Περί δημοκρατίας…

Κωδικός Πόρου: 00285-113686-2822
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 09/07/12 17:19
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Η Άλλη Άποψη, 00285-113686-2822
Περιγραφή:

Περί δημοκρατίας…

«Άκουσα έναν υπουργό να λέει: "Για να γίνει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση πρέπει να το θέλουν και οι 2 και όπως ακούσατε πριν από κάποιες μέρες η κ. Λαγκάρντ δήλωσε ότι δεν έχει διάθεση για ουδεμία διαπραγμάτευση". Και ρωτάω εγώ, αν η διάθεση της έρθει σε 2-3 χρόνια τι θα γίνει; Μόνο που το άκουσα αυτό με έπιασε κατάθλιψη, δηλαδή θα κινούμαστε σύμφωνα με τις διαθέσεις της κάθε Λαγκάρντ χωρίς καμία πρωτοβουλία; Αλλά εμείς τους ψηφίσαμε, οπότε ας μην παραπονιόμαστε...», λέει ο νέος δημοσιογράφος κ. Απόστολος Μιχαϊλίδης.

Ο νέος και φέρελπις Έλληνας δημοσιογράφος κ. Απόστολος Μιχαϊλίδης.

Λοιπόν, πριν 1-2 μέρες στην ομιλία της κ. Αλέκας Παπαρήγα άκουσα το εξής και πραγματικά "κουφάθηκα". Η κ. Παπαρήγα σχολίασε τα λεγόμενα του Προέδρου της Βουλής και είπε, "Σας άκουσα κύριε Πρόεδρε να λέτε χαιρετίζουμε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και όλους τους βουλευτές μέσα σε αυτή την αίθουσα, δηλαδή χαιρετίζετε και τη Χρυσή Αυγή. Ε, όχι εμείς τη Χρυσή Αυγή παρόλο που την εξέλεξε ο Ελληνικός λαός δεν τη χαιρετίζουμε".

Πραγματικά καλό θα είναι κάποιοι άνθρωποι να κάτσουν να διαβάσουν ξανά την έννοια της δημοκρατίας. Με ποιο δικαίωμα κ. Παπαρήγα δεν θα χαιρετίσετε το όποιο κόμμα εξέλεξε με την ψήφο του ο Ελληνικός λαός; Με αυτή τη λογική, μήπως να χαιρετίζουμε μόνο το Κ.Κ.Ε, αυτό σας αρέσει; Σας παρακαλώ πολύ, λίγη σοβαρότητα δεν θα έβλαπτε. Ξεκαθαρίζω πως με ελάχιστες θέσεις της Χρυσής Αυγής συμφωνώ και δεν της έδωσα τη ψήφο μου, ούτε σκοπεύω στο μέλλον να το κάνω, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα εκφράσω την άποψή μου. Γενικά πάντως εντός της βουλής βλέπω ότι οι περισσότεροι βουλευτές δεν έχουν καταλάβει ακριβώς τι γίνεται και τι περνάει καθημερινά ο Ελληνικός Λαός.

Άκουσα έναν υπουργό να λέει: "Για να γίνει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση πρέπει να το θέλουν και οι 2 και όπως ακούσατε πριν από κάποιες μέρες η κ. Λαγκάρντ δήλωσε ότι δεν έχει διάθεση για ουδεμία διαπραγμάτευση". Και ρωτάω εγώ, αν η διάθεση της έρθει σε 2-3 χρόνια τι θα γίνει; Μόνο που το άκουσα αυτό με έπιασε κατάθλιψη, δηλαδή θα κινούμαστε σύμφωνα με τις διαθέσεις της κάθε Λαγκάρντ χωρίς καμία πρωτοβουλία; Αλλά εμείς τους ψηφίσαμε, οπότε ας μην παραπονιόμαστε...

Κλείνοντας θέλω να πω μία ΕΝΤΕΛΩΣ προσωπική άποψη. Για μένα ο μόνος πολιτικός αρχηγός που "μίλησε στη καρδιά μου" ήταν ο επικεφαλής των "Ανεξάρτητων Ελλήνων", ο κ. Πάνος Καμμένος. Όποιος άκουσε την ομιλία του πιστεύω θα συμφωνεί μαζί μου. Έδειξε ότι έχει καταλάβει απόλυτα τα προβλήματα του Ελληνικού λαού και σκοπεύει να αγωνιστεί για αυτά. Λυπάμαι που στις προηγούμενες εκλογές δεν άσκησα το δικαίωμα ψήφου μου, αν γύρναγε ο χρόνος πίσω, θα ψήφιζα σίγουρα το κ. Καμμένο. Σας ευχαριστώ όλους που καθίσατε και διαβάσατε το άρθρο μου.

Πριν ολοκληρώσω το κειμενό μου θέλω να ευχαριστήσω για ακόμα μία φορά (όπως έχω κάνει πολλάκις) τον κ. Άγγελο Σακκέτο. Είναι ένας άνθρωπος που πραγματικά δίνει βήμα μέσω του εξαιρετικού διαδικτυακού του ιστοχώρου άμεσα η έμμεσα σε πολλούς ανθρώπους και πιστεύω ότι διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντες αν όχι όλων μας, τουλάχιστον των περισσοτέρων φίλων του διαδικτυακού του ιστοτόπου η της σελίδας του στο facebook.