Ο Μικ Τζάγκερ τραγουδάει στην αρχαία σανσκριτική κι εμείς περιφρονούμε την ελληνική γλώσσα!

Κωδικός Πόρου: 00285-112531-1288
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 04/10/11 23:29
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Ελληνική Γλώσσα, 00285-112531-1288
Περιγραφή:

Είναι ν’ απορεί κανείς πώς οι ξένοι, που εκτιμούν όλους τους πολιτισμούς, δεν λησμονούν να τραγουδήσουν ακόμη και στη σανσκριτική, μια αρχαία τελετουργική γλώσσα της Ινδίας, κι εμείς οι Έλληνες εξοστρακίζουμε στα πέρατα της οικουμένης το ωραιότερο μνημείο που άφησε ποτέ ο άνθρωπος πάνω στη γη, όπως είναι η ελληνική γλώσσα! Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!..

Εικονογραφημένο χειρόγραφο με σανσκριτικό κείμενο


Νέο τραγούδι σε αρχαία γλώσσα
[12/08/2011]

Στη σανσκριτική, την αρχαία τελετουργική γλώσσα της Ινδίας, είναι ένα από τα καινούρια τραγούδια του Μικ Τζάγκερ, το οποίο θα περιλαμβάνεται στο άλμπουμ ενός ιδιαίτερου συγκροτήματος που ο ίδιος δημιούργησε.

Το τραγούδι που ο Τζάγκερ ερμηνεύει μαζί με τον, γνωστό από την ταινία Slumdog Millionaire AR Rahman, λέγεται Satyameva Jayate (Η Αλήθεια μόνη θριαμβεύει).

Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. (Σημείωση ιστοσελίδας: Κατά συνέπεια θα έχει ήδη κυκλοφορήσει).

Ο ίδιος ο Μικ Τζάγκερ, μιλώντας πρόσφατα στο Rolling Stone (το περιοδικό) εξήγησε ότι αποφάσισε να δημιουργήσει αυτό το συγκρότημα με στόχο να φέρει κοντά εντελώς διαφορετικά μουσικά ακούσματα: από σόουλ μπαλάντες σε ρέγκε και ινδικά τραγούδια. Φαίνεται όμως ότι ο πλουραλισμός στην ιδέα του περνά τα όρια και του χρόνου.

Η σανσκριτική διέθετε επίσημη γραμματική από τον 5ο αι. π.Χ. και είναι η κατεξοχήν γλώσσα των σημαντικών ινδικών κειμένων, μεταξύ των οποίων τα έπη Μαχαμπχαράτα και Ραμαγιάνα καθώς και το Κάμα Σούτρα. (1)

Γερόλυκος της ροκ!..

Με την ευκαιρία να πούμε ότι ο διάσημος τραγουδιστής Μικ Τζάγκερ, που έχει επονομαστεί και "γερόλυκος της ροκ", μετά την συμμετοχή του στην ταινία «The Man from Elysian Fields» το 2001, επανέρχεται στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «Tabloid», σύμφωνα με την ιστοσελίδα Deadline.

Ο γερόλυκος της ροκ θα υποδυθεί ένα μεγιστάνα των μίντια, ενώ την παραγωγή της ταινίας έχει αναλάβει η δική του εταιρεία παραγωγής Jagged Films.

Το σενάριο θα φέρει την υπογραφή του Τζος Όλσον (σεναριογράφου της ταινίας A History of Violence).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Μικ Τζάγκερ έχει ασχοληθεί με το χώρο του κινηματογράφου και στο παρελθόν μέσω της εταιρείας που έχει ιδρύσει, υπογράφοντας την παραγωγή στην κωμωδία «The Women» το 2008, στο πολεμικό δράμα «Enigma» το 2001, καθώς επίσης και στο ντοκιμαντέρ για τους Rolling Stones, «Shine a Light» σε σκηνοθεσία του Μάρτιν Σκορτσέζε. (2)

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

1. Πηγή: in.gr, 11/08/2011

2. Βασική πηγή: "Το Βήμα" της 28ης Σεπτεμβρίου 2011