Άλλο η Μελέτη της Ιστορίας και άλλο η … Ελεονώρα Μελέτη!

Κωδικός Πόρου: 00285-114746-1137
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 13/09/11 18:11
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Τηλεκριτική, 00285-114746-1137
Περιγραφή:

Άλλο η Μελέτη της Ιστορίας και άλλο η … Ελεονώρα Μελέτη!

Συμπαθέστατη, πανέμορφη και αστραφτερή η τηλεπαρουσιάστρια Ελεονώρα Μελέτη!.. Ένα παράπονο μονάχα: Μήπως θα έπρεπε αυτή η εντυπωσιακή και μορφωμένη Ελληνίδα να φροντίσει ώστε στην «Πρωϊνή Μελέτη» να υπάρχει και λίγη … Μελέτη Ιστορίας; Λέμε: Αν κάπου-κάπου έδειχνε και ορισμένα βίντεο ή ντοκιμαντέρ για την … Μελέτη της Ιστορίας μας, πόσα Ελληνόπουλα, που την παρακολουθούν, δεν θα έσκυβαν περισσότερο  πάνω από τα βιβλία της Αρχαίας, της Βυζαντινής, αλλά και της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας;


Θαυμάσιος και εξαιρετικός ο χορός της εντυπωσιακής Ελεονώρας Μελέτη. Αν έβαζε όμως και κανένα ντοκιμαντέρ για την Ελληνική Ιστορία θα την χειροκροτούσαμε διπλά και τριπλά!..

ΑΝΑΝΤΙΡΡΗΤΑ η Ελεονώρα Μελέτη, αυτή η εκρηκτική Ελληνίδα τηλεπαρουσιάστρια, η οποία τελευταία καθήλωσε κυριολεκτικά τους τηλεθεατές στα καθίσματά τους από τους εντυπωσιακούς χορούς της, είναι μια πολύ συνειδητοποιημένη Ελληνίδα. Γνωρίζει πώς και πότε θα πει κάτι που μπορεί να περάσει ως μήνυμα.
Δεν αντιλέγω ότι ο χορός είναι πολύ σημαντικό πράγμα. Αλλά και η Ελληνική Ιστορία δεν υστερεί σε σημαντικά και συγκλονιστικά γεγονότα.
Ίσως ρωτήσει κάποιος τι είναι Ιστορία.
Θα λέγαμε πολύ απλά και κατανοητά, ότι Ιστορία λέγεται η έκθεση γεγονότων του παρελθόντος της ανθρωπότητας, δηλαδή της εξέλιξής της από την καταγωγή της μέχρι τις μέρες μας. Πριν από την καταγραφή των γεγονότων ο άνθρωπος διαβίβαζε προφορικά τις γνώσεις του για το παρελθόν.
Η λεγόμενη "εθνική Ιστορία" εξετάζει τους σταθμούς της ζωής ενός έθνους και την ιστορία του πολιτισμού, που αναφέρεται στους πολέμους και στα γεγονότα της ειρηνικής περιόδου.
Η Ιστορία, όπως όλοι γνωρίζουν,  χωρίζεται σε:

Αρχαία Ιστορία, που περιλαμβάνει τις πιο γνωστές εποχές των αρχαίων χρόνων μέχρι το 325 μ.Χ. (ίδρυση της Κωνσταντινούπολης) ή το 395 μ.Χ. (θάνατος Θεοδοσίου) ή το 476 (τέλος της δυτικής ρωμαϊκής αυτοκρατορίας).

Ιστορία του μεσαίωνα, που περιλαμβάνει γεγονότα της εποχής μετά την αρχαία και πριν από τη νεότερη ιστορία, 1492.

Νεότερη Ιστορία, από το τέλος του μεσαίωνα ως τη γαλλική επανάσταση (1789).

Σύγχρονη ιστορία, από το 1789 ως τις ημέρες μας.

