Δημήτρης Παλαιολόγου: Ήρθε για να μείνει!..

Κωδικός Πόρου: 00285-112851-1891
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 04/01/12 0:35
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Ελληνική Νεολαία, 00285-112851-1891
Περιγραφή:

Δημήτρης Παλαιολόγου: Ήρθε για να μείνει!..

Ένας νεαρός και φέρελπις καλλιτέχνης ο οποίος κληρονόμησε ένα μεγάλο όνομα (του πατέρα του Γιάννη Παλαιολόγου, που ήταν ένας από τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες του τετράχορδου μπουζουκιού) και σήμερα ξεδιπλώνει τις καλλιτεχνικές πτυχές της δικής του προσωπικότητας κάτω από τ’ άστρα της αθηναϊκής νύχτας!..

Ο Δημήτρης Παλαιολόγου φορώντας τον σταυρό της πίστης του. Πραγματικός καλλιτέχνης, αφού καλλιτέχνης χωρίς βαθιά πίστη δεν γίνεται…

ΕΙΝΑΙ η δεύτερη φορά, που θέλησα να γράψω για έναν πολλά υποσχόμενο και ταλαντούχο καλλιτέχνη. Έναν ευαίσθητο άνθρωπο. Έναν καλλιτέχνη της σύγχρονης γενιάς. Έναν άνθρωπο ο οποίος εναρμονίζει τη βαθιά θρησκευτικότητά του με τις δικές του σημερινές αξίες. Κι αυτός ο άνθρωπος δεν είναι άλλος από τον Δημήτρη Παλαιολόγου.

Σήμερα οι νέοι έχουν τις δικές τους σταθερές. Τις δικές τους βάσεις, πάνω στις οποίες οικοδομούν την δική τους προσωπικότητα. Πολλώ δε μάλλον όταν αυτοί οι άνθρωποι είναι καλλιτέχνες, όπως ο Δημήτρης Παλαιολόγου, που θέλησε να χαράξει την δική του –ατέρμονη, αν θέλετε- πορεία μέσα στον καλλιτεχνικό γαλαξία.

Τελευταία μας έκανε και μία έκπληξη. Έλαβε μέρος στο γνωστό τηλεπαιχνίδι “Black Out», που παρουσιάζει η πανέμορφη Ελληνίδα τηλεπαρουσιάστρια, Νάντια Μπουλέ, και στο οποίο παιχνίδι πρέπει «να έχεις κότσια», που λέει ο λαός για να τα βγάλεις πέρα.

Ο Δημήτρης Παλαιολόγου όχι μόνον τα έβγαλε πέρα, αλλά τον κάλεσαν αμέσως στις εκπομπές τους διάφορες γνωστές τηλεπαρουσιάστριες, όπως η δημοφιλής καλλονή τηλεπαρουσιάστρια, Ελεονώρα Μελέτη, ενώ ακόμη και κ. Γκολεμά ασχολήθηε με τον Δημήτρη Παλαιολόγου ως ένα εξαιρετικό και ευφυέστατο καλλιτέχνη!

Πολυσύνθετη προσωπικότητα

Εκείνο το οποίο κάνει τον Δημήτρη Παλαιολόγου έναν εξαιρετικό και ξεχωριστό καλλιτέχνη της σύγχρονης γενιάς είναι το πολυσύνθετο ταλέντο του. Όσο κι αν σας φανεί περίεργο δεν είναι μόνον ότι τραγουδάει και χορεύει, αλλά φροντίζει να ανοίγει και έναν δικό του επικοινωνιακό δίαυλο με τον δικό του ουρανό, θέλοντας να δει ή να επαληθεύσει πώς προβλέπονται κάποια πράγματα, που έκαναν πολλοί αρχαίοι Έλληνες – και όχι μόνον, αφού έχουμε να κάνουμε με το σήμερα.
Κάποια στιγμή κι αυτό το άδυτο της επιστήμης θα διερευνηθεί και θα δώσει την απάντησή του στον σύγχρονο κόσμο, όπως τόσα άλλα αδιερεύνητα ή μεταφυσικά στοιχεία. Ίσως κάποια στιγμή η αστρολογία, η πραγματική αστρονομία δηλαδή, εναρμονισθεί με την επιστήμη που υπηρετούσαν οι μεγάλοι μύστες της, οι εξ Ανατολών Μάγοι που πήγαιναν στον Χριστό τα Δώρα παρακολουθώντας την πορεία του Άστρου της Βηθλεέμ!

Μόνον που ο Δημήτρης Παλαιολόγου δεν μένει εκεί. Προχωρεί και παραπέρα, που δεν είναι μόνο τα τηλεοπτικά παιχνίδια. Έχει στο ενεργητικό του και πολλές άλλες καλλιτεχνικές συμμετοχές ή παρουσίες σε πολλά τηλεοπτικά δρώμενα (θυμηθείτε, για παράδειγμα, την επιτυχημένη συμμετοχή του στο ''dream show'' του «Άλφα» και τόσα άλλα). Αλλά να ήσαν μόνον αυτά;

Ο Δημήτρη Παλαιολόγου είναι φέρελπις καλλιτέχνης. Φορέας δηλαδή μιας καλλιτεχνικής ελπίδας αφού το αύριο μπορεί να είναι άγνωστο για πολλούς, αλλά για τους καλλιτέχνες το μέλλον προδιαγράφεται. Αυτός και ο λόγος πουν πολλοί εξ αυτών, όπως ο Δημήτρης Παλαιολόγου, επιχειρούν να το προβλέψουν σαν σύγχρονοι μελλοντολόγοι κάποια πράγματα από τα όσα γίνονται ή συμβαίνουν σήμερα.

Κλείνοντας στον νεαρό αυτό και πιστό καλλιτέχνη (τον βλέπετε, άλλωστε, να φορά συχνά έναν σταυρό) θα έλεγα τούτα τα λόγια:
Αν και δεν τον γνωρίζω προσωπικά (γίναμε φίλοι μέσω του facebook) εύχομαι να παραμείνει αυτό το καλό παιδί που δείχνει, με όλες εκείνες τις ανθρώπινες ευαισθησίες, διότι πάνω απ’ όλα καλλιτέχνης σημαίνει ανθρωπιά! Κι όπως έλεγε ο πρόγονός μας ο Μέναδρος: «Ως χαρίεν εστ’ άνθρωπος όταν άνθρωπος η». (= Τι ωραίο είναι να είναι κάποιος άνθρωπος, όταν πραγματικά είναι άνθρωπος)!...

Και μακάρι όλα τα παιδιά της ηλικίας του, οι νεαροί καλλιτέχνες, να έχουν την ευαισθησία και την ανθρωπιά του Δημήτρη Παλαιολόγου. Να τρέφουν δηλαδή αγάπη ο ένας στον άλλον και όχι να κάνουν άλλα πράγματα, που δεν συνάδουν με το λειτούργημά τους. Χωρίς κομπασμούς, αλαζονείες και υπερφίαλους εγωϊσμούς, που αντί να τους εξυψώσουν κάποια στιγμή σίγουρα θα τους απογοητεύσουν. Κι αυτά τα γράφω από αγάπη και μόνο από αγάπη στους νέους ανθρώπους, που είναι το μέλλον, μία ζώσα πραγματικότητα.