Το συμπέρασμα ενός απλού τηλεθεατή!..

Κωδικός Πόρου: 00285-114740-6269
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 14/10/14 23:07
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Τηλεκριτική, 00285-114740-6269
Περιγραφή:

Το συμπέρασμα ενός απλού τηλεθεατή!..

Πολύ φοβούμαι ότι ο τρόπος που παρουσιάζονται οι λεγόμενες «πρωϊνές» ή «μεσημεριάτικες» ψυχαγωγικές εκπομπές, μας αναγκάζουν να πούμε, ότι η όποια ασπρόμαυρη χιουμοριστική ταινία του Ελληνικού Κινηματογράφου (από την καλύτερη ως την χειρότερη), φαντάζει πλέον δεκάδες φορές καλύτερη από όλες αυτές μαζί τις σημερινές τηλεοπτικές εκπομπές!..

ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ κι εγώ, ως παθητικός τηλεθεατής, μέρος στην πανελλήνια (αν θέλετε παναθηναϊκή) πανδαισία για την πολύκροτη… πρεμιέρα ενός γελωτοποιού, που τόσο πολύ προπαγανδίστηκε από όλους τους τηλεοπτικούς συντάκτες (άρρενες και θηλυκούς), λες και θα’ρχόταν ο Μεσσίας από την Δύση, κάθισα κι εγώ στην πολυθρόνα μου να δω την περιβόητη εκπομπή.

Δυστυχώς, παρά πάσα προσδοκία, διότι όλοι οι Έλληνες χρειαζόμαστε λίγες στιγμές χαλάρωσης και ψυχαγωγίας, εκείνο που πλημμύρισε ολόκληρο το είναι μου (και ομιλώ σε πρώτο πρόσωπο) ήταν η πλήρης διάψευση ελπίδων και προσδοκιών! Αν εξαιρέσουμε μία συνέντευξη που πήρε από τον … εαυτό του ο νέος παρουσιαστής, η οποία είχε κι αυτή την πρωτοτυπία της, το μόνον που είδαμε στο υπόλοιπο πρόγραμμα, είναι απαράδεκτες αντιγραφές και πανομοιότυπα πράγματα, που κάνουν οι άλλοι στις άλλες εκπομπές!.. Η πλήρης απογοήτευση από έναν ομολογουμένως πολυτάλαντο άνθρωπο, ο οποίος, ίσως χωρίς να το θέλει, έπαιξε το παιχνίδι του απαράδεκτου και μέχρι υποτιμήσεως της νοημοσύνης μας τηλεοπτικού ανταγωνισμού.

Τις τελευταίες δύο λέξεις βάλτε τις εντός εισαγωγικών διότι ο ανταγωνισμός θα ήταν καλοδεχούμενος και ελπιδοφόρος εάν το παιχνίδι παιζόταν όπως ακριβώς συμβαίνει στις πραγματικές αγορές. Το να βγαίνουν για παράδειγμα στο απέναντι κανάλι δύο δημοφιλείς παρουσιαστές και να παίζουν ένα αμερικάνικο παιχνίδι ντυμένοι δυο –δυο σε μία μπλούζα και αμέσως μετά να λες ότι μόλις το είδες πριν λίγο στο άλλο κανάλι το αντέγραψες και συ, πότε πρόλαβες, καλέ μου άνθρωπε, και τις αγόρασες και συ τις μπλούζες μέσα σε λίγα λεπτά για να μιμηθείς τους άλλους παρουσιαστές; Μήπως, λοιπόν, όλα ήσαν προσχεδιασμένα από κάποιον αόρατο χέρι ή κάποιον κοινό χορηγό, που κινεί τα νήματα και στα δύο μεγάλα κανάλια, ώστε να αποκοιμίζεται τόσο πολύ ο κόσμος; Ιδού, λοιπόν, γιατί μιλάμε για υποτίμηση της νοημοσύνης μας!

Αλλά, ας τ’ αφήσουμε αυτά. Εκείνα τα στριγκλίσματα από τους επιστρατευμένους χειροκροτητές, σε κάθε ύψωμα της φωνής του φερέλπιδα παρουσιαστή, τι τα θέλατε; Για να κλείνουμε τ’ αυτιά μας και στη συνέχεια την τηλεόραση;

Κακά τα ψέματα!.. Κάνοντας ορισμένους συλλογισμούς καταλήγουμε σε δύο συμπεράσματα:

α) Ή παρήλθε ο καιρός των πολυδιαφημισμένων παρουσιαστών και αρχίζουν να αποσύρονται από το προσκήνιο, όπως γράψαμε χθες, και στη θέση τους δεν μπαίνουν πλέον δημοσιογράφοι, αλλά καλλιτέχνες (εδώ που τα λέμε, παρόμοιες εκπομπές μόνον καταξιωμένοι καλλιτέχνες πρέπει να τις παρουσιάζουν, όπως παλιότερα οι Γιώργος Οικονομίδης, Άλκης Στέας, Όμηρος Αθηναίος, Κώστας Βενετσιάνος κλπ),

β) ή είναι τόσο μεγάλη η οικονομική καταστροφή, που τα μεγάλα κανάλια, παίζουν πλέον τα ρέστα τους, επιστρατεύοντας ό,τι έχει απομείνει αλώβητο στην τηλεοπτική αρένα, προκειμένου να καταβροχθίσουν όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της διαφημιστικής πίτας, έχοντας μπροστά τον μεγάλο Αρμαγεδώνα που λέγεται Διαδίκτυο! Διαλέγετε και παίρνετε!

Μ’ αυτή την φιλοσοφία, όμως, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο γνωστός (και ταλαντούχος) γελωτοποιός, από την καθημερινή εμφάνισή του στην τηλεόραση, θα φθαρεί τόσο πολύ, που η ζημία του στο θέατρο θα είναι ανυπολόγιστη. Και η πρεμιέρα του αυτό μας έδειξε. Δυστυχώς, όπως λέει μια λαϊκή παροιμία: «Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται»!...

Χωρίς νέες ιδέες και χωρίς σεβασμό στον τηλεθεατή, παρόμοιες ψυχαγωγικές εκπομπές ταυτίζονται με τηλεοπτικά σκουπίδια. Και τα σκουπίδια ξέρουμε πού τα πετάει ο λαός.