Οι Ελληνίδες θεές στη … Σαγκάη και την Κύπρο!

Κωδικός Πόρου: 00285-112450-861
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 04/08/11 17:11
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Ελληνίδα Γυναίκα, 00285-112450-861
Περιγραφή:

Οι Ελληνίδες θεές στη … Σαγκάη και την Κύπρο!

Διαβάστε πώς ορισμένες αρχαίες Ελληνίδες θεές της Ακρόπολης Αθηνών ταξίδεψαν πέρυσι στη Σαγκάη για μία Έκθεση, η οποία πρόβαλε την ελληνικό πολιτισμό, αλλά και ορισμένες άλλες Ελληνίδες … θεές, που διεκδίκησαν με επιτυχία τα δικά τους βραβεία σε Καλλιστεία της Κύπρου!..

Μαρμάρινες επτύμβιες λήκυθοι και στήλες από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα ταξιδέψουν στη Σαγκάη, όπως έγραφε η εφημερίδα «Τα Νέα» της 29ης Απριλίου 2010.

Θα ξεκινήσουμε με ένα δημοσίευμα που έκανε η εφημερίδα «Τα Νέα» της 29ης Απριλίου 2010:

«Η Ακρόπολη και η Αθήνα μετακομίζουν... στη Σαγκάη. Δεν μεταναστεύουν λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά ταξιδεύουν μέσω μιας σπονδυλωτής έκθεσης που φέρει τον τίτλο «Η Ακρόπολη της Αθηνάς και η πόλη της Αθήνας: Από την Αρχαιότητα στον 21ο αιώνα» για να διαφημίσουν τον ελληνικό πολιτισμό επί 184 ημέρες, στη σημαντικότερη φετινή διεθνή έκθεση, τη Shanghai World Εxpo 2010. Και όλα αυτά τη στιγμή που τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια αποφασίζουν να μη ρίχνουν άγκυρα στον Πειραιά ύστερα από τις τελευταίες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο λιμάνι.

Η αρχαία και η σύγχρονη πόλη, η αρχιτεκτονική, τα μουσεία και η ένταξη των αρχαιοτήτων στη σύγχρονη ζωή είναι μερικοί από τους άξονες γύρω από τους οποίους θα κινηθεί η έκθεση στη Βιβλιοθήκη της Σαγκάης (10-20 Ιουνίου) με τη συμμετοχή μουσείων όπως το Νέο Ακρόπολης, το Νομισματικό και το Επιγραφικό, αλλά και φορέων όπως η Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων, Η Αθηνά της Πνύκας, η αμφιπρόσωπη ερμαϊκή στήλη του Αριστοτέλη, μια μαρμάρινη επιτύμβια λήκυθος με παράσταση πολεμιστή και η στήλη του αθλητή Στεφάνου είναι μερικά από τα γλυπτά του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που θα δώσουν το «παρών» στην έκθεση του Μουσείου της Σαγκάης που είναι αφιερωμένη στην ιδεώδη πόλη.

Παράλληλα, η Ελλάδα ανάμεσα σε άλλες δράσεις θα παρουσιάσει ντοκιμαντέρ για τους Γ. Σεφέρη και Κ.Π. Καβάφη, ελληνικές ταινίες («Ακαδημία Πλάτωνος» και «Για πέντε διαμερίσματα και ένα μαγαζί»), μουσικοχορευτικά δρώμενα σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου και δωρεά αρχαιολογικών και εικαστικών στη Βιβλιοθήκη της Σαγκάης». (1)

Οι Ελληνίδες … θεές της Κύπρου!

