Γυναικεία τηλεοπτική ομορφιά και Εκκλησία συμβιβάζονται;

Κωδικός Πόρου: 00285-114743-2113
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 10/02/12 18:51
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Τηλεκριτική, 00285-114743-2113
Περιγραφή:

Γυναικεία τηλεοπτική ομορφιά και Εκκλησία συμβιβάζονται;

Το να είναι κάποια κοπέλα όμορφη είναι χάρισμα Θεού. Μη συγχέουμε την ομορφιά μιας γυναίκας με το … σεξ, διότι τότε κάθε τι που βλέπουμε θα μας διαφθείρει και την ψυχή και το πνεύμα. Η ομορφιά δεν είναι ποτέ άσχημη. Οι άνθρωποι, που σκέπτονται πονηρά, κάνουν την ομορφιά πολλές φορές χυδαία και αποκρουστική!..

Η εντυπωσιακής ομορφιάς, Ρούλα Κορομηλά, καθώς γίνεται δεκτή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για να πάρει την ευλογία του ίδιου του Οικουμενικού Πατριάρχη κ Βαρθολομαίου.(Μαζί της ο δημοφιλής ηθοποιός κ Πέτρος Φιλιππίδης). (Πάνω φωτογραφία: Η πανέμορφη Ελληνίδα τραγουδίστρια, Καλομοίρα Σαράντη, καθώς την υποδέχεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ Βαρθολομαίος για να της δώσει την ευλογία του πριν τον διαγωνισμό της «Γιουροβίζιον 2008», που έφερε την Καλομοίρα στην τρίτη θέση).

Διάβασα ένα σχόλιο στο διαδίκτυο και οφείλω να ομολογήσω με εντυπωσίασε ο τρόπος που το έγραψε ο συντάκτης του, αλλά και η ωριμότητα των ανθρώπων εκείνων, που βλέπουν ορισμένα πράγματα από την δική τους οπτική γωνία:
«Η προσωπική σχέση του ανθρώπου με το Θεό δεν είναι δεδομένη και δεν υπάρχει καμιά εγγύηση για σταθερότητα, πρόοδο ή διάρκεια. Ό ιερέας μπορεί να ξεκινήσει με πνευματικό ενθουσιασμό το ιερατικό του λειτούργημα αλλά μετά από λίγα χρόνια να αδειάσει ολοκληρωτικά από τη Χάρη του Θεού.
Οι αδυναμίες της ανθρώπινης φύσης, οι δυσκολίες του έγγαμου βίου και οι αντιξοότητες της καθημερινότητας μπορούν να συντρίψουν ακόμη και τον πιο καλοπροαίρετο πιστό. Η μόνη δυνατότητα πνευματικής επιβίωσης είναι να αποδεχτεί κανείς ταπεινά την αναξιότητά του και να προσφέρει τον συντετριμμένο του εαυτό στο Χριστό.
Αν ο ιερέας δεν μπορέσει να αναφέρει την οδύνη και την αποτυχία του στο Χριστό θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Για τον ιερέα η πορεία πνευματικής ωρίμανσης είναι υπαρξιακός μονόδρομος. Αν δεν προχωρήσει πνευματικά θα καταρρακωθεί υπαρξιακά. Για να ξεφύγει από την θλίψη της απουσίας του Θεού θα εκκοσμικευθεί. Από ιερουργός θα καταντήσει ηθοποιός.
Ο ιερέας ο οποίος είναι βεβαρημένος από το σκοτάδι της υπαρξιακής του παρακμής δεν έχει το κέφι και το μεράκι να ασχολείται με τις "λεπτομέρειες" της Εκκλησιαστικής-λειτουργικής ζωής. Σε πολλούς ορθόδοξους Ναούς τις Κυριακές και τις μεγάλες εορτές η σύναξη των πιστών θυμίζει κακόγουστη, θεατρική παράσταση. Κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών ο πιστός αντί να ησυχάζει και να γεμίζει τις πνευματικές του μπαταρίες δοκιμάζει τις ψυχοσωματικές του αντοχές, βασανίζει τα αισθητικά του κριτήρια και βάζει σε πειρασμό τις πνευματικές του δυνατότητες.»
Δεν ξέρω, αλλά το παραπάνω σχόλιο με άγγιξε. Κοντολογίς, με βρίσκει σύμφωνο. Όπως με βρίσκει σύμφωνο και η λεγόμενη ομορφιά του ανθρώπου, όποια κι αν είναι αυτή (ψυχική, πνευματική, εξωτερική), αρκεί να μη γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης των ανθρώπων, με τα γνωστά σε όλους αρνητικά αποτελέσματα.
Η ομορφιά του ανθρώπου θα πρέπει να είναι η φυσική προέκταση της ωραιότητας της Φύσης, που αντανακλά πολλές φορές και τον εσωτερικό ή εξωτερικό μας κόσμο και δι’ αυτής να υμνείται ο Μεγαλοδύναμος, που μας χάρισε αυτό το δώρο, που είναι ένας ακόμη δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων.
Αν η ομορφιά δεν ήταν ωραία τότε η Αγία Γραφή και μάλιστα η Παλαιά Διαθήκη δεν θα αφιέρωνε ένα ολόκληρο βιβλίο, όπως το «Άσμα Ασμάτων», στο πιο αγνό και τρυφερό συναίσθημα του ανθρώπου, που είναι ο έρωτας! Θα το αποσιωπούσε.
Κάποτε θαυμάζαμε, για παράδειγμα, την πανέμορφη Ελληνίδα τηλεπαρουσιάστρια, Ρούλα Κορομηλά, που είχε γίνει για πολλούς «εθνική σταρ» και όχι μόνον. Η εντυπωσιακή και σέξυ εμφάνισή της, είτε το θέλουμε είτε όχι, πέραν της ευφυίας και εξυπνάδας της, ήσαν στοιχεία τα οποία καθόρισαν την ανέλιξή της.
Το ίδιο και με μία άλλη γλυκύτατη Ελληνίδα σταρ, την πολύ καλή και εξαιρετική Ελληνίδα τραγουδίστρια, Καλομοίρα Σαράντη. Δεν ήταν μόνον το αθώο και παιδικό χαμόγελό της, αλλά και η εμφανώς σέξυ εμφάνισή της (θυμηθείτε την ατάκα: «Ψηλά τα μάτια, Γρηγόρη!...»), η οποία ήταν κι αυτή μία … συστατική επιστολή, όπως θα έλεγε ο Αριστοτέλης.
Κι όμως, κυρίες και κύριοι, οι υπέροχες (και το εννοώ) αυτές κοπέλες έγιναν δεκτές και πήραν την ευλογία τους από τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο – και πολύ καλά έκανε!
Αυτά, για να δούμε ότι το θέμα της ομορφιάς δεν είναι αντικειμενικό, όπως νομίζουμε, αλλά πολύ (μα πάρα πολύ) υποκειμενικό, και ο καθένας το βλέπει από την δική του οπτική γωνία, σε όποιο χώρο κι αν ανήκει, ό,τι κι αν πρεσβεύει.