να το θαυμάσει και να το αισθανθεί! Αυτός και ο λόγος που μερικές φορές στη ζωή της θέλησε να μοιραστεί με τον κόσμο, που θέλει να τη δει και να την απολαύσει, την ομορφιά που της χάρισε ο θεός, γνωρίζοντας τη χαρά που προσφέρει σε ανθρώπους που λάτρεψαν κάθε τι ωραίο κι αληθινό! Κάθε τι ξεχωριστό, που δύσκολα μπορείς να το βρεις, όσα λεξικά ομορφιάς κι αν ανοίξεις! Όσες εγκυκλοπαίδειες κι αν θελήσεις να φυλλομετρήσεις!..

Φωνή αηδονιού!..

Μόνο που η Κατερίνα Γαλανοπούλου δεν σταματάει εκεί!.. Προχωράει και πιο πέρα. Ως μύστιδα της ελληνικής μουσικής και της χορευτικής τέχνης, ξεδιπλώνει τα πέπλα του ταλέντου της κάτω από τ’ αστέρια του ουρανού, για να χορέψει για το θεό και τους αγγέλους, κάτω από τα χρυσαφένια σύννεφα, οσάκις αυτά χρειαστούν να κατέβουν στη γη για να δουν από κοντά τι σημαίνει αγγελική ομορφιά, όπως είναι αυτή της Κατερίνας Γαλανοπούλου!..

Όταν τραγουδάει η Κατερίνα, ξέρει πώς να μαγεύει!.. Ξέρει πώς να συγκινεί!.. Ξέρει πώς να δελεάζει και να αιχμαλωτίζει το ενδιαφέρον του κόσμου, που στέκεται πολλές όρθιος για να χειροκροτήσει μια επίγεια θεά της καλλιτεχνίας, όπως είναι αυτή η πραγματική Ελληνίδα καλλονή!

Πριν λίγο καιρό, καθώς την είδα να τραγουδάει στη «Φαντασία» (Τρεις Γέφυρες, επί της οδού Λιοσίων, στα Σεπόλια) χάρηκα για δύο πράγματα: Που είδ, επί τέλους, πώς είναι από κοντά μια μαγευτική Σειρήνα, αλλά και πώς ήταν το μοντέλο που ένας Φειδίας ή ένας Πραξιτέλης σμίλευαν για να κατασκευάσουν το άγαλμα της θεάς Αφροδίτης!

Και η Κατερίνα Γαλανοπούλου είναι μια σύγχρονη Αφροδίτη της νύχτας!.. Το Αηδόνι της Νύχτας!...