Καλή επιτυχία κ. Λαμπρινίδη!..

Κωδικός Πόρου: 00285-112237-554
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 18/06/11 17:02
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Εθνικά Θέματα, 00285-112237-554
Περιγραφή:

Καλή επιτυχία κ. Λαμπρινίδη!..

Η Ιστοσελίδα μας, πέρα και πάνω από κάθε ιδεολογικο-πολιτική απόχρωση ή αγκύλωση, που επιθυμούν ορισμένοι οι οποίοι θέλουν να χειραγωγούν ακόμη και το διαδίκτυο, εύχεται εκ βάθους καρδίας στο νέο Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Σταύρο Λαμπρινίδη «Καλή επιτυχία»!.. Κι αυτό το εννοούμε, κύριε Υπουργέ!...

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο κ ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ

Ο κ. Σταύρος Λαμπρινίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Σπούδασε Οικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Άμχερστ (πτυχίο B.A., Amherst College, 1984) των ΗΠΑ, καθώς και Νομικά στο Πανεπιστήμιο Γέιλ (πτυχίο J.D., Yale Law School, 1988). Από το 1988 ως το 1993 εργάστηκε ως δικηγόρος στη νομική εταιρία Wilmer, Cutler & Pickering στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, με εξειδίκευση στο διεθνές εμπόριο και τις διεθνείς διαιτησίες. Το 1993 επέστρεψε στην Ελλάδα για να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

Από το 1994 μέχρι το 1996 εργάστηκε ως ειδικός σύμβουλος του υφυπουργού Εξωτερικών και μετέπειτα υπουργού Παιδείας Γιώργου Παπανδρέου. Tο 1996 έγινε διευθυντής του επιτελείου του υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου. Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό (1996-1999), Πρέσβης εκ Προσωπικοτήτων της Ελληνικής Δημοκρατίας (1999-2004) και Γενικός Διευθυντής του «Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας» (2000-2004).

Τον Ιούνιο του 2004 εκλέχτηκε Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και από τον Απρίλιο του 2005 μέχρι σήμερα είναι Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τον Ιούλιο του 2009 εκλέχτηκε Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με αρμοδιότητα τις διεθνείς σχέσεις του ΕΚ και την πολιτική επικοινωνίας του Σώματος στα κράτη-μέλη και σε τρίτες χώρες. Τον Απρίλιο του 2011 τέθηκε επικεφαλής ειδικής Ομάδας Εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την αναμόρφωση του Κώδικα Δεοντολογίας των Ευρωβουλευτών και την αυστηροποίηση των ρυθμιστικών κανόνων για τη λειτουργία των λόμπι στην Ε.Ε.

Μεταξύ 2004-2009 ήταν Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της οποίας και παραμένει ενεργό μέλος. Έχει υπάρξει Εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε θέματα Ενίσχυσης της Ασφάλειας και των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων των Πολιτών στο Διαδίκτυο, Στρατηγικών Ένταξης των Μεταναστών στην Ευρώπη, Προστασίας των Υποδομών Ζωτικής Σημασίας στο Πλαίσιο της Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας, καθώς και σκιώδης εισηγητής της Σοσιαλιστικής Ομάδας για την Επεξεργασία των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και την Προστασία της Ιδιωτικής Ζωής στον Τομέα των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών.

Από το 2004, ο κ. Λαμπρινίδης είναι Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Λαμπρινίδης έχει τιμηθεί με σειρά διακρίσεων, έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων σε ελληνικές και ξένες εκδόσεις και έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα και την ΕΕ σε πλήθος επίσημων πολιτικών και ακαδημαϊκών επαφών σε πάνω από 40 χώρες και διεθνείς οργανισμούς ανά την υφήλιο.

Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.