Οι νέοι της Ελλάδας πιστεύουν στον Χριστό!..

Κωδικός Πόρου: 00285-112846-2426
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 11/04/12 18:12
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Ελληνική Νεολαία, 00285-112846-2426
Περιγραφή:

Οι νέοι της Ελλάδας πιστεύουν στον Χριστό!..

Η συντριπτική πλειοψηφία των νέων της Ελλάδας πιστεύει. Και πιστεύει πολύ στον Ιησού Χριστό. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλοί εξ αυτών επισκέπτονται μοναστήρια και ξωκλήσια, ενώ άλλοι εκφράζουν την επιθυμία να κτίσουν έναν ιδιόκτητο ναό έξω από την αυλή τους! Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!..

ΜΕΓΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ!.. Κι όλοι οι Έλληνες, ιδίως οι νέοι και οι νέες της Ελλάδας, θέλουν να πάνε στην «εκκλησιά», όπως λένε, για να βάλουν ένα κεράκι και να προσκυνήσουν την εικόνα του Νυμφίου, του Εσταυρωμένου ή του Αναστάντος Ιησού Χριστού!

Ναι, είναι αλήθεια. Οι νέοι δεν κάθονται πολύ μέσα στο χώρο της Εκκλησίας. Αισθάνονται όμως την ανάγκη να πάνε στην εκκλησιά! Να κάνουν τον σταυρό τους και ει δυνατόν να προσευχηθούν ανοίγοντας με τον δικό τους τρόπο ένα δίαυλο επικοινωνίας με τον Θεό.

Αφορμή γι’ αυτό το δημοσίευμα έγινε από τον γνωστό καλλιτέχνη –τραγουδιστή κ. Νίκο Βαγιάννη (Nikos Vagianis), που βλέπουμε στο πάνω μέρος του άρθρου μας,  ο οποίος μέσα στο προσωπικό φωτογραφικό του άλμπουμ (στο facebook) έχει δύο εικόνες που συγκίνησαν τον γράφοντα: Η πρώτη με τον ίδιο τον καλλιτέχνη, ο οποίος φοράει έναν ευμεγέθη και ωραίο σταυρό, και η άλλη όπου δείχνει τον Ιησού Χριστό στο Σύμπαν να αντικρίζει τον  "γαλάζιο πλανήτη", τη Γη!

Όπου και να πας, σε όποιο σημείο της ελληνικής γης και αν στραφείς, θα δεις Έλληνες και Ελληνίδες να κτίζουν ιδιωτικούς ορθόδοξους ναούς και να κάνουν συνεχώς θυρανοίξια!.. Στροφή, άραγε, προς τον Θεό ή μήπως οι Έλληνες θέλουν να «γεμίζουν» τη δική τους ψυχή με την αίσθηση ότι ο Θεός είναι συνεχώς δίπλα τους; Είναι ένα ερώτημα!..

ΠΙΣΤΗ, ΕΥΛΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΣΕΒΕΙΑ

Ένα άλλο περιστατικό ήταν η μεγάλη χαρά και τιμή να λάβω μία πρόσκληση από τον εξαιρετικό φίλο και συμπατριώτη μου κ Γεώργιο Χριστόπουλο, για να παρευρεθώ στην τελετή των θυρανοιξίων της εκκλησίας των Αγίων Αναργύρων (Κοσμά και Δαμιανού), που έγιναν στο χωριό Νάσια Καλαβρύτων (ακριβώς δίπλα στό χωριό μας Βεσίνι Καλαβρύτων, όπου και η ιδιαιτέρα πατρίδα του γράφοντος).

Ομολογώ, ότι με χαρά μου λαμβάνω παρόμοιες προσκλήσεις, διότι για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται πόση θέρμη έχει ο Έλληνας για τον Θεό του.

Αλλά το θέμα αυτό δεν θέλω να λάβει προσωπική διάσταση, όσο θρησκευτική, δεδομένου ότι, τελευταία, το θέμα των θυρανοιξίων, που γίνονται από πολλούς Έλληνες ιδιώτες, μας εμβάλλει σε έναν προβληματισμό πού έγκειται ακριβώς η όλο και μεγαλύτερη ανάγκη που αισθάνεται ο Έλληνας για να έχει τον Θεό όσο το δυνατόν «πιο κοντά του»!

Κι αυτό δεν είναι υπερβολή. Τα όσα βλέπει σε καθημερινή βάση ο Έλληνας και η Ελληνίδα, μας κάνουν να πιστεύουμε ότι η μελαγχολία, η θλίψη, αλλά και η απογοήτευση σε πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, τον αναγκάζουν να ρίξει το βλέμμα του προς τον Θεό και επειδή ακόμη και ορισμένοι κληρικοί τον έχουν απογοητεύσει (για να μην πω τον έχουν αποκαρδιώσει), η μόνη αίσθηση που τους πλημμυρίζει με αισιοδοξία, ελπίδα και παρηγοριά, είναι ο ίδιος ο Θεός.

Αυτός και ο λόγος, λοιπόν, που οι Έλληνες θέλουν να έχουν τον Θεό «κοντά τους», αν είναι δυνατόν δίπλα στο σπίτι τους, την αυλή τους ή το χωράφι τους, όπου κτίζουν και μία ιδιόκτητη εκκλησία δεικνύοντας έτσι την μεγάλη θέρμη προς το θείο και τη λατρεία τους προς τον Θεό, η τελευταία ελπίδα, που τους έχει απομείνει.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ!

Μια συγκλονιστική μαρτυρία καταθέτει ένας πολύ μεγάλος Έλληνας καλλιτέχνης, ο οποίος, σε μία επικοινωνία, που είχε ο γράφων μαζί του, είπε:

«Δεν θα λησμονήσω αυτό που μου συνέβη ένα βράδυ όταν είδα μια πολύ γνωστή συνάδελφό μου να βγαίνει ημίγυμνη στο πάλκο φορώντας έναν πολύ μεγάλο σταυρό! Δεν ξέρω.. Αισθάνθηκα αμήχανος. Και τότε είπα μέσα μου: «Αυτό είναι βλασφημία!.. Κάτι θα πάθει αυτό το κορίτσι»!..Τι ήταν να το πω; Την άλλη μέρα το κορίτσι αυτό δοκιμάστηκε πολύ σκληρά από μια σοβαρή πάθηση και χάθηκε από τις τηλεοράσεις, που έβγαινε σχεδόν καθημερινά!.. Δεν πιστεύω, ασφαλώς, ότι ο Θεός τιμωρεί τους ανθρώπους. Αλλά ένα δείγμα μάς δίνει η ίδια η ζωή και τα ζωντανά θαύματα που βλέπουμε μπροστά μας, ιδίως εμείς οι άνθρωποι της νύχτας!..Τι να πω!..»

Αυτά είπε και έκανε σιωπηλά τον σταυρό του!.. Κι όχι μία, αλλά τρεις φορές!...