«Ευσεβείς πόθοι…»

Κωδικός Πόρου: 00285-113685-3963
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 01/04/13 21:19
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Η Άλλη Άποψη, 00285-113685-3963
Περιγραφή:

«Ευσεβείς πόθοι…»

Η επιστολή ενός καλού φίλου και καταξιωμένου επιστήμονα, του Αρχιτέκτονα – Μηχανικού Τρικάλων κ. Θωμά Δασκάλου, σχετικά με τους «ευσεβείς πόθους» μιας μεγάλης κατηγορίας Ελλήνων πολιτών οι οποίοι επί αιώνες τώρα προσδοκούν την βοήθεια από το λεγόμενο «ξανθόν γένος», ώστε να δίδεται η ευκαιρία και εις αυτούς που θέλουν να εκφράσουν αντίθετη άποψη ή τις όποιες επιφυλάξεις τους, να διατυπώσουν ελεύθερα και ανεπηρέαστα τη γνώμη τους.

 

Ο κ. Θωμάς Δασκάλου, Αρχιτέκτων-Μηχανικός.

Τρίκαλα 31/03/2013

Αγαπητέ κ. Σακκέτο

Διαβάζοντας το σημερινό σας σχόλιό σχετικά με την απογοητευτική συμπεριφορά των Ρώσων απέναντι μας, θα συμφωνήσω μαζί σας, διότι από το 1760 περίπου και μετά, καλλιεργείται ένας προπαγανδιστικός μύθος περί «ξανθού γένους» το οποίο θα διαλύσει την Τουρκία, και θα μας βοηθήσει να ανακτήσουμε την Πόλη, την Αγιά Σοφιά και όλα τα Άγια Χώματα. Βέβαια ήταν ένας ευσεβής πόθος των σκλαβωμένων Ελλήνων οι οποίοι προσδοκούσαν στην βοήθεια των ομόθρησκων Ρώσων. Βοήθεια η οποία μέχρι σήμερα όχι μόνον δεν ήλθε ποτέ, αλλά είναι γνωστές οι ολέθριες συνέπειες για τον Ελληνισμό, Ορλωφικά, Μικρασιατικά, Εμφύλιος κλπ. που είχαν οι φρούδες αυτές ελπίδες.

Δυστυχώς θύματα αυτής της προπαγάνδας υπήρξε και η Εκκλησία η οποία όλα αυτά τα χρόνια καλλιέργησε, σε επίπεδο λαϊκής δοξασίας την εκ Θεού ανάσταση του γένους, πλάθοντας μύθους, οράματα και προφητείες. Γνωστές οι «προφητείες» του Πατροκοσμά, εκούσιος κήρυκας και αυτός της ρωσικής προπαγάνδας, περί του «ποθούμενου», του διαμελισμού της Τουρκίας κλπ. Αυτή εξ’ άλλου ήταν και η βασική αιτία για την οποία θανατώθηκε. Αλλά ακόμα σήμερα επαναλαμβάνονται και γράφονται «προφητικές ενοράσεις» του Παϊσιου, και άλλων σύγχρονων «αγίων» οι οποίοι προσδίδουν διαστάσεις θεϊκού σχεδίου στην από βορά κάθοδο του ξανθού γένους, να διαλύει την Τουρκία, εξ’ ών συνετέθει, και θαυματουργικώς η Ελλάς θριαμβευτικά να εισέρχεται στην Πόλη με την γνωστή συνέχεια που θέλουν οι σχετικές δοξασίες. Ευσεβείς μεν πόθοι, οι οποίοι βοηθούν στο να κρατούν ζωντανή την ιστορική μνήμη, αλλά πρέπει να γίνει πλέον συνείδηση, ότι η εναπόθεση των ελπίδων σε ένα κράτος το οποίο με τις πολιτικές και στρατιωτικές του επιλογές καθίσταται αφερέγγυο και καταστροφικό απέναντί μας, πρέπει να σταματήσει. Προς τι λοιπόν αυτή η απογοήτευση πολλών για την στάση της Ρωσίας απέναντι στην Κύπρο; Πέρα από κάθε συναισθηματική ή ρομαντική ελπίδα, ήταν εκ των πραγμάτων αναμενόμενη. Και θα συμφωνήσω με τα γραφόμενα σας ότι δυστυχώς αντί να αξιοποιήσουμε τις δικές μας δυνάμεις, προσδοκώμεν την βοήθεια των ξένων. Να δούμε πότε θα υπάρξει πραγματική αφύπνιση του γένους.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Θωμάς Δασκάλου
Αρχιτέκτων Μηχανικός
Τρίκαλα