Ελλάς και Ευρώπη (2)

Κωδικός Πόρου: 00285-112372-5865
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 06/07/14 21:37
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Ελλάς και Ευρώπη!.., 00285-112372-5865
Περιγραφή:

Ελλάς και Ευρώπη (2)

Oι διαχρονικές σχέσεις Ελληνισμού και Γηραιάς Ηπείρου, Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσα στους αιώνες, από την αρχαιότητα μέχρι την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έτσι όπως επισημάνθηκαν μέσα από μια αντικειμενική και χωρίς συναισθηματισμούς σειρά ιστορικών και αρχαιολογικών ερευνών, αλλά και πολλών τηλεοπτικών εκπομπών ή δημοσιογραφικών άρθρων του γράφοντος! (Σήμερα το δεύτερο μέρος του αφιερώματός μας)!..

Συνέχεια από το προηγούμενο…

 Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΕΩΣ

Μέσα σ’ όλα αυτά, ήρθε να προστεθεί και η Παγκοσμιοποίηση, πού μας έκανε κι όλας να γευτούμε τα «φρούτα της νέας εποχής», αφού η Νέα Τάξη πραγμάτων, στο όνομα της δυτικής Παγκοσμιοποιήσεως, επέβαλε στην Ελλάδα την αφαίρεση του θρησκευτικού «πιστεύω» του Έλληνα από τις ταυτότητές του, έβαλε την -τότε- Ελληνίδα Επίτροπο στην Ευρώπη κα Άννα Διαμαντοπούλου να «προτείνει» ως δεύτερη επίσημη γλώσσα των Ελλήνων την αγγλική (!), ενώ ο αφελληνισμός των Ελλήνων έχει ήδη αρχίσει στην Ελλάδα προ πολλού, με την πολιτιστική γενοκτονία του.

Ο αείμνηστοςΙάκωβος Διαμαντόπουλος, για παράδειγμα, που - τότε - ήταν Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, είχε κάνει ερώτηση στην Βουλή γιατί ορισμένοι είχαν δώσει από τότε  ... άδεια χοιροτροφείου στον Τύμβο του Μαραθώνος(19), ενώ από τον χώρο του Μουσείου Μαραθώνος ένας φυγόδικος (για το ναζιστικόν παρελθόν του) Γερμανός Καθηγητής, που ζει στην Βιέννη, κατηγγέλθη επισήμως από τον Έλληνα Ανθρωπολόγο κ. Άρη Πουλιανό, ότι αφήρεσε σκελετούς αρχαίων Ελλήνων, πού έπεσαν στις Πλαταιές ή τον Μαραθώνα, χωρίς να τους επιστρέψει στον φυσικό τους χώρο (20).

Έπρεπε να περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι την ώρα που οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι επέτρεψαν τον επαναπατρισμό των αρχαίων σκελετών και ο γράφων να γράψει ειδικό άρθρο στην ιστοσελίδα μας: «Η επιστροφή των προγόνων μας»(4 Νοεμβρίου 2011). Ας δούμε την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού:

Οι εικόνες του παρόντος δημοσιεύματος (πάνω και κάτω) είναι αλιευμένες μέσα από το Αρχείο της Αρχαιολογικής Εταιρείας Αθηνών, για το Τσέπι του Μαραθώνος, όπου η καθηγήτρια κ. Μαρία Παντελίδου – Γκόφα έκανε ανασκαφή στο εκεί Πρωτοελλαδικό νεκροταφείο.

Το Υπουργείο Πολιτισμού μας ενημέρωσε τα εξής:

Την Παρασκευή 19.11.2010, επαναπατρίστηκαν από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Βιέννης, τριάντα έξι (36) κιβώτια, με ανθρωπολογικό - οστεολογικό υλικό, προερχόμενο από το πρωτοελλαδικό νεκροταφείο του Τσέπι Μαραθώνος, καθώς και άλλες προϊστορικές θέσεις της ηπειρωτικής Ελλάδος (πχ. Βολιμίδια Μεσσηνίας).

