Σε ποια Ελληνίδα πολιτικό οι Ιορδανοί έδειξαν τον τάφο του Μωϋσή;

Κωδικός Πόρου: 00285-111659-54
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 25/03/11 16:34
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Αποκαλύψεις, 00285-111659-54
Περιγραφή:

 

Διαβάστε τι αποκαλύπτει η ίδια η Βουλή των Ελλήνων για μια Ελληνίδα πολιτικό η οποία επισκέφθηκε το Αμμάν το 2006 και οι Ιορδανοί της έδειξαν τον τάφο του Μωϋσή στο όρος Νέμπο!.. 

Αμμάν, 23 Ιανουαρίου 2006

Συναντήσεις της Προέδρου της Βουλής με τον Πρωθυπουργό της Ιορδανίας και τον Δήμαρχο του Αμμάν.

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ιορδανίας κ. Μαρούφ Μπακχίντ είχε το πρωί η Πρόεδρος της Βουλής κυρία Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της στη χώρα. Οι δύο συνομιλητές αντάλλαξαν απόψεις για προβλήματα που απασχολούν τις χώρες της Μ. Ανατολής δίδοντας ιδιαίτερο βάρος στην κατάσταση στο Ιράκ. Ο ιορδανός πρωθυπουργός υπογράμμισε την αναγκαιότητα διατήρησης της ενότητας της χώρας και της συγκρότησης αντιπροσωπευτικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή όλων των εθνοτικών και θρησκευτικών ομάδων. Τόνισε ακόμη πως δεν αρκούν τα κατασταλτικά μέσα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, αλλά απαιτείται και η ιδεολογική καταπολέμηση του φαινομένου καθώς και η λήψη μέτρων σε πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό ο κ. Μπακχίντ συμφώνησε στην ανάγκη επανένωσης της νήσου επί τη βάσει των αποφάσεων των Η.Ε. και του σχεδίου Ανάν, προσαρμοσμένου στις ευαισθησίες και των δύο πλευρών. Σε ό,τι αφορά τις διμερείς σχέσεις οι δύο συνομιλητές συμφώνησαν ότι είναι άριστες. Παράλληλα εξέφρασαν την κοινή βούληση για περαιτέρω βελτίωσή τους. Ειδικότερα ο κ. Μπακχίντ εξεδήλωσε την επιθυμία της Ιορδανίας για μεγαλύτερη ελληνική οικονομική παρουσία στη χώρα του και πιο συγκεκριμένα στην ενίσχυση των επενδύσεων. Η Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι θα μεταφέρει τις εμπειρίες της από αυτό το ταξίδι στους συναδέλφους της βουλευτές «για να προχωρήσουμε σε μια πιο ουσιαστική συνεργασία σε κοινοβουλευτικό επίπεδο».
Η κυρία Μπενάκη-Ψαρούδα συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο του Αμμάν κ. Νιντάλ Χαντίντ. Ο κ. Χαντίντ υπογράμμισε τους ιστορικούς δεσμούς που ενώνουν τις δύο χώρες και προανήγγειλε την προετοιμασία μεγάλης έκθεσης για τον Μέγα Αλέξανδρο, που θα εγκαινιαστεί στο Αμμάν τους επόμενους μήνες. Ο Δήμαρχος της ιορδανικής πρωτεύουσας, αφού ενημέρωσε την Πρόεδρο της Βουλής για την ιστορική εξέλιξη του Αμμάν και τα σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη, ζήτησε βοήθεια σε επίπεδο τεχνογνωσίας, ώστε να αποκτήσει τη δυνατότητα άντλησης εμπειριών από το πλέγμα των έργων που έγιναν στην Αθήνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι είχαν, όπως τόνισε, μεγάλη επιτυχία και παγκόσμια αναγνώριση. Η κυρία Μπενάκη-Ψαρούδα ευχαρίστησε τον Δήμαρχο του Αμμάν για τη θερμή φιλοξενία, αναφέρθηκε στο κοινό ιστορικό παρελθόν των δύο χωρών και πόλεων με προεκτάσεις στο παρόν και το μέλλον, όπως είπε.
Η Πρόεδρος της Βουλής είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το Όρος Νέμπο, από όπου λέγεται ότι ο Θεός υπέδειξε στον Μωυσή τη Γη της Επαγγελίας, και όπου θρυλούται ότι βρίσκεται ο τάφος του.

ΠΗΓΗ: Βουλή των Ελλήνων