Πόσο ψηλά μπορούν να «πετάξουν» σήμερα οι νέοι μας;

Κωδικός Πόρου: 00285-112840-4817
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 23/10/13 20:03
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Ελληνική Νεολαία, 00285-112840-4817
Περιγραφή:

Πόσο ψηλά μπορούν να «πετάξουν» σήμερα οι νέοι μας;

Παρά το γεγονός ότι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει βαθύτατα την ελληνική κοινωνία, το νεανικό σφρίγος και ο δυναμισμός αυτών των άδολων παιδιών, αποδεικνύει ότι είναι σαν τα πουλιά, που έχουν ανοίξει διάπλατα τα φτερά τους για να κάνουν το μεγάλο πέταγμα στον ουρανό, αρκεί η πολιτεία να αφουγκραστεί τις ανησυχίες τους, να τα αγκαλιάσει και να τους χαρίσει ελπίδα και αισιοδοξία!..

Αντωνία Καλλιμούκου. Σαν ένας ξανθός ουράνιος άγγελος χορεύει πάνω στα κύματα για τους ανθρώπους της γης!..

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ μία ημέρα ένα πανέμορφο και χαμογελαστό κορίτσι, την Αντωνία Καλλιμούκου, που έγινε πλέον αναγνωρίσιμη στην τηλεόραση, αφού για μία ακόμη φορά εμφανίζεται δίπλα στην Ελένη Μενεγάκη και τους άλλους δημοφιλείς κυρίους ή κυρίες της εκπομπής «Ελένη» του Alpha TV, εκ των πραγμάτων ο νους του γράφοντος λειτούργησε συνειρμικά. Σκέφτηκε πόσα πράγματα μπορούν να κάνουν αυτοί οι νέοι εάν η πολιτεία τούς δώσει αυτό που λέμε «ευκαιρία».

Παρά το γεγονός ότι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει βαθύτατα την ελληνική κοινωνία, το νεανικό σφρίγος και ο δυναμισμός αυτών των άδολων παιδιών, αποδεικνύει ότι είναι σαν τα πουλιά, που έχουν ανοίξει διάπλατα τα φτερά τους για να κάνουν το μεγάλο πέταγμα στον ουρανό, αρκεί η πολιτεία να αφουγκραστεί τις ανησυχίες τους και να τους χαρίσει ελπίδα και αισιοδοξία!.. Μπορεί, όμως, αυτή η ευχή να γίνει πραγματικότητα;

Στον πολιτισμικό χώρο (που είναι ο ευρύτερος πολιτιστικός χώρος, συμπεριλαμβανομένης και της τηλεόρασης) τα πράγματα δεν θα λέγαμε ότι είναι και τόσο ρόδινα. Το βλέπουμε άλλωστε τα τελευταία χρόνια όπου ο χώρος «μαραζώνει» σε μία οικονομική κρίση, που δεν άρχισε το 2009, αλλά πολύ νωρίτερα. Ήταν ο καιρός που άρχισε «η εποχή των ισχνών αγελάδων».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα κέντρα διασκεδάσεως τα οποία, ενώ παλιότερα λειτουργούσαν επτά μέρες την βδομάδα (!), σήμερα περιορίζονται σε 1 ή 2 μέρες το πολύ!.. Μεγάλοι ερμηνευτές μένουν χωρίς εργασία και περιμένουν πώς και πώς να κάνουν κάποια συναυλία στην Ελλάδα ή στο Εξωτερικό, με όλα όσα διαβάσαμε τελευταία με τους φοροφυγάδες, που δεν έκοβαν απόδειξη!.. Ακόμη και η δισκογραφία πλήττεται θανάσιμα από την πειρατεία, πράγμα που σημαίνει ότι συρρικνώνει κατά πολύ το εισόδημα των καλλιτεχνών.

Πολλά θα μπορούσαμε να πούμε και για πολλούς άλλους ή παρεμφερείς καλλιτεχνικούς κλάδους. Τα θέατρα για παράδειγμα σχεδόν έχουν κλείσει. Ζήτημα να λειτουργούν (υπολειτουργούν καλύτερα) το 10% εξ αυτών, ενώ οι ηθοποιοί κυριολεκτικά πένονται σε μία Χώρα που γέννησε (αν μη τι άλλο) το ίδιο το θέατρο!

Τι γίνεται στην τηλεόραση

Μη νομίσουμε, βεβαίως, ότι και στην τηλεόραση τα πράγματα είναι καλύτερα. Το είδαμε κι αυτό με την πορεία που είχαν διάφοροι τηλεοπτικοί σταθμοί, που βρέθηκαν στο χείλος ή έπεσαν μέσα στον γκρεμό της οικονομικής ασφυξίας.

Ολόκληροι τηλεοπτικοί σταθμοί με ιστορία δεκάδων ετών, όπως η ΕΡΤ, έβαλαν λουκέτο (άλλο τι γίνεται τώρα για την επαναλειτουργία της), το βρέθηκε καταχρεωμένο και πέρασε τους σύρτες στις πόρτες του, ορισμένοι καναλάρχες βρίσκονται σήμερα στη φυλακή, ενώ σε πολλά άλλα κανάλια γίνονται σοβαρότατες περικοπές, και τόσα άλλα.

Παρά ταύτα και παρά το γεγονός ότι στην τηλεόραση υπάρχει ένα μελαγχολικό τοπίο, εν τούτοις, ορισμένα τηλεοπτικά πρόσωπα ακτινοβολούν από χαρά και δίνουν έναν τόνο χαράς και αισιοδοξίας για το μέλλον της τηλεόρασης!

Κορίτσια, που λαμποκοπούν από ομορφιά και χαμόγελο, όπως η Αντωνία Καλλιμούκου, σου δίνουν την αίσθηση της αισιοδοξίας και της ελπίδας! Είναι αυτά που σου προσφέρουν μία νότα χαράς και επιτυγχάνουν να διαλύσουν το όποιο μελαγχολικό πέπλο σκιάζει το τηλεοπτικό τοπίο.

Μακάρι αυτό το φωτεινό χαμόγελο να διαρκέσει. Και τούτο διότι δεν είναι μόνο το χιούμορ που διαθέτει αυτό το κορίτσι, και το οποίο χιούμορ, σύμφωνα με πολλούς, είναι το οξυγόνο της ζωής. Είναι το γεγονός ότι πάλλει ολόκληρο από έναν ησιόδειο ενθουσιασμό, όπως ακριβώς δηλαδή οι αγνές νύμφες των αρκαδικών βουνών, που γελούσαν κι έπαιζαν ανέμελες γιομάτες νεανικό παλμό κάτω από τα δένδρα και «λουσμένες» κυριολεκτικά στο φως του αστραφτερού ήλιου!

Και το φως για την Αντωνία Καλλιμούκουείναι το αστραφτερό τηλεοπτικό φως!...

Καλή συνέχεια στο "πέταγμα" προς τον καλλιτεχνικό γαλαξία!..