«Γνώρισα τους ανθρώπους κι αγάπησα τα ζώα»!..

Κωδικός Πόρου: 00285-112445-1263
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 01/10/11 16:56
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Ελληνίδα Γυναίκα, 00285-112445-1263
Περιγραφή:

«Γνώρισα τους ανθρώπους κι αγάπησα τα ζώα»!..

Μια διαχρονική φράση του Μενέλαου Λουντέμη φαίνεται ότι υιοθέτησαν πολλοί Έλληνες και Ελληνίδες, όπως η πανέμορφη Ελληνίδα τραγουδίστρια, Χριστίνα Δελλή, η οποία, παρά το γεγονός ότι ασχολείται με το τραγούδι, καταναλώνει τον υπόλοιπο χρόνο της ζωής της στα συμπαθητικά τετράποδα!..


«Θέλεις σκυλάκι έξυπνο, με τσαγανό, με ταμπεραμέντο και προσωπικότητα!!! Εδώ Είμαι !!! Με βάπτισαν Σπίθα γιατί λένε ότι δεν παίζομαι και όποιος με πάρει θα είναι πολύ πιο τυχερός από μένα, αρκεί να με υιοθετήσει συνειδητά σαν μέλος οικογένειας και για όλη μου την ζωούλα, δεν γουστάρω ταλαιπωρίες γι' αυτό θα υιοθετηθώ με συμβόλαιο υιοθεσίας, προϋπόθεση μικροτσίπ. Είμαι 3 μηνών ημίαιμος τσιουάουα, κατάλαβες απ την φάτσα μου τι σε περιμένει !:-)) Θα γίνω μεσαίου μεγέθους και γουστάρω διαμέρισμα και ξάπλες !! Πάρε με τηλέφωνο να τα πούμε ... Α!! και μην αργείς γιατί φιλοξενούμε με άλλες 70 γάτες και στο τέλος αντί να γαβγίζω θα νιαουρίζω !!!..» Από τα λίγα και έξυπνα κείμενα που συνοδεύουν κάθε σκυλάκι που είναι για υιοθεσία και φιλοξενείται στο προσωπικό προφίλ της Χριστίνας Δελλή…

ΑΝΤΙΚΡΙΖΟΝΤΑΣ ένα πλήθος φωτογραφιών στο προσωπικό «προφίλ» της διακεκριμένης Ελληνίδας τραγουδίστριας, Χριστίνας Δελλή, μέσα στο facebook, όπου η γνωστή καλλιτέχνιδα δείχνει μια υπερβολική αγάπη στα σκυλάκια, το πρώτο πράγμα που θυμήθηκα ήταν η φράση του Μενέλαου Λουντέμη: «Γνώρισα τους ανθρώπους και αγάπησα τα ζώα»!..
Πολλοί, ασφαλώς, θα διερωτηθούν: Τι είναι η ζωοφιλία (1); Είναι μια πράξη αγάπης, μια πράξη εκτόνωσης ή μια φυγή από την καθημερινότητα του ζωόφιλου (2);

Θα λέγαμε χωρίς περιστροφές και τα τρία, με πρωταρχικό παράγοντα την αγάπη προς τα ζώα! Αυτή υπερτερεί των άλλων! Αυτή είναι η κυρίαρχη δύναμη, που κάνει τον ζωόφιλο τόσο τρυφερό και τόσο αγαπητικό απέναντι στα ευγενή τετράποδα!

Η Χριστίνα Δελλή μάς έχει καταπλήξει όχι μόνο από την ανοδική τα πορεία στον καλλιτεχνικό γαλαξία, αλλά και με την ευαισθησία της απέναντι στα ζώα! Το προσωπικό της προφίλ στο facebook (3) είναι γεμάτο από στοιχεία, ειδήσεις, έρευνες και τόσα άλλα πάνω στην αναζήτηση χαμένων ζώων ή αυτών που είναι απροστάτευτα ή αυτών που χρήζουν ειδικής ανάγκης ή αυτών που είναι παραδομένα στο έλεος της τύχης και της μοίρας των!

Αριστερά: Μια αιγυπτιακή μούμια που δείχνει τη ζωολατρία της αρχαίας εποχής. Δεξιά: Μια χιουμοριστική σκηνή με μία γάτα, που … προσεύχεται!.. Εδώ μέχρι και οι γάτες ακόμη πιστεύουν στο θεό, οι άνθρωποι θα τον αγνοήσουν;

Ζωολατρία, λοιπόν ή ζωοφιλία;

Κάθε άλλο!.. Άλλο υπεροβολική αγαπη στα ζωά και άλλο ζωολατρία, να πιστεύουμε δηλαδή στα ζώα και όχι στο Θεό!.. Κι όπως θα έλεγε και η Χριστίνα Δελλή, η ζωολατρία στόχο έχει τη θεοποίηση ζώου. Είναι ένα από τα πιο διαδομένα φαινόμενα στην ιστορία των θρησκευμάτων και δε λείπει από καμιά σχεδόν θρησκεία. Εκεί όμως όπου η λατρεία αυτή πήρε έντονη μορφή ήταν η αρχαία Αίγυπτος.

Κι όχι μόνο!

Πάρα πολλές θεωρίες έχουν αναπτυχθεί για να εξηγήσουν τη ζωολατρία, από τη συμβολική ερμηνεία ως την άποψη ότι προέρχεται από τον τοτεμισμό, δηλαδή τη λατρεία ενός ζώου που θεωρείται ως πρόγονος μιας φυλής και τιμάται ως τέτοιο (τοτέμ). Φαίνεται, όμως, πως η πηγή αυτής της λατρείας πρέπει να αναζητηθεί ή στη δύναμη που φανερώνει το ζώο ή στην αντίληψη ότι οι ψυχές των πεθαμένων προγόνων ενοικούν στα ζώα.

Και η Χριστίνα Δελλή γνωρίζει ακριβώς ποια είναι η μεγάλη διαφορά.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

1.ζωοφιλία
η· 1. η ιδιότητα τού ζωόφιλου, η αγάπη και το ενδιαφέρον για τα ζώα· 2. (βοτ.) η γονιμοποίηση τών ανθέων μερικών φυτών με τη μεταφορά τής γύρης από διάφορα ζώα· 3. (ζωολ.) η έλξη που παρατηρείται σε ορισμένα ζωικά είδη για ορισμένα άλλα, όπως π.χ. τών κουνουπιών προς ορισμένα οικιακά ζώα (χοίρους, κουνέλια κ.λπ.).
[ΕΤΥΜΟΛ. Αντιδάνεια λ., πρβλ. αγγλ. zoophilia < zoo- (πρβλ. ζω[ο]· [ΙΙ]*) + philia (πρβλ. φιλία)].

2.ζωόφιλος
-η, -ο· αυτός που αγαπά και προστατεύει τα ζώα.
[ΕΤΥΜΟΛ. Αντιδάνεια λ., πρβλ. αγγλ. zoophilous < zoo- (πρβλ. ζω[ο]- [ΙΙ]*) + philous (πρβλ. φίλος). Η λ. μαρτυρείται από το 1889 στην εφημερίδα Εφημερίς].

3.http://www.facebook.com/profile.php?id=100000805957995