Δια σε έτεκον, Σπάρτη, αυτούς, λένε και οι σύγχρονες Ελληνίδες!..

Κωδικός Πόρου: 00285-112459-221
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 24/04/11 19:36
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Ελληνίδα Γυναίκα, 00285-112459-221
Περιγραφή:

Είναι συγκινητικό να ακούς σήμερα Ελληνόπουλα να σου μιλάνε για Ελλάδα και Χριστό!.. Για αρχαία Σπάρτη και Αγιά-Σοφιά!.. Και το σπουδαιότερο: Να βλέπεις στα μάτια τους τη φλόγα και τον δυναμισμό των νέων του Ευρώτα ή εκείνων των Ελληνίδων που όταν έφερναν τα παιδιά τους πάνω στην ασπίδα, ατρόμητες και με υπερηφάνεια έλεγαν: «Δια σε έτεκον, Σπάρτη, αυτούς»!.. Για σένα τα γέννησα, Πατρίδα, τα παιδιά μου!..

Χριστός Ανέστη!.

ΔΕΝ κρύβω τη συγκίνησή μου κάθε φορά που ένα Ελληνόπουλο με παίρνει στο τηλέφωνο ή μού στέλνει ένα μήνυμα το οποίο με κάνει υπερήφανο που είμαι Έλληνας Ορθόδοξος Χριστιανός! Είναι τα σύγχρονα Ελληνόπουλα τα οποία, όσο κι αν επιχειρούν ορισμένοι, δεν θα πάψουν να πιστεύουν στην Ελλάδα και στον Χριστό!..

Κάπως έτσι αισθάνομαι όταν βλέπω να παρακολουθούν τα άρθρα μου καταξιωμένες Ελληνίδες όπως για παράδειγμα η κα Τόμμυ Παριανού, η Ανθή Κοντονάσιου, αλλά και πολλά άλλα Ελληνόπουλα.

Τελευταία, στον κατάλογο, του facebook προσετέθη και ένα νέο Ελληνόπουλο. Για την ακρίβεια μια νέα Ελληνίδα: Η κα Μαρίκα Δημοπούλου, που δηλώνει ανοιχτά το ιερό πάθος της για την Ελλάδα και τον Χριστό!..

Εύγε! Χίλια εύγε σ’ αυτά τα κορίτσια!.. Σ αυτά τα Ελληνόπουλα!.. Σ’ αυτές τις φλογερές Ελληνίδες!..  Εύγε σε όλα τα Ελληνόπουλα που ενδιαφέρονται τόσο πολύ και αγαπούν όχι μόνο τον Ελληνικό πολιτισμό, αλλά και την Ορθόδοξη Παράδοση!..

Σημασία μεγαλύτερη έχει, όπως θα έλεγε και ο κοσμαγάπητος Πρωτοπρεσβύτερος και Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών π. Γεώργιος Μεταλληνός, ότι τα Ελληνόπουλα αυτά, δεν μπορούν να υπάρξουν, ως ΄Ελληνες, χωρίς την Ορθοδοξία των Αγίων Πατέρων μας, των αυθεντικών ενσαρκωτών του Ελληνισμού και αυθεντικώτερων συνεχιστών του στην ιστορία!

Αυτό εκτιμώ σ’ αυτά τα Ελληνόπουλα και μάλιστα σ’ αυτές τις Ελληνίδες. Διότι δεν τεμαχίζουν την ιστορική μας ύπαρξη. Την κρατούν αδιάτμητη και αδιαίρετη και έτσι την προσφέρουν στον περίγυρό τους, που και μόνο γι’ αυτό το λόγο θα προσφέρουν πολλά διδάσκοντας, νουθετώντας ή και προκαλώντας τη σκέψη των αναγνωστών τους.  

Ειδικότερα για την κα Μαρίκα Δημοπούλου, λόγω ενός εθνικοθρησκευτικού μηνύματος που μού έστειλε, θα μου επιτρέψει, αντί πνευματικού δώρου, να της αφιερώσω ένα απόσπασμα από το βιβλίο μου «Οι Ελληνίδες της Αρχαιότητας», το οποίο αναφέρεται σε ένα κείμενο που βρέθηκε και το οποίο μιλάει για μία αρχαία Σπαρτιάτισσα, τη Δημαινέτη, το οποίο -κείμενο- λέει επί λέξει τα εξής:

«Έπεμψεν η Δημαινέτη υιούς της οκτώ εις την μάχην,
και εις εν μνήμα καινόν έθαψε και τους οκτώ.
Όμως δεν έχυσε δάκρυα οδυνωμένη, αλλ’ είπε
τούτο απλώς: - Δια σε έτεκον, Σπάρτη, αυτούς.»

Είναι αυτό που θαύμασε κι αυτός ακόμη ο Ιερός Χρυσόστομος όταν έγραφε το περίφημο εκείνο:

«…και γυναίκες ανδρών μάλλον ηγωνίσαντο πολλάκις και φαιδρότερα τρόπαια έστησαν»!..

Και πάλι: Χριστός Ανέστη!..