Υπάρχουν, αλήθεια, εξωγήϊνοι;

Κωδικός Πόρου: 00285-111986-1208
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 24/09/11 17:07
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Διάστημα και Ελληνισμός!.., 00285-111986-1208
Περιγραφή:

Υπάρχουν, αλήθεια, εξωγήϊνοι;

Διαβάστε τι λέει η Δέσποινα Κατσίδη, υποψηφία διδάκτωρ πανεπιστημίου, στον πρόλογο του βιβλίου μας: «Αγία Γραφή και Εξωγήϊνα Όντα: Η αλήθεια και τα παραμύθια», η οποία μεταξύ άλλων γράφει: "... σχετικές έρευνες που γίνονται από υπηρεσίες της ΝΑSΑ ή από πανεπιστημιακά εργαστήρια αστροφυσικής δεν αναζητούν περίεργα πράσινα ή άλλου χρώματος πλασματάκια. Τέτοιου είδους παρουσίες ανήκουν στη σφαίρα της επιστημονικής ή κινηματογραφικής φαντασίας και μόνο"!..

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Όλοι μας έχουμε πετύχει κατά καιρούς εκπομπές ακόμα και διάφορα βίντεο ή εικόνες, από αφύσικα περίεργα ή ίσως και υποτιθέμενα εξωγήινα πλάσματα.
Στο βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας ο Άγγελος Σακκέτος με επιχειρήματα που δύσκολα μπορεί να αντικρούσει κανείς απαντά σε όλους εκείνους που πιστεύουν ότι οι εξωγήινοι κυκλοφορούν ανάμεσα μας.
Σε μια κοινωνία που προσπαθεί με κάθε τρόπο να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες των καιρών κάποιοι ευελπιστούν να την αποσυντονίσουν και να την στρέψουν αλλού.. Και που αλλού, από τους εξωγήινους! Δεν είναι λίγες οι φορές, που ολόκληρες εκπομπές έχουν αφιερωθεί σε αυτά τα ΄΄ανύπαρκτα΄΄ για πολλούς όντα. Γίνονται συζητήσεις επί συζητήσεων και προσπαθούν ειδικοί και επιστήμονες να αποδεχτούν ή και να ακυρώσουν την ύπαρξη των εξωγήινων.
Μαρτυρίες πολιτών κάνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα την εμφάνισή τους, μόνο που οι περιγραφές συγχέουν τα πράγματα, αφού σε πολλές περιπτώσεις διαφέρουν μεταξύ τους. Και αν τελικά υπάρχουν εξωγήινοι, πως είναι αυτοί; Διαφέρουν στο σχήμα τους, ή και στο χρώμα τους και πως γίνεται να διαφέρουν ανάλογα με τον μάρτυρα που τους είδε; Και όσοι ισχυρίζονται ότι τους έχουν δει ήταν απλά οι επίλεκτοι; Και για ποιο λόγο μας επισκέπτονται και μετά εξαφανίζονται;
Ερωτήματα που μπορούν μερικούς να τους κάνουν παράφρονες στο δρόμο της αναζήτησης των απαντήσεων τους. Και πόσο μάλλον όταν ισχυρίζονται και οι ίδιοι ότι υπήρξαν μάρτυρες μιας πραγματικότητας που για κάποιους ανθρώπους παραμένει ανυπόστατη.
Υπάρχει όμως και η άλλη κατηγορία ανθρώπων που δεν πιστεύει στην ύπαρξη τέτοιων πλασμάτων και εύλογα αναρωτιέται τι σχέση μπορεί έχουν οι εξωγήινοι με το Θεό και την πίστη μας.
Καμία απολύτως. Ακόμα και η επιστημονική κοινότητα, όπως θα δείτε ξεφυλλίζοντας το βιβλίο που έχετε στα χέρια σας μετατρέπεται σε σύμμαχο της Αγίας Γραφής και επιβεβαιώνει την Καινή Διαθήκη.
Βιολόγοι, χημικοί, άνθρωποι που αναζητούν τα ίχνη της ζωής, στο παρελθόν, στο παρόν ή το μέλλον, επισημαίνουν πως είναι αδύνατον να υπάρχει ζωή κάπου αλλού, κάπου μακριά από τον δικό μας πλανήτη. «Αυτό που ζούμε εδώ στη Γη είναι μοναδικό και ανεπανάληπτο», υποστηρίζουν δύο Αμερικανοί επιστήμονες, οι Ρeter Ward και Donald Βrownlee, οι οποίοι διαψεύδουν κάθε θεωρία περί ύπαρξης εξωγήινης ζωής και υποστηρίζουν πως τελικά είμαστε μόνοι, ¬ ολομόναχοι ¬ στο σύμπαν. Ο Βrownlee είναι παλαιοντολόγος και ο Ward καθηγητής Γεωλογίας. Και οι δύο εργάζονται στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, στο Σιάτλ. Η θεωρία τους αναφέρει πως δεν υπάρχουν πλανήτες όπου να επικρατούν συνθήκες ικανές να γεννήσουν και να συντηρήσουν πολύπλοκες μορφές ζωής. «Μπορεί να υπάρχουν βακτήρια, εγκλωβισμένα στα πιο απίθανα σημεία, όμως το περιβάλλον γύρω τους, η υψηλή ραδιενέργεια αλλά και ο χρόνος, έτσι όπως κυλά στους άλλους πλανήτες, δεν θα τους επιτρέψουν ποτέ να εξελιχθούν σε κάτι μεγαλύτερο...», σημειώνουν οι δύο επιστήμονες.
Εν τω μεταξύ, σχετικές έρευνες που γίνονται από υπηρεσίες της ΝΑSΑ ή από πανεπιστημιακά εργαστήρια αστροφυσικής δεν αναζητούν περίεργα πράσινα ή άλλου χρώματος πλασματάκια. Τέτοιου είδους παρουσίες ανήκουν στη σφαίρα της επιστημονικής ή κινηματογραφικής φαντασίας και μόνο.
Η συζήτηση γύρω από το αν υπάρχουν ή όχι εξωγήινοι έχει πάρει νέες διαστάσεις και ξετυλίγεται πάνω σε διαφορετικά επιχειρήματα τα τελευταία χρόνια. Αυτή τη φορά, αρχίζουν να μελετάνε την ύπαρξη ζωής σε άλλον πλανήτη και προετοιμάζουν ταξίδια για να το διαπιστώσουν. Προσπαθούν να μας πείσουν ακόμα και να αποδείξουν κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα πως υπάρχουν άλλες μορφές ζωής…πέρα από εμάς.
Και αλήθεια, όλο αυτό που θα οδηγήσει;
Ας σοβαρευτούμε επιτέλους και ας σταματήσουμε να φορτώνουμε το μυαλό των ανθρώπων με ανούσιες ιστορίες. Ας τους αφήσουμε επιτέλους να ασχοληθούν με την ουσία των πραγμάτων, η οποία και ξεδιπλώνεται, μπροστά σας μία προς μία μέσα από το ξεφύλλισμα των παρακάτω σελίδων.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΤΣΙΔΗ

(Υποψηφία Διδάκτωρ Πανεπιστημίου)