Ο Άγιος Δημήτριος και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο!..

Κωδικός Πόρου: 00285-113691-617
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 27/06/11 20:01
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Η Άλλη Άποψη, 00285-113691-617
Περιγραφή:

 

Μια καλοπροαίρετη τοποθέτηση του αγαπητού φίλου και καλού επιστήμονα κ. Θωμά Δασκάλου και η ταπεινή απάντησή μας στο θέμα τού αν θα πρέπει να αφαιρεθεί ή όχι το έμβλημα του Αγίου Δημητρίου από το λογότυπο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης!..

 

Τρίκαλα 26/08/2010

Αγαπητέ κύριε Σακκέτο

Φυσικά και συμφωνώ και αγανακτώ μαζί σας με την νεοελληνική κατάντια η οποία εξακολουθεί μέχρι σήμερα, να καθιστά αδύνατη την τοποθέτηση ανδριάντος του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, την στιγμή που οι σλαυοσκοπιανοί θα πανηγυρίσουν συντόμως τα αποκαλυπτήρια περικαλούς και υπερμεγέθους αγάλματος του έφιππου Αλέξενδρου, τον οποίον ιστορικώς έχουν οικειοποιηθεί. Βεβαίως αγάλματα του Αλεξάνδρου θα έπρεπε να υπάρχουν σε κάθε πόλη της Ελλάδος για να θυμίζουν στον δύστυχο νεοέλληνα ότι είναι ο φυσικός κληρονόμος μιάς τεράστιας πνευματικής και ιστορικής κληρονομιάς την οποία δυστυχώς όχι μόνον αγνοεί αλλά και το χειρότερο, την απεμπολεί, την προσβάλει, λοιδορεί και ειρωνεύεται (γνωστοί οι χαρακτηρισμοί προς το πρόσωπο του Μεγάλου αυτού ανδρός, ως σφαγέας των λαών, ιμπεριαλιστής, κίναιδος κλπ) .
Αλλά όμως αγαπητέ κύριε Σακκέτο προσέξτε και τούτο.
Μόλις τώρα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αποφάσισε την τοποθέτηση ανδριάντος του Αριστοτέλη, ο οποίος θα κοσμεί τον χώρο του ομωνύμου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έπειτα από την αξιέπαινη προσφορά του Παγχαλκιδικού συλλόγου «Ο Αριστοτέλης», σε μία περίοδο μάλιστα που οι διαμορφούμενες συγκυρίες καθιστούν αναγκαίες τέτοιες πρωτοβουλίες.
Θα ήθελα όμως να κάνω μία καλοπροαίρετη παρατήρηση και πρόταση. Μήπως θα πρέπει να αλλάξει και ο λογότυπος του Πανεπιστημίου ο οποίος στην σφραγίδα του, στα πτυχία, και τα έντυπα του, αντί να περιλαμβάνει την κεφαλή του Αριστοτέλη, φέρει την κεφαλή του Αγίου Δημητρίου; Μπορεί ο εν λόγω ‘Αγιος να είναι πολιούχος της Θεσσαλονίκης αλλά δεν έχει καμία σημειολογική σχέση με την Αριστοτελική έκφραση της επιστήμης και των γραμμάτων γενικότερα.
Οσονούπω οι σλαυοσκοπιανοί θα ιδρύσουν πανεπιστημιακό ίδρυμα με έμβλημα τον Αριστοτέλη. Φυσικά και τότε θα ακούσουμε τις αγουροξυπνημένες κορώνες των γνωστών γραικύλων νεοελλήνων ρωμιών οι οποίοι ξαφνικά θα έχουν πέσει από τα σύννεφα ως συνήθως για μία ακόμη φορά.
Ευχαριστώ

Θωμάς Δασκάλου
Αρχιτέκτων Μηχανικός
Όθωνος 2 Τρίκαλα 42100
Τηλ. 24310 22993


Σχόλιο Ιστοσελίδας μας:

Αξιότιμε κ. Θωμά Δασκάλου,

Το θέμα σας, όπως βλέπετε, αναρτήθηκε, όπως κάνω πάντα με τον εξαιρετικό επιστήμονα και λόγιο κ. Θωμά Δασκάλου.

Στην πρότασή σας, όμως, ν’ αφαιρεθεί το λογότυπο του Αγίου Δημητρίου από τα όποια επίσημα κείμενα του ΑΠΘ, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ούτως ή άλλως περιλαμβάνει το όνομα του Αριστοτέλη στον τίτλο του (καλείται (Αριστοτέλειο  και όχι Δημήτριο).

Εν πάση περιπτώσει το ταπεινό μας ερώτημα είναι γιατί να αφαιρεθεί ο Άγιος Δημήτριος και να μην είναι δίπλα στον Άγιο Δημήτριο και ο μέγιστος των Ελλήνων φιλοσόφων, Αριστοτέλης, ακόμη και ο Φίλιππος, ώστε να φαίνεται η διαχρονικότητα της ιστορίας του Ελληνισμού και δι' αυτού του τρόπου να ικανοποιούνται όλες οι πλευρές των Ελλήνων (Ορθοδόξων και μη);

Δεν είναι κι αυτό μία λύση;

Πάντα φίλος

ΑΓΓΕΛΟΣ Π. ΣΑΚΚΕΤΟΣ