«Είστε Ιούδες!...»

Κωδικός Πόρου: 00285-111649-195
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 20/04/11 18:57
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Αποκαλύψεις, 00285-111649-195
Περιγραφή:

«Είστε Ιούδες!...»

Τώρα που διανύουμε την περίοδο της Μ. Εβδομάδας ας θυμηθούμε ποιοι Έλληνες πολιτικοί χρησιμοποίησαν (και για ποιο λόγο) το όνομα του … Ιούδα μέσα στη Βουλή των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια! Διαβάστε, για παράδειγμα, τι είχε δηλώσει ο κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος για τον κ. Κώστα Σημίτη, επί κυβερνήσεως του οποίου καταργήθηκε το θρήσκευμα από τις ταυτότητες των Ελλήνων!..

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ(Γραμματέας του Κ.Κ.Ε.): Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, μελετήσαμε τις προτάσεις που έχει καταθέσει η Κυβέρνηση στη Διακυβερνητική, όπως ακούσαμε με προσοχή την ομιλία του κυρίου Πρωθυπουργού.
(…)
Λέτε, επίσης, ότι τα αιτήματα των αγροτών και των άλλων εργαζομένων, θα οδηγήσουν σε οικονομικές απώλειες της Ελλάδας από την Κοινότητα. Ας πάρουμε την περίπτωση του επιχειρήματος που προβάλλετε, ότι αν δεν εφαρμοσθούν οι Κοινοτικές οδηγίες, θα χάσουμε τον πακτωλό χρημάτων που μας στέλνει η Κοινότητα. Κατ'αρχήν, αυτός ο πακτωλός των χρημάτων είναι τα τριάντα αργύρια του Ιούδα. Η Κοινότητα, αφού με τη συνδρομή των εθνικών κυβερνήσεων ξεζουμίζει τον πλούτο που παράγεται από τους εργαζομένους, επιστρέφει με τη μορφή επιδοτήσεων και ενισχύσεων ένα πολύ μικρότερο μέρος της Χώρας. Από πού τα έφτιαξε η Κοινότητα αυτά τα ταμεία; Δεν έχουν συνεισφέρει οι εργαζόμενοι; Για να μη λέμε, λοιπόν, για δωρεές, για μεγάλα δώρα της Κοινότητας… (9.12.1996)

