Ποια αρχαία Ελληνίδα θεά μάς θυμίζει η Μαριαλένα;

Κωδικός Πόρου: 00285-113706-1886
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 03/01/12 17:08
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Θείος Έρως και Αγάπη!.., 00285-113706-1886
Περιγραφή:

Ποια αρχαία Ελληνίδα θεά μάς θυμίζει η Μαριαλένα;

Κι όμως!.. Η πανέμορφη Ελληνίδα τηλεπαρουσιάστρια, Μαριαλένα Ανδρέου, μας θυμίζει την αρχαία Ελληνίδα Λητώ! Σύμφωνα με το μύθο, η Λητώ κατάκοπη από την περιπλάνηση, αναζητούσε να βρει έναν τόπο να γεννήσει τα παιδιά της, αλλά όλη η γη αρνιόταν να τη δεχτεί, επειδή φοβόταν την οργή της Ή­ρας!.. Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!..

Η Λητώ, η Άρτεμις και ο Απόλλων.

ΕΙΝΑΙ γνωστός σε όλους ο μύθος του θεού Απόλλωνα. Ο Απόλλωνας είναι θεός που ανήκει στη δεύ­τερη γενιά των Ολυμπίων, γιος του Δία και της Λητώς και αδελφός της θεάς Άρτεμης. Η Ήρα, που ζήλευε τη Λητώ, κυνήγησε τη νέα γυναίκα σ' ολόκληρη τη γη.

Η Λητώ, όπως λέει και η Μαριαλένα Ανδρέου, κατάκοπη από την περιπλάνηση, αναζητούσε να βρει έναν τόπο να γεννήσει τα παιδιά της, αλλά όλη η γη αρνιόταν να τη δεχτεί, επειδή φοβόταν την οργή της Ή­ρας. Μονάχα ένα πλεούμενο και άγονο νησί, που λεγόταν Ορτυγία (το νησί των ορτυκιών) ή και Αστερία, δέχτηκε να δώσει άσυλο στη δυ­στυχισμένη. Εκεί γεννήθηκε ο Απόλλωνας· γε­μάτος ευγνωμοσύνη ο θεός στερέωσε το νησί στο κέντρο του ελληνικού κόσμου και του έδω­σε το όνομα Δήλος (η «λαμπρή»).

Εκεί, στη ρί­ζα μιας φοινικιάς, το μοναδικό δέντρο επάνω στο νησί, η Λητώ περίμενε να λευτερωθεί εννιά μέρες και εννιά νύχτες. Η Ήρα κρατούσε κοντά της, επάνω στον Όλυμπο, την Ειλείθυια, τη θεά που προστατεύει τους αίσιους τοκετούς. Όλες οι θεές και ιδιαίτερα η Αθηνά παραστέκονταν τη Λητώ, δεν μπορούσαν όμως να κάμουν τίπο­τα χωρίς τη συγκατάθεση της Ήρας.

Στο τέλος αποφάσισαν να στείλουν την Ίριδα να της ζητή­σει να επιτρέψει τον τοκετό, προσφέροντας της, για να μαλακώσουν την οργή της, ένα περιδέ­ραιο από μάλαμα και κεχριμπάρι, εννιά πήχεις. Με αυτό το τίμημα η Ήρα συγκατένευσε να κα­τέβει η Ειλείθυια από τον Όλυμπο στη Δήλο.

Η Λητώ τότε γονάτισε στη ρίζα της φοινικιάς και έφερε στον κόσμο πρώτα την Άρτεμη και ύστε­ρα, με τη βοήθεια της, τον Απόλλωνα. Την ώρα που γεννήθηκε ο θεός ιεροί κύκνοι άρχισαν να πετούν επάνω από το νησί, κάνοντας το γύρο επτά φορές - γιατί ήταν η έβδομη μέρα του μή­να.

Ο Δίας πρόσφερε αμέσως δώρα στο γιο του. Του χάρισε μια χρυσή μίτρα, μια λύρα και ένα άρμα ζεμένο με κύκνους. Κατόπιν του παράγγει­λε να πάει στους Δελφούς. Οι κύκνοι όμως οδή­γησαν τον Απόλλωνα πρώτα στη χώρα τους, στις όχθες του Ωκεανού, πέρα από τη χώρα του Βόρειου Ανέμου, στους Υπερβόρειους, οι οποίοι ζούσαν κάτω από έναν ουρανό πάντα καθαρό και οι οποίοι καθιέρωσαν για τον Απόλλωνα τη λατρεία, που γιόρταζαν χωρίς διακοπή.

Εκεί ο θεός έμεινε ένα χρόνο και δεχόταν τις τιμές των Υπερβορείων ύστερα γύρισε πίσω στην Ελλάδα και το κατακαλόκαιρο έφτασε στους Δελφούς μέσα σε γιορτές και τραγούδια.

Και η φύση ακό­μα γιόρταζε για χάρη του! Όπως λέει η Μαριαλένα Ανδρέου τζιτζίκια και αηδόνια τραγουδούσαν, για να τον τιμήσουν, οι πηγές ήταν πιο καθαρές. Κι όχι μόνο!..

Κάθε χρόνο στους Δελφούς γιόρταζαν σ' αυτόν τον περίγυρο τον ερχομό του θεού με εκατόμβες!...

Αυτά μας θύμισε η πανέμορφη κι αστραφτερή Ελληνίδα τηλεπαρουσιάστρια, Μαριαλένα Ανδρέου, με τη χαρακτηριστική φωτογράφησή της!...