Σύμφωνα με ένα Δελτίο Τύπου που λάβαμε χθες είχαμε και κάποιες άλλες Ελληνίδες … θεές, οι οποίες διεκδίκησαν ορισμένα βραβεία πρωτιάς σε Καλλιστεία που έγιναν στην Κύπρο. Διαβάζουμε:

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο Διαγωνισμός Ομορφιάς και Τουρισμού ‘ΜISS TOURISM AGIA NAPA 2011’ που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29/07/2011 στο ξενοδοχείο So Nice Boutique Suits.
Συμμετείχαν 13 κοπέλες και διακρίθηκαν οι 3 νικήτριες ‘MISS TOURISM AGIA NAPA 2011’ Γιώτα Παναγή 18 ετών από την Λάρνακα, ‘ΜISS YOUNG 2011’ η Ρόζα Κεντάλα 16 ετών από την Πάφο και ‘MISS PHOTOGENIA’ η Μαρία Τσαγγαρίδου 23 ετών από την Λευκωσία. 1η Αναπληρωματική Μις Τουρισμός η Χριστίνα Κόελερ 18 ετών από την Λάρνακα. Τις διαγωνιζόμενες έντυσε η Boutique Alora στο Παραλίμνι.

Την oργάνωση ανέλαβε ο Οργανισμός Ομορφιά και Τουρισμός με την στήριξη της Ομάδας Αγάπης. Το modeling ανέλαβε η Prestige Show Production. Την Οργάνωση και την Παρουσίαση έκανε η Πρόεδρος του οργανισμού ομορφιάς και τουρισμού Σταυρούλα Νικολάου και τον συντονισμό ανέλαβε ο Σάκης Νικολάου. Την κριτική επιτροπή απάρτιζαν, ο έντιμος αντιδήμαρχος Αγίας Νάπας Αντρέας Αντρέου, Γιώργος Δέδες – Δημοσιογράφος, Στέλλα Παπανικολάου – Μις Model Of The World απο Αθήνα, Νικόλας Παγναγιώτου ιδιοκτήτης So Nice Boutique Suits, ‘Έλενα Σταφύδα Μοντέλο και Miss Hellas, Άννα Ηρακλέους ‘Bride Of The Year 2011’ , Σύλβια Βραχίμι ‘MISS TOURISM CYPRUS 2010’. Οι νικήτριες θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο σε Διεθνείς Διαγωνισμούς προβάλλοντας τον τουρισμού της Κύπρου στο εξωτερικό.

Οι Διαγωνισμοί αυτοί έχουν επίσημο χαρακτήρα. Τον διαγωνισμό στήριξαν: Medousa Swimwear, The Harmen & Beauty Spa, So Nice Boutique Suits, Radio Politia, Νατάσα Μανχάτου – Make Up, σχολή χορού ‘Ελενας, Georgina Flower Shop, Don Corleone, Adonio Hair Studio, Aeneas Atlantica hotel , Moi Ostrov και Brewery.

Μερικές ακόμη πληροφορίες…

Οι νικήτριες, όπως είπαμε, θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο σε Διεθνής Τουριστικούς Διαγωνισμούς για να προβάλουν τον Τουρισμό της Κύπρου. Η πρώτη νικήτρια θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον διαγωνισμό ομορφιάς και τουρισμού, “MISS INTERNATIONAL TOURISM 2011’ που θα διεξαχθεί στην Μαλαισία στα μέσα Δεκεμβρίου, προβάλλοντας το νησί μας. Οι διαγωνισμοί αυτοί έχουν επίσημο χαρακτήρα και διοργανώνονται υπό την αιγίδα τουρισμού της κάθε χώρας. Στα πλαίσια των διαγωνισμών αυτών διοργανώνονται τουριστικές εκθέσεις όπου συμμετέχουν αρκετές χώρες και φιλοξενούν στα περίπτερα τις νικήτριες των διαγωνισμών. Οι νικήτριες μοιράζουν διαφημιστικά έντυπα για τον τουρισμό της χώρας που εκπροσωπούν και είναι ντυμένες με τις εθνικές τους ενδυμασίες όπου προβάλουν τον τουρισμό της κάθε χώρας. Στον διαγωνισμό θα υπάρχει κριτική επιτροπή η οποία θα επιλέξει τις νικήτριες και θα απαρτίζετε από πολιτικούς, επώνυμους καλλιτέχνες, άτομα των Μ.Μ.Ε. και άλλα άτομα που έχουν γνώσεις για τον τουρισμό. Στα πλαίσια του διαγωνισμού θα υπάρχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα και επώνυμα μοντέλα από την Ελλάδα.