Το υλικό είχε εξαχθεί νομίμως στις αρχές της δεκαετίας του 1970 στη Βιέννη από τον καθηγητή Breitinger, ο οποίος υπήρξε στενός συνεργάτης του σημαντικού Έλληνα αρχαιολόγου και ανασκαφέα του Τσεπίου, Σπυρίδωνα Μαρινάτου. Αποτελεί εξαιρετικά σημαντικό σύνολο, η μελέτη του οποίου θα προσθέσει στις γνώσεις μας για την διατροφή, την παλαιοπαθολογία και την κοινωνία της Πρώιμης Εποχής του Χαλκού.

Το ΥΠ.ΠΟ.Τ οφείλει να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες προς την Δ/νση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Βιέννης, με ενημέρωση και πρωτοβουλία της οποίας ξεκίνησε η διαδικασία επαναπατρισμού.

Για την ολοκλήρωση της συνεργάστηκαν οι παρακάτω υπηρεσιακές μονάδες της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς: η Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών, η Β΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και η Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας Σπηλαιολογίας Νοτίου Ελλάδος.*

ΤΥΜΒΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ, ΑΡΧΑΙΕΣ ΜΥΚΗΝΕΣ…

Αλλά, να ήσαν μόνον αυτά; Στον Τύμβο της Σαλαμίνος ακόμη και σήμερα, για να κάνουμε ένα σχήμα λόγου, «οι γάτες και τα σκυλιά παίζουν το προαιώνιο παιχνίδι τους με τα εναπομείναντα λείψανα των Σαλαμινομάχων», όπου κάποιοι ιδιοποιούνται τον ιστορικό αυτό χώρο, το ίδιο συζητείται και για χώρους των Θερμοπυλών, ενώ στις αρχαίες Μυκήνες και αλλού, διάφορα αρχαιολογικά ευρήματα (θολωτοί τάφοι κλπ) αφήνονται στο έλεος των φυσικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα να εξαφανίζονται, προς τέρψιν των εραστών της παγκοσμιοποιήσεως!

Βεβαίως, για το θέμα της λεηλασίας και καταστροφής των μνημείων μας από τους διαφόρους Ευρωπαίους βανδάλους, έχουν γραφεί (και θα γραφούν) πολλά βιβλία (21), μιας και ομιλούμε για την τραγικότερη πολιτιστική γενοκτονία της παγκόσμιας ιστορίας.

Ο αείμνηστος Κυριάκος Σιμόπουλος με ένα εκ των βιβλίων του, όπου καταγγέλλει την πολιτιστική λεηλασία της Ελλάδας!

Και δεν γίνεται διαφορετικά. Βανδαλισμοί, δηώσεις, αφανισμοί μνημείων και πολυτίμων αρχαιολογικών θησαυρών από διαφόρους «αρχαιολάτρες», αρχαιοθήρες, αρχαιοκαπήλους, γίνονται σε καθημερινή βάση, ενώ η αντίσταση των Ελλήνων κατά της διαρπαγής, που ζητούν τον επαναπατρισμό των αιχμαλωτισθέντων καλλιτεχνικών θησαυρών μας, συνεχώς εξασθενεί, λόγω του «τηλεοπτικού βομβαρδισμού», πού υφίστανται, από τα πάσης φύσεως σεξιστικά προγράμματα, τα οποία βασίζονται στο νεοεποχίτικο δόγμα: «αίμα, σπέρμα, ψέμα». (22)

Η παγκοσμιοποίηση σε όλο της το μεγαλείο!… Η απειλή για εκμηδένιση ή ισοπέδωση των ανθρωπίνων αξιών στο απόγειό της… "Άνθρωποι και κτήνη" κυριολεκτικά στο ίδιο τραπέζι ή μάλλον, στην ίδια κρεβατοκάμαρα!.. (23)

Και μέσα σ’ αυτήν την παραζάλη, όπου, κατά την λαϊκή παροιμία «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται», υπάρχουν καθημερινά δημοσιεύματα των αντιπολιτευόμενων εφημερίδων με καταγγελίες για εκχώρηση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, όπως έλεγε τότε Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη

Δοθείσης ευκαιρίας, ας θυμηθούμε την προσφώνηση της κ. Μπενάκη η οποία προκάλεσε τότε αίσθηση κατά την ορκωμοσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, τον Φεβρουάριο του 2005, σε μία περίοδο που η ίδια ήταν Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων:

