«Της Πέπης τα καμώματα!…»

Κωδικός Πόρου: 00285-113794-2753
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 20/06/12 18:18
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Κριτική Βιβλίων, 00285-113794-2753
Περιγραφή:

Στα ψέματα στ’ αλήθεια, η πασίγνωστη Ελληνίδα τηλεπαρουσιάστρια, Πέπη Τσεσμελή, άφησε τις … «τσεσμελιές», με τις διαβόητες εκείνες ατάκες, που έλεγε εδώ και χρόνια τα μεσάνυχτα στην τηλεόραση, και έπιασε να γράψει ένα πανέμορφο και αποκαλυπτικό βιβλίο μαγειρικής με τίτλο: «Τσεσμελεντές», όπου οι αναγνώστες θα μείνουν έκπληκτοι όχι μόνον από τις εύχρηστες συνταγές μαγειρικής, αλλά και από τις αποκαλύψεις που κάνει η γνωστή καλλιτέχνιδα για τη νυχτερινή καλλιτεχνική ζωή!..

Οι … «τσεσμελιές» της Πέπης Τσεσμελή!.. Το καινούργιο και αποκαλυπτικό βιβλίο της πασίγνωστηξς Ελληνίδας καλλιτέχνιδας, με τίτλο «Τσεσμελεντές», που περιέχει όχι μόνο συνταγές εύκολης και νόστιμης μαγειρικής, αλλά και πλήθος βιωματικών εμπειριών της από τη νυχτερινή Αθήνα με πολλές ... πιπεράτες ιστορίες!!

ΟΜΟΛΟΓΩ ότι ήταν μία μεγάλη έκπληξη για τον γράφοντα το καινούργιο .. γαστριμαργικό βιβλίο με τίτλο: «Τσεσμελεντές: με επιτραπέζιες ιστορίες», της γνωστής και πανέμορφης Ελληνίδας καλλιτέχνιδας, Πέπης Τσεσμελή, η οποία για χρόνια ολόκληρα ξαγρυπνούσε το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό με τις περίφημες εκείνες ατάκες της («Άλλο Πέπη κι άλλο πρέπει», «Άλλο Κλίντον κι άλλο ... πλύντον»και τόσα άλλα)!

Και η έκπληξή μου έγκειται στο γεγονός ότι το βιβλίο αυτό, παρά το γεγονός ότι η κύρια αποστολή του είναι η προώθηση και διάδοση ειδικών συνταγών εύκολης και νόστιμης μαγειρικής, ιδίως για τους εργένηδες, εντούτοις δίδει μία άλλη διάσταση, αφού η κάθε συνταγή συνοδεύεται και από μία βιωματική εμπειρία της εν λόγω καλλιτέχνιδας, της οποίας η αναφορά περικλείει και πολλές αποκαλύψεις, οι οποίες ενδεχομένως δώσουν τροφή για νέου είδους …σκάνδαλα της νυχτερινής ζωής του τόπου! Οι τηλεοπτικές κάμερες των μεσημεριανών εκπομπών θα πρέπει να είναι έτοιμες!..

Αποκαλύπτει πολλά και άξια ενδιαφέροντος πράγματα η Πέπη Τσεσμελή στο βιβλίο της και βρίσκω μια ευκαιρία να σας μεταφέρω εδώ τον ψυχισμό ενός κοριτσιού που βρίσκεται μέσα στο χώρο της νύχτας. Ένα κορίτσι που δοκιμάζει την πιο αρνητική πλευρά της ζωής του όταν κάποιος από τους θαμώνες του κέντρου, όπου εμφανίζεται, της ζητάει, για παράδειγμα να βγάλει τη μπότα που φοράει για να ρίξει μέσα ουίσκι!.. Κι όχι μόνο!...

Αφιέρωση

«Αυτό το βιβλιαράκι μαγειρικής που κρατάτε είναι γραμμένο με πολλή αγάπη και προσοχή. Αφιερωμένο σε όσους αγαπούν τη μαγειρική, στις πολυάσχολες νοικοκυρές, σε φοιτητές και εργένηδες που μαγειρεύουν μόνοι δίχως πολύ χρόνο και απαιτήσεις αλλά και σε όλους εκείνους που διαθέτουν χρόνο και φαντασία και θέλουν να ετοιμάζουν εύκολα, νόστιμα και υγιεινά φαγητά.

Το αφιερώνω εξαιρετικά στις φυλακισμένες γυναίκες των φυλακών Ελαιών Θήβας αλλά και σε όλους τους φυλακισμένους ανθρώπους, είτε μέσα σε κάποιο σκοτεινό και άχρωμο κελί είτε σε κάτι που τους στερεί τη δύναμη να ανοίξουν τα φτερά τους, να πετάξουν και να δώσουν φως και χρώμα στη ζωή τους.

Η ευκαιρία για ευτυχία, όσο υπάρχει η ευλογία της αναπνοής, είναι ίση σε όλους, άσχετα με τις συνθήκες που ζει ο καθένας από εμάς. Άλλωστε, εμείς δεν είμαστε κριτές κανενός. Ο κάθε φυλακισμένος, δίκαια ή άδικα, έχει κριθεί από τους δικαστές. Όμως, ό,τι και να έχει διαπράξει κανείς, ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις και στα λιγότερο ευνοημένα άτομα, υπάρχει κάποια σπίθα ελπίδας. Εύχομαι να υπάρχει αντοχή και υπομονή και να αισθάνονται πως κάποιοι δεν τους ξεχνούν και είναι κοντά τους.

Μαγειρέψτε όπως μπορείτε!

Ιστορίες που στριφογυρνούν στο μυαλό μου, ιστορίες όμορφες, κακές, πληγωμένες, χαρούμενες, τσαλαβουτούν στις σάλτσες των φαγητών. Τις αφιερώνω από καρδιάς, τις μοιράζομαι μαζί σας, γιατί σας αγαπώ και θέλω να σας τις εμπιστευτώ. Να σας τις ψιθυρίσω στο αφτί. Καθώς θα μαγειρεύετε, δίπλα στη συνταγή σάς περιμένει μια ιστοριούλα που θα πλουτίσει την αναμονή της γεύσης... Επιτραπέζιες ιστορίες λοιπόν και σας εύχομαι τα φαγητά που ετοιμάζετε να είναι πάντα καλοφάγωτα κι ευλογημένα.

Με αγάπη, Πέπη Τσεσμελή

Υ.Γ.: Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την αντοχή σας!»

Το βιβλίο αυτό (διαστάσεων 23 Χ 17 εκ. και 184 σελίδων), εξ ολοκλήρου έγχρωμο, με ωραιότατες φωτογραφίες της Πέπης Τσεσμελή και όμορφες εικόνες μαγειρικής, από τις Εκδόσεις «ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ», είμαι βέβαιος ότι θα σας γοητεύσει.

Είναι η μόνη φορά που θα κάνουμε μια παράφραση της γνωστής παροιμίας: «Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει», για θα πούμε με το γνωστό μας χιούμορ: «Της Πέπης τα καμώματα τα βλέπει ο κόσμος κι αγοράζει»!...

Καλοτάξιδο το βιβλίο σου, καλή μου φίλη Πέπη!.