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΠΥΡΙΟΥΝΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι, να εκφράσω και εγώ τα αισθήματα λύπης και συμμετοχής στη δοκιμασία και το πένθος που χτύπησε το λαό μας από τους σεισμούς. Και να παρακαλέσω με τη σειρά μου να περιβάλουμε όλοι μαζί αυτήν τη δοκιμασία με την οφειλομένη σεμνότητα και την οφειλομένη ομοψυχία. Αλίμονο, στις δύσκολες στιγμές της πατρίδας, του λαού μας να κινούμαστε από κίνητρα μικροπολιτικής και να μη τα αντιμετωπίζουμε, να μη συμμετέχουμε με ένα υψηλό αίσθημα ευθύνης, όπως νομίζω πράξαμε χθες στη Βουλή. (..)
Επιτέλους, όχι μόνο στις 'Ενοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας, που είναι ειδική κατηγορία -και αλίμονο, να μην υπάρχει αξιοκρατία. Να σας δηλώσω, κύριε Υπουργέ, κατηγορηματικά, ότι αυτοί που κρατούν το μεγάλο σταυρό αυτοί σαν τον Ιούδα δεν πιστεύουν σε τίποτα. 'Οπου βλέπετε να σας πλησιάζει άνθρωπος και να παριστάνει τον κομματικό φίλο περιβεβλημένος στολή είναι επικίνδυνος. Μόνο ΠΑΣΟΚτζής δεν είναι, μόνο Νεοδημοκράτης δεν είναι. Αυτό από την πείρα μου στις 'Ενοπλες Δυνάμεις. Τα είδαμε επανειλημμένως αυτά τα πράγματα. Αξιοκρατία, δικαιοσύνη.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΪΣΕΡΛΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία, με δάκρυα στα μάτια, μίλησε στους συνταξιούχους, στους απόμαχους της ζωής και της εργασίας και τους είπε ότι αυτά που τους έκλεψε το ΠΑΣΟΚ θα τα επιστρέψει. Και χθες απεδείχθη ότι υπάρχει ψεύδος και ότι το έγκλημα ήταν οργανωμένο. Η εξαπάτηση είναι φτωχή λέξη, ο εμπαιγμός και η κοροϊδία δεν μας λένε τίποτα.
Δυστυχώς στήθηκε η δουλειά. Έδωσαν οι Αρχιερείς, οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι τα τριάκοντα αργύρια της κυβερνητικής θέσης στο συνταξιούχο για να προδώσει την ελπίδα εννιακοσίων χιλιάδων ανθρώπων. Εξευτέλισαν έναν άνθρωπο ο οποίος από τούδε και στο εξής θα χαρακτηρίζεται ως Ιούδας, για να «σταυρώσουν» τους συνταξιούχους, που προεκλογικά τους υποδέχονταν με μυρσίνες και δάφνες.
Γι’ αυτό, κύριε Πρόεδρε, δεν ψηφίζω κανένα άρθρο αυτού του νόμου, γιατί οι προθέσεις της Κυβέρνησης δεν είναι αυτές που λέγονται στο παρόν νομοσχέδιο, αλλά είναι άλλες.
Κύριε Πρόεδρε, δεν ψηφίζω επιπλέον γιατί θέλω να τιμήσω τους χιλιάδες συνταξιούχους που μέχρι να πάρουν τα αναδρομικά μετά από τρία-τέσσερα χρόνια, δυστυχώς, θα έχουν πεθάνει. (2 /3 /2005)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ(Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας): Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, το θέμα που συζητάμε σήμερα, το αγροτικό ζήτημα, το πρόβλημα που απασχολεί τη μικρομεσαία αγροτιά, συνιστά για μας ένα πελώριο κοινωνικοοικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο, νομιμοποιημένο βεβαίως τυπικά, διαχρονικά, από τις κυβερνητικές πολιτικές που ακολουθήθηκαν (…)
Και τέλος, εδώ υπάρχει ένα μεγάλο παιγνίδι που παίζεται σε βάρος της αγροτιάς και γενικότερα των εργαζομένων με το πρώτο, δεύτερο, τρίτο και τέταρτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, όπως παλιότερα και με τα ΜΟΠ. Κι εδώ παίζουν όλα τα άλλα κόμματα. Εμείς βλέπουμε ότι αυτά τα ποσά -δεν θα πω σαν τα τριάντα αργύρια του Ιούδα- λειτουργούν στρατηγικά, για να περάσει η πολιτική της συγκέντρωσης της γης, της παραγωγής κ.λπ., για να περάσει η πολιτική του διωγμού των μικρομεσαίων, για να περάσει η πολιτική των εξαγωγών προς την Ελλάδα αγροτικών προϊόντων κλπ, για να ανέβει το εμποροβιομηχανικό κέρδος… (3/5/2007)

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ(Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού) (…) Ακούω φωνές αυτές τις μέρες, να δώσουμε, λέει, αμνηστία στο Χριστοφοράκο, για να πει κάποια πράγματα. Δηλαδή, και να τον αθωώσουμε και να του δώσουμε τη δυνατότητα να πει αυτούς που θέλει, να πει τον α΄, τον β΄, τον γ΄, να εξαιρέσει τον δ΄ και τον ε΄. Όχι! Εμείς θέλουμε όλη την αλήθεια, να μάθουμε επιτέλους ποιοι είναι οι δώδεκα. Γιατί, νομίζω, όλοι σας έχετε αγωνία να μάθετε ποιοι είναι οι δώδεκα από τα δύο μεγάλα κόμματα. Βέβαια, είναι ο αριθμός των Αποστόλων, που γιόρταζαν χθες. Να θυμίσω, όμως, ότι ανάμεσα σε αυτούς υπήρχε ένας προδότης, ο Ιούδας, υπήρχε κάποιος που αρνήθηκε το Χριστό, ο Πέτρος, και ένας άπιστος, ο Θωμάς. Επομένως, εάν βγουν τα ονόματα των δώδεκα, έχω την αίσθηση ότι πολλοί θα έχουν τη φυγή των Αποστόλων, όταν ο Χριστός συνελήφθη. Πολλοί από εδώ θα λακίσουν, θα φύγουν… (1/7/2009)