Τα πρώτα γραπτά είναι γεμάτα από μύθους, που μας μεταφέρουν στα βάθη των αιώνων. Αργότερα ο άνθρωπος προσπάθησε και πέτυχε να καταγράψει πραγματικά γεγονότα, που αφορούσαν την κυρίαρχη τάξη, τους άρχοντες, τους βασιλιάδες και γεγονότα που αναφέρονταν στις σχέσεις των κρατών, στους πολέμους, που έκαναν μεταξύ τους οι λαοί, στον πολιτισμό τους (τέχνες, γράμματα κ,τλ.).
Ο Ηρόδοτος από την Αλικαρνασσό της Μ. Ασίας (485-425 π.Χ.) θεωρείται ο πατέρας της Ιστορίας. Τα έργα του βέβαια είναι γεμάτα από μύθους, αλλά ευχάριστα με το απλό ύφος τους. Πολλές από τις πληροφορίες του έχουν επαληθευτεί με τις ανασκαφές.
Τον Ηρόδοτο ακολούθησε ο Θουκυδίδης από το δήμο Αλιμούντα της Αττικής. Έγραψε την ιστορία που αναφέρεται στον πελοποννησιακό πόλεμο μέχρι το 411 με ακρίβεια και σαφήνεια, με μοναδική αμεροληψία, με σπάνια κρίση και εκφραστική δύναμη. Γι' αυτό θεωρείται υπόδειγμα ιστορικού συγγραφέα. Άλλοι ιστορικοί είναι ο Ξενοφώντας, ο Πλούταρχος, ο Πολύβιος, ο Παυσανίας για την Ελλάδα και ο Καίσαρας, ο Τίτος Λίβιος, ο Τάκιτος και άλλοι για την αρχαία ρωμαϊκή αυτοκρατορία.
Στη διάρκεια των πρώτων χρόνων του μεσαίωνα παρουσιάστηκε μια έκλειψη της γραφής της Ιστορίας, γιατί άρχισε να ανθίζει η αγιογραφία και το χρονικό. Αλλά αργότερα εμφανίστηκαν πάλι τα επικά άσματα. Τότε άρχισαν να γράφονται εκκλησιαστικά κείμενα για τη διατήρηση της παράδοσης των Πατέρων, για τη λατρεία, το δόγμα και άλλα.
Την εποχή της Αναγέννησης εμφανίστηκαν οι ιστορικοί Μακιαβέλι, Μποσιέ, Βίκο, Μοντεσκιέ, Βολταίρος, Θιέρσος, Μισελιέ κ.ά.
Τα μέσα της ιστορικής έρευνας φέρνουν στο προσκήνιο τους αντίθετους των ρομαντικών, που πιστεύουν ότι ανακάλυψαν μια νέα επιστήμη όπως ο Μαρξ που κηρύττει τον ιστορικό υλισμό.
Η Ιστορία διακρίνεται σε πολιτική, κοινωνική, της τέχνης, της λογοτεχνίας, των επιστημών, τεχνικών κ.ά. Γενικά στόχος της Ιστορίας είναι η απομνημόνευση των γεγονότων του παρελθόντος και η συναγωγή συμπερασμάτων για τη σκέψη και την ιστορική δράση ατόμων και μικρών ή μεγάλων ομάδων.

Ελπίζουμε πως με όλα αυτά σίγουρα θα δούμε τηνΕλεονώρα Μελέτη, αυτήν την πανέμορφη και αστραφτερή Ελληνίδα τηλεπαρουσιάστρια να ρίχνει κάπου-κάπου και ορισμένα βίντεο ή ντοκιμαντέρ για την … Μελέτη της Ιστορίας μας, που θα αναγκάσουν πολλά Ελληνόπουλα να σκύψουν καλύτερα πάνω από τα βιβλία της Αρχαίας, της Βυζαντινής, αλλά και της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, που πολλές φορές παραδίδονται στα αγκάλες του Μορφέα, από τον οποίον – για να κάνουμε και λίγο χιούμορ- δεν γλιτώνει ούτε η πανέμορφη τηλεπαρουσιάστριά μας.!...

Ελπίζουμε…