Μάρα Μπέκα – Γεωργία Σκιντζή: Το δίδυμο του δημοσιογραφικού ήθους!

Κωδικός Πόρου: 00285-114745-1148
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 15/09/11 16:22
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Τηλεκριτική, 00285-114745-1148
Περιγραφή:

Μάρα Μπέκα – Γεωργία Σκιντζή: Το δίδυμο του δημοσιογραφικού ήθους!

Σ’ αυτό το συνονθύλευμα της δημοσιογραφικής και τηλεοπτικής ασυδοσίας όπου σε κάθε εκπομπή ξεφυτρώνει κι από μία «άοσμη γλάστρα», υπάρχει ένα δημοσιογραφικό τηλεοπτικό δίδυμο, που διδάσκει ήθος, αρετή, ευπρέπεια και ανθρωπιά: Μάρα Μπέκα και Γεωργία Σκιντζή!..

ΕΧΟΥΜΕ βαρεθεί πλέον να βλέπουμε «γλάστρες και μαϊντανούς» σε όλα τα τηλεοπτικά παράθυρα. Γυναίκες που ως μοναδικό τους προσόν παρουσιάζουν τι τους χάρισε η φύση … από τη μέση και κάτω! «Από φωνή …κορμί», που λένε στην νυχτερινή καλλιτεχνική Αθήνα!

Κι όχι μόνο!...

Ορισμένοι τηλεπαρουσιαστές (ξέρετε: αυτούς που μας παρουσιάζουν ως ιδιαίτερα ευφυείς, ενώ στην πραγματικότητα είναι αυτοί που θεωρούνται … μετρ της ανοησίας, της ηλιθιότητας και της βλακείας) λειτουργούν τόσο αρνητικά για την ελληνική τηλοψία, με αποτέλεσμα να την πληρώνουν οι σωστοί και τίμιοι δημοσιογράφοι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το «κλείσιμο» ενός τηλεοπτικού σταθμού, που δεν ξέρεις ποια μέρα λειτουργεί και ποια μέρα έχει κατεβάσει ρολά. Ερωτώ: Όσες μέρες ο σταθμός αυτός ήταν κλειστός ποιος ανησύχησε αν θα βγουν ή όχι στην οθόνη οι λεγόμενοι τηλεοπτικοί αστέρες; Ουδείς! Μα ουδείς! (Για να μην πω ορισμένοι χαιρόντουσαν κιόλας διότι λιγόστεψαν οι φωνές διαφόρων τηλεπαρουσιαστών που ως «παπαγαλάκια της εξουσίας» τρομοκρατούσαν, αντί να ενημερώνουν τον κόσμο!).

Όλα αυτά, ασφαλώς, δεν ήρθαν τυχαία. Η ιδιωτική τηλεόραση έχασε όχι απλώς το βαγόνι αλλά ολόκληρο το τρένο της ασφαλούς πορείας της προς το μέλλον. Ενώ είχε στα χέρια της «όλο το παιχνίδι», με την αλόγιστη, άφρονα και ανόητη πολιτική που εφάρμοσαν κάποιοι δήθεν γνώστες της ελληνικής τηλοψίας, την οδήγησαν στην αυτοκαταστροφή.
΄
Ένα μονάχα: Ενώ τα παλιά χρόνια πολλές τηλεοπτικές εκπομπές άγγιζαν πολύ υψηλά ποσοστά τηλεθέασης, σήμερα (με εξαίρεση ελάχιστες) μόλις που αγγίζουν το 10% (κι αυτό αμφισβητούμενο) για να βλέπεις στη συνέχεια … χαμόγελα και διθυράμβους από κάποιους παραγωγούς που χαίρονται και πανηγυρίζουν γιατί το 90% του τηλεοπτικού κοινού τούς γυρίζει την πλάτη(!!).

Σήμερα «πληρώνουν τη νύφη» οι πάντες. Και ιδού το αποτέλεσμα: Ο κόσμος στράφηκε με καλπάζοντα ρυθμό προς το διαδίκτυο, την πραγματική πηγή ενημέρωσης η οποία διευρύνεται συνεχώς με όλα τα λάθη και τις αδυναμίες του συστήματος. Κι όπως λένε πολλοί: «Η τηλεόραση πέθανε, ζήτω το διαδίκτυο», που έκανε όλους σχεδόν τους Έλληνες να έχουν και από ένα «λάπτοπ» στο χέρι, χωρίς να το αποχωρίζονται ποτέ!

Ωστόσο, η ελληνική τηλεόραση ανέδειξε πραγματικές φυσιογνωμίες, που έγραψαν λαμπρή ιστορία στην μικρή οθόνη. Θυμηθείτε, για παράδειγμα, έναν Γιώργο Κάρτερ, έναν Κώστα Σισμάνη, μία Ελένη Κυπραίου και τόσους άλλους.

Σήμερα οι μορφές αυτές εξέλειψαν, γιατί ορισμένοι δημοσιογράφοι θέλησαν να αντιστρέψουν τους ρόλους. Ορισμένες κυρίες, για παράδειγμα, προκειμένου να έχουν «μια στάλα μεγαλύτερη προβολή» δεν διστάζουν να χοροπηδούν σε διάφορες δήθεν ψυχαγωγικές εκπομπές, άλλες να επιδεικνύουν τους μηρούς και όχι μόνο σε διάφορα μουσικοχορευτικά σόου και άλλες να αυτο-γελοιοποιούνται νομίζοντας ότι «ανεβάζουν το κασέ τους» πηγαίνοντας στον κάθε γνωστό τηλεπαρουσιαστή (κι ας μη λέμε ονόματα), ο οποίος κυριολεκτικά τις θάβει και τις γελοιοποεί.

Υπάρχουν, όμως και εξαιρέσεις. Η ελληνική δημοσιογραφία και γενικά η ελληνική τηλεόραση ακόμη και σήμερα διαθέτει (λίγες μεν, αλλά εξαιρετικά σημαντικές) φυσιογνωμίες, που γράφουν την δική τους τηλεοπτική ιστορία με γνώμονα το ήθος και την αξιοπρέπεια. Τον σεβασμό απέναντι στον τηλεθεατή. Που δεν τρομοκρατούν τον κόσμο, αλλά τον ενημερώνουν υπεύθυνα και με ανθρωπιά. Και το όνομα αυτών: Μάρα Μπέκακαι Γεωργία Σκιντζή.

Πρόκειται για ένα πραγματικό δίδυμο δημοσιογραφικού ήθους, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν πνευματικό υπόβαθρο και πολύ καλλιεργημένο εσωτερικό ή πνευματικό κόσμο και τις οποίες συνιστώ ανεπιφύλακτα να τις βλέπουν όλοι οι τηλεθεατές κάθε βράδυ (10-12 μμ) στο κανάλι «Kontra Channel» στο κεντρικό βραδινό δελτίο ειδήσεων με παρουσιαστές την κ. Τάνια Ιακωβίδου και τον κ. Τάσο Παπαδόπουλο.