«Κύριε Πρόεδρε, αναλαμβάνοντας τα υψηλά καθήκοντα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, έπειτα από μια 10ετή, κατά γενική εκτίμηση, συνετή και εποικοδομητική θητεία του προκατόχου σας κ. Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου, καλείσθε να μετουσιώσετε σε πράξη τα υψηλά ιδεώδη και τις αρχές που το Σύνταγμα έθεσε ως βάση και αποστολή του προεδρικού αξιώματος: την ενότητα του έθνους και του λαού, την επαγρύπνηση για την ορθή λειτουργία του πολιτεύματος και τη διατήρηση συναινετικού κλίματος μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων στα μεγάλα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα του τόπου. Αυτή η ίδια η υπόδειξη και η εκλογή σας υπήρξε άλλωστε προϊόν συναίνεσης σύμφωνα και με το πνεύμα του Συντάγματος, γεγονός που σας εξοπλίζει με πρόσθετο κύρος για την επιτέλεση των καθηκόντων σας.

Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης.

Η χώρα μας εξάλλου θα έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά διλήμματα σε πολλούς τομείς: Στα εθνικά θέματα δρομολογούνται εξελίξεις που απαιτούν σύμπνοια και νηφαλιότητα, στον οικονομικό και τον κοινωνικό τομέα πρέπει να γίνουν τομές και να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών, η διαπαιδαγώγηση των νέων θα απαιτήσει αναπροσανατολισμούς στην εκπαίδευση και την κατάρτιση, ο ελληνικός πολιτισμός θα πρέπει να ανακτήσει την ιστορική του πρωτοπορία.

Ενόψει των παραπάνω η ρυθμιστική και ενοποιητική αποστολή που σας αναθέτει το Σύνταγμα αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Είμαι βεβαία ότι θα ανταποκριθείτε άριστα στον υψηλό αυτό ρόλο, με όπλα τη μακρά πολιτική πείρα σας, την επιστημονική σας κατάρτιση, την κοινωνική ευαισθησία και τον ήπιο και μετριοπαθή χαρακτήρα σας. Θα έχετε άλλωστε αρωγό και συμπαραστάτη τους παράγοντες του πολιτεύματος και όλες τις πολιτικές δυνάμεις».

Είναι αλήθεια, ότι η δήλωση αυτή με τον τρόπο που διατυπώθηκε, προκάλεσε συζητήσεις και έδωσε τροφή ακόμα και για θεωρίες συνομωσίας. Ιδιαίτερη συζήτηση είχαν προκαλέσει τα σημεία για τον περιορισμό των εθνικών συνόρων και κυριαρχικών δικαιωμάτων, η δυνατότητα παραβίασης των δικαιωμάτων των ανθρώπων και των πολιτών από νέες μορφές εξουσίας πέρα από τις καθιερωμένες αλλά και η προκλήσεις που θα συναντήσει η δημοκρατία από νέες μορφές διακυβέρνησης. Η ίδια είχε προχωρήσει σε απαντήσεις στην εφημερίδα «Καθημερινή» εξηγώντας πως αναφερόταν στις επικείμενες μεταβολές που θα επέφερε το Ευρωσύνταγμα, βάζοντας τέλος στις συνεχιζόμενες συζητήσεις. Η δήλωση όμως επανήλθε στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης κατά τη διάρκεια του 2010 όταν η Ελλάδα βρέθηκε κάτω από την κηδεμονία της επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας - Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (Τρόϊκα), που είχε ως αποτέλεσμα να ερμηνευτεί ξανά η δήλωση με βάση τη νέα κατάσταση.

Αλλά δεν είναι μόνον αυτά. Η Χώρα μας, για να επιλύσει το οξύτατο δημογραφικό της πρόβλημα, θέλοντας να "αντιγράψει" κάποιες παρόμοιες πρακτικές των αρχαίων, αποφάσισε να επιστρατεύσει «κάθε καρυδιάς καρύδι» (και ο καθένας μας καταλαβαίνει τι εννοούμε).