 

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ:Κύριε Υπουργέ, κύριοι συνάδελφοι, δεν είχα σκοπό να ζητήσω το λόγο επί διαδικαστικού θέματος. Η μετατροπή της δραχμής σε Ευρώ είναι μια βασική διαδικασία, που εγώ στο σημείο αυτό πράγματι εμπιστεύομαι το ΠΑΣΟΚ, γιατί στα διαδικαστικά είναι "μανούλα". (…)
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ειλικρινά μου αρέσει αυτή η καραμέλα του εκσυγχρονισμού. Με έχει συγκλονίσει όπως και όλο τον ελληνικό λαό. Τι σημαίνει εκσυγχρονισμός. Την παλιά λέξη -Ιούδας- άμα την ψάξεις στην Καινή και στην Παλαιά Διαθήκη θα τη βρεις. Σήμερα έχει χάσει την έννοιά της. Ο εκσυγχρονισμός σήμερα λέγεται σύγχρονος Ιουδαϊσμός. Είστε Ιούδες. Σύγχρονοι Ιούδες. Και θα αιτιολογήσω γιατί το λέω αυτό. Διότι παραπλανάτε συνειδητά, κοροϊδεύετε συνειδητά τον ελληνικό λαό και τον προδίδετε.
Τί άλλο να πω από τη λέξη που σας πάει γάντι. Είστε σύγχρονοι Ιούδες με τον πρώτο αρχιερέα του Ιουδαϊσμού, τον Κώστα τον Σημίτη. Και το λέω αυτό γιατί; Δεν παραπλανήσατε, κύριε Δρυ, προεκλογικά; Μην κάνετε έτσι. Δεν είπε στον ελληνικό λαό προεκλογικά η Βάσω Παπανδρέου ενυπόγραφα στην Ιερά Σύνοδο ότι δεν θα αναθεωρήσει το καθεστώς της αναγραφής της Ορθοδοξίας της πίστεως στην ταυτότητα; Δεν το είπατε γραπτά; Διαψεύστε με.
Και έρχεσθε ένα μήνα μετά τις εκλογές μ' έναν Υπουργό εξωκοινοβουλευτικό, ανεκδιήγητο και μ' έναν Δαφέρμο με δημόσιο μισθό διπλάσιο απ' ό,τι έπαιρνε εν ενεργεία, να κοροϊδέψετε τον ελληνικό λαό, Ιούδες, και μετά τις εκλογές να φέρετε αυτό… (5/9/2000)

ΒΑΪΤΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ(ΣΤ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.
Αγαπητή, κυρία Υπουργέ, ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι η εγκατάλειψη της εθνικής πολιτικής για τα ζώα έχει αρχίσει να δίνει μια πάρα πολύ άσχημη εικόνα υποβάθμισης της χώρας μας στο εξωτερικό. Μάλιστα, ο νόμος για τα αδέσποτα, που τόσο γενναία το ΠΑΣΟΚ ψήφισε το καλοκαίρι του 2003 με τη δικαιολογία της κρίσης, δεν εφαρμόζεται και η όποια πρωτοβουλία έχει αφεθεί σε ιδιώτες. (…)
Είναι πάρα πολλά τα άτυχα σκυλιά που βρίσκουν τραγικό θάνατο από ασυνείδητους, ενώ μεγάλα θηλαστικά συχνά συναντούν φονικές παγίδες στα οδικά δίκτυα της χώρας, κυρίως της βόρειας, με αποτέλεσμα να τραυματίζονται θανάσιμα.
Τις ίδιες ανατριχιαστικές εικόνες βλέπουμε και σε εφημερίδες και σε έγκυρα sites στο διαδίκτυο με απίστευτα περιστατικά ζώων, με κομμένες γλώσσες, παραμελημένα, δεμένα, χωρίς τροφή και νερό, ζώα που σέρνονται ως άτυχοι Αχιλλείς πίσω από αυτοκίνητα ή ως τραγικοί Ιούδες κρεμασμένα από δέντρα. Και μάλιστα στη χώρα μας η μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί ποτέ είναι εξαγοράσιμη για εννέα μήνες, για κάποιον κύριο που σκότωσε δυο ζώα γιατί τον ενοχλούσαν και τα κρέμασε…(25/10/10)