Την γλώσσα μου έδωσαν ελληνική!..

Κωδικός Πόρου: 00285-112534-1090
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 06/09/11 21:06
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Ελληνική Γλώσσα, 00285-112534-1090
Περιγραφή:

Την γλώσσα μου έδωσαν ελληνική!..

Διαβάστε πώς ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππος Πετσάλνικος δέχθηκε στο γραφείο του στη Βουλή, 43 μαθητές και μαθήτριες Ελληνικής γλώσσας και 5 καθηγητές από το Σύνδεσμο «Φίλοι της Μαριούπολης», στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιούν στη χώρα μας!..

Επίσκεψη μαθητών Ελληνικής γλώσσας από την Μαριούπολη της Ουκρανίας

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππος Πετσάλνικος δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του στη Βουλή, 43 μαθητές και μαθήτριες Ελληνικής γλώσσας και 5 καθηγητές από το Σύνδεσμο «Φίλοι της Μαριούπολης», στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιούν στη χώρα μας.

Πρόκειται για 43 από τους 800 μαθητές που προέρχονται από σχολεία της Μαριούπολης της Ουκρανίας, του Μοναστηρίου της FYROM και της Βορείου Ηπείρου, στα οποία διδάσκονται την ελληνική γλώσσα, την ιστορία, τον ελληνικό πολιτισμό, καθώς και παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς. Το πρόγραμμα, που λειτουργεί ήδη 12 χρόνια, στηρίζεται από το «Σύνδεσμο των Φίλων της Μαριούπολης», ενώ την προσπάθεια ενισχύει οικονομικά, από το 2002, η Βουλή των Ελλήνων.

Ο Πρόεδρος της Βουλής συνεχάρη τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς συνοδούς τους, υπογραμμίζοντας ότι «είναι πολύ σημαντικό να σφυρηλατούνται οι σχέσεις της νέας γενιάς παιδιών που ζουν και μεγαλώνουν σε άλλες χώρες, με την Ελλάδα, με τον πολιτισμό μας και τη γλώσσα μας, που αποτελεί άλλωστε τον μεγαλύτερο πλούτο του ελληνισμού».

«Εδώ στην Ελλάδα γεννήθηκαν πανανθρώπινες, πανάρχαιες πλέον αξίες που σφράγισαν και πρέπει να χαρακτηρίζουν το σύγχρονο κόσμο, όπως η ελευθερία και η δημοκρατία. Ο ελληνικός πολιτισμός δεν ανήκει μόνο στη χώρα μας, αλλά σε όλο τον κόσμο, αφού η Ελλάδα, εδώ και χιλιάδες χρόνια, έβαλε τη δική της σφραγίδα με τον πολιτισμό της στις τέχνες, τις επιστήμες, τη φιλοσοφία, γενικότερα στη δημιουργία και την πρόοδο των ανθρώπων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Βουλής και εξήρε τη συμβολή και το έργο του προξενείου της Ελλάδας στη Μαριούπολη.

Οι εκπαιδευτικοί, από την πλευρά τους, εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες προς τη Βουλή των Ελλήνων, ενώ απευθυνόμενοι στον Πρόεδρο της Βουλής ανέφεραν: «Χωρίς τη δική σας ηθική και ειδική συμπαράσταση δεν θα τα καταφέρναμε. Να είστε γερός για να αγωνίζεστε όχι μόνο για εμάς, αλλά και για την πατρίδα μας που διανύει μια δύσκολη περίοδο».

Η Βουλή στηρίζει το Πρόγραμμα

Ο κ. Πετσάλνικος διαβεβαίωσε τους εκπαιδευτικούς πως η οικονομική στήριξη του Προγράμματος θα συνεχιστεί παρά τις δυσκολίες σημειώνοντας: «Η Βουλή στο σύνολό της συμφωνεί ότι, παρά τις δυσκολίες και τις περικοπές, δεν θα πρέπει να υπάρξουν προβλήματα όσον αφορά τη στήριξη τόσο σημαντικών προγραμμάτων, όπως αυτό της εκμάθησης ελληνικής γλώσσας και τη διδασκαλία και προαγωγή του ελληνικού πολιτισμού. Σε αυτά τα προγράμματα δεν κάνουμε εκπτώσεις».

-----------------------------------------------

ΠΗΓΗ: ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ( Αθήνα, 25 Αυγούστου 2011)