Εξυπακούεται ότι σκύβουμε με συμπάθεια, ανθρωπιά και μεγάλη προσοχή σ’ αυτούς που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και οι οποίοι ψάχνουν να βρουν ένα κομμάτι ψωμί, αλλά είναι απορίας άξιο το γεγονός, ότι η αντίδραση για την κατακλυσμιαία αυτήν εισβολή λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, δεν προέρχεται από γνωστές πολιτικές παρατάξεις (24), αλλά από τους ίδιους τους «εισβολείς» (25), πού αντιλαμβάνονται, ότι το ίδιο χώμα, που τους φιλοξενεί, βουλιάζει από τον ερχομό χιλιάδων άλλων λαθρομεταναστών, μεταξύ των οποίων και φυγόδικων, που ζητούν, έναντι οιουδήποτε ανταλλάγματος, την λεγόμενη «πράσινη κάρτα» παραμονής των εις την Ελλάδα, αφού το «Δουβλίνο ΙΙ» υποχρεώνει τη Χώρα μας σε ασφυκτικές και αδιαχώρητες πολιτικές.

Κοντολογίς, ο κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ (ή Κανονισμός 343/2002) είναι ένα νομικό κείμενο που θεσπίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και καθορίζει την χώρα η οποία θα είναι υπεύθυνη για να δώσει άσυλο στον αιτούντα πρόσφυγα.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Δουβλίνο-ΙΙ ένας μετανάστης δικαιούται να ζητήσει άσυλο στην Ευρωπαϊκή χώρα στην οποία θα εισέλθει την πρώτη φορά. Μετανάστες οι οποίοι εισέρχονται στην Ελλάδα και κατόπιν μεταβαίνουν σε άλλη χώρα για να αιτηθούν άσυλο θα πρέπει σύμφωνα με τον κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ να επιστρέφονται πίσω στην Ελλάδα!

Δι’ αυτού, λοιπόν, του τρόπου, η Ελλάδα γέμισε όχι μόνον οικονομικούς μετανάστες, αλλά και από λαθρομετανάστες, που μετέφεραν στην Ελλάδα και την δική τους κουλτούρα, πολλές φορές ξένη προς τα ελληνικά ήθη και τον ελληνικό πολιτισμό. Μόνον, που ο ρόλος της δυτικής παγκοσμιοποιήσεως, δεν σταματάει εδώ. Υπάρχει και συνέχεια….

Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΓΚΕΝ

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση (φυσική συνέχεια της ΕΟΚ) προωθούνται διατάγματα και νόμοι, τα οποία, αν δεν προσέξουν οι πολιτικές ηγεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θ’ αποτελέσουν, μελλοντικά, πραγματικές χειροπέδες για όλους τους ευρωπαίους πολίτες,μη εξαιρουμένων, ασφαλώς, και των Ελλήνων. Και η αρχή έγινε με την «Συνθήκη Σέγκεν», που ήδη έχει κάνει εμφανή τα επώδυνα αποτελέσματά της με την λεγομένη «ηλεκτρονική αιχμαλωσία».

Για να μη φανεί ότι είμαστε θρησκόληπτοι δεν θα αναφερθούμε στο περίφημο «666», που όντως αποτελεί αριθμό του Αντίχριστου, σύμφωνα με την Αγία Γραφή (26), ωστόσο, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, έχει ήδη κάνει την «θριαμβικήν του πορείαν» σε όλες σχεδόν τις κοινωνικές δραστηριότηες ου ελληνικού πληθυσμού (τράπεζες, χρηματιστήρια, εταιρείες, αεροδρόμια, αγορές τροφίμων κλπ.), ενώ ακόμη και πολλές δημόσιες υπηρεσίες φαλκιδεύουν τα όποια δικαιώματα του πολίτου με τις πάσης φύσεως και μορφής ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις, από τα φανάρια των διαφόρων οδών και διοδίων μέχρι και την εφημερίδα, που ο άνθρωπος μπορεί να διαβάζει!…(27)

Το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, που έχουμε μιλήσει ήδη, αλλά όλα δείχνουν ότι είναι εκ νέου έτοιμο και γίνονται ποικίλες διεργασίες για την εφαρμογή του, δημιουργεί προβληματισμούς για την όποια ανθρώπινη δραστηριότητα και ενδεχομένως προβληματίζει πολλούς αν θα είναι πραγματικό ανάχωμα για όσους επιβουεύονται τις ανθρώπινες ελευθερίες και δεν θα αιχμαλωτίζει (εμμέσως πλην σαφώς) την ελευθερία του ατόμου, μέσω του ελεγχόμενου Ηλεκτρονικού Διαδικτύου (ΙΝΤΕRNET), εις το οποίο, ούτως ή άλλως, θα πρέπει να έχει πρόσβαση ο πολίτης του μέλλοντος, «δια πάσαν εργασίαν ή ασχολίαν του», ανεξαρτήτως των θετικών ή αρνητικών συνεπειών του Διαδικτύου (28).

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι καθιερώθηκε πλέον και στη Χώρα μας ειδικό υπουργείο (Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης), όπου, όπως αποδεικνύεται, το Διαδίκτυο θα είναι πλέον πηγή και βάση για την όποια πληροφορία του πολίτη. Μεγάλη η εξυπηρέτηση και μακάρι να είναι έτσι όπως τα βλέπουμε σήμερα, αλλά δεν ξέρουμε τι θα δούμε στο μέλλον. Θα μπορεί δηλαδή η κάθε κυβέρνηση να προστατεύει τις ανθρώπινες ελευθερίες και τα δικαιώματα του πολίτη;

Θα αναφέρουμε ένα παράδειγμα: Ελπίζουμε να μην είναι αλήθεια, αλλά όπως γράφουν διάφοροι ειδικοί αναλυτές, λίαν συντόμως, οι πολίτες (και, ασφαλώς, οι Έλληνες πολίτες) θα πεισθούν να περάσουν από ένα σύστημα προληπτικής ιατρικής, όπου, με διάφορα επιστημονικά μέσα, θα τους γίνεται εμφύτευση ενός είδους «μικροτσίπ», «για το καλό τους», όπως ίσως θα τραγουδούσε ο Γιάννης Μηλιώκας, ενώ στην πραγματικότητα οι πάντες πλέον θα παρακολουθούνται από δορυφόρο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προσωπική ελευθερία του κάθε πολίτη! Ήδη δορυφόροι που εξυπηρετούν μεγάλα διαδικτυακά συμφέρονται έχουν «σαρώσει» πολλές περιοχές και πόλεις της Ελλάδας, όπου κανείς μπορεί με εκπληκτική ευκολία να βρει το σπίτι του καθενός μας και να το περιεργαστεί από κάθε πλευρά του!

Μακράν ημών κάθε κινδυνολογία, αλλά το «Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ», που έγραψε ο διάσημος Ρώσος αντκαθεστωτικός Αλεξάντερ Σολζενίτσιν, για να περιγράψει την απέραντη ανθρωπομάζα του συστήματος των φυλακών και των στρατοπέδων της – τότε – Ενώσεως Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (ΕΣΣΔ), από το 1918 έως το 1956, ιδίως της περιόδου της σταλινικής τρομοκρατίας (29), επανέρχεται πλέον με πιο «κομψό» τρόπο, όπως αυτό της ηλεκτρονικής παρακολουθήσεως, που αποτελεί, για την παγκοσμιοποίηση, μία εναλλακτική μορφή … «ηλεκτρονικών στρατοπέδων», που καταγγέλλουν πλέον, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, διάφοροι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, ασφαλώς, πολλοί Ευρωβουλευτές!

Η συνέχεια στο επόμενο…

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
.......................
19) Άγγελου Σακκέτου: «Πρόσωπο με πρόσωπο», Ευρωεκδοτική, Αθήναι 1992.
20) Το θέμα αυτό έγινε αντικείμενο άρθρου υπό του γράφοντος στην εφημερίδα «Νέοι Άνθρωποι», με αποτέλεσμα να ενδιαφερθεί ο δημοσιογράφος Θεόδωρος Ρουσσόπουλος (σημερινός Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας), για την τηλεοπτική εκπομπή, που είχε στο «Mega Channel».Έστειλε μάλιστα και μία  δημοσιογράφο για να πάρει συνέντευξη από τον γράφοντα, χωρίς όμως ολοκλήρωση της δημοσιογραφικής αυτής ερεύνης διότι σταμάτησε την εκπομπή λόγω πολιτικών δραστηριοτήτων (κυβερνητικός εκπρόσωπος).
21) Κυριάκος Σιμόπουλος, Ή λεηλασία και καταστροφή των Ελληνικών Αρχαιοτήτων, Αθήνα 1993.
22) Την καταγγελία αυτή είχε κάνει επισήμως μέσα στην Βουλή των Ελλήνων και ο Κώστας Λαλιώτης, υψηλότατο κυβερνητικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα πολλές εφημερίδες να σχολιάζουν το θέμα (η κάθε μία κατά το δοκούν και αναλόγως των πολιτικών θέσεων, πού υπηρετεί).
23) Ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής κ. Νίκος Ευαγγελάτος , σε τηλεοπτικό δελτίο του ( «Alter »), παρουσίασε, με εμφανή την έκπληξή του, μία Ελληνοκύπρια παίκτρια του « Big Brother», η οποία εμφανιζόταν μέσα στο σπίτι της χαριεντιζόμενη ηδυπαθώς με τρία τεράστια φίδια – σύνηθες, άλλωστε, φαινόμενο των καιρών μας, αφού το θέμα αυτό «παίζει» πανηγυρικά σε όλα σχεδόν τα σεξιστικά τηλεοπτικά προγράμματα της Χώρας μας!…
24) Για να μην παρερμηνευθούν τα λεγόμενα του γράφοντος, εννοούμε τα κόμματα, πού πρεσβεύουν, μεταξύ άλλων, και τα πατριωτικά φρονήματα των Ελλήνων, αφού δεν επιθυμούν την απεμπόληση παντός εθνικοθρησκευτικού στοιχείου στους ξένους.
25) Ο γνωστός Αθηναίος δικηγόρος Φιλοκλής Ασημάκης, σε τηλεοπτική εκπομπή του γράφοντος, απεκάλεσε τους λαθρομετανάστες « νέο-εποικιστές»!…
26) «Ώδε η σοφία εστίν ο έχων νουν ψηφιστώ τον αριθμόν του θηρίου αριθμός γαρ ανθρώπου εστί και ο αριθμός αυτού χξς΄». (Αποκάλυψις Ιωάννου ΙΓ΄ 18).
27) Σε τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του διαύλου «Alter», ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής κ Νίκος Ευαγγελάτος, αναφερόμενος, στην δολοφονία του Τζώρτζη Αθανασιάδη από την «17 Νοέμβρη», παρουσίασε ένα σώμα εφημερίδων της εποχής εκείνης, σχετικώς με το θέμα, πού εγκατέλειψε ένας έντρομος πολίτης, σε κάδο απορριμμάτων, από φόβο μη συλληφθεί!..
28) Η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια κα Άννα Δρούζα, στην τηλεοπτική εκπομπή «Μπορώ», που έκανε στον δίαυλο «Άλφα», την 14ην Μαρτίου 2003 είχε μία τηλεφωνική επικοινωνία με νεαρές Ελληνίδες, οι οποίες έπεσαν θύματα κυκλώματος πορνείας, μέσω του Διαδικτύου, όπου μπορεί ο οιοσδήποτε να διεισδύσει με τις όποιες συνέπειές του και μάλιστα άνευ οικονομικού κόστους!.. Σήμερα το φαινόμενο αυτό έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις!...
29) Η προσωπική του εμπειρία και οι μαρτυρίες 227 πρώην κρατουμένων, έδωσαν στον Σολζενίτσιν, την δυνατότητα να γράψει αυτό το βιβλίο, που αποτελεί μνημείο προς τον Άγνωστο Κρατούμενο. Ένα έργο μοναδικό στην ρωσική, αλλά και στην παγκόσμια λογοτεχνία. Ένα σύγχρονο έπος, όπου η αβάστακτη σκληρότητα των περιγραφών μετριάζεται συχνά από το χιούμορ, ενώ τα αυτοβιογραφικά κεφάλαια εναλλάσσονται με μεγάλους ιστορικούς πίνακες, και μάλιστα, μέσα από όλα αυτά, ο συγγραφεύς προβάλλει την τραγική μοίρα εκατομμυρίων ανθρώπων αυτής της «σκοτεινής περιόδου» της ανθρωπίνης ιστορίας!…