Τι ερώτηση κάνει ο κ Αντώνης Σαμαράς στον Πρωθυπουργό για την εγκληματικότητα;

Κωδικός Πόρου: 00285-114475-1285
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 04/10/11 14:06
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Πολιτικά Θέματα, 00285-114475-1285
Περιγραφή:

Τι ερώτηση κάνει ο κ Αντώνης Σαμαράς στον Πρωθυπουργό για την εγκληματικότητα;

Στο θέμα της εγκληματικότητας , της ανασφάλειας των πολιτών «που παρουσιάζουν αύξηση, ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας όπου υπάρχουν γειτονιές απροσπέλαστες και ιδιαίτερα επικίνδυνες», σε συνδυασμό και «με ραγδαία αύξηση της παράνομης μετανάστευσης», καλείται να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός από τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, με τη σχετική του ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή. Διαβάστε τα βασικά σημεία της ερώτησης…


Ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου καλείται να απαντήσει σε ουσιώδη και βασικά ερωτήματα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά για την εγκληματικότητα.

Στο θέμα της εγκληματικότητας , της ανασφάλειας των πολιτών «που παρουσιάζουν αύξηση, ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας όπου υπάρχουν γειτονιές απροσπέλαστες και ιδιαίτερα επικίνδυνες», σε συνδυασμό και «με ραγδαία αύξηση της παράνομης μετανάστευσης», καλείται να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός από τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, με τη σχετική του ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Ο κ. Σαμαράς επισημαίνει μεταξύ άλλων και την αύξηση των προβλημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας «από τον ανεπαρκή αριθμό μάχιμων αστυνομικών, μετά τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις λόγω του νέου ασφαλιστικού και τις πολλές αποστρατεύσεις για κομματικούς λόγους και της ελλείψεως σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, τη μεγάλη μείωση χρηματοδότησης της ΕΛΑΣ».

Ας δούμε ορισμένα σημεία της ερώτησης του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας προς τον Πρωθυπουργό:

«Η εγκληματικότητα στη χώρα βρίσκεται σε έξαρση, καθώς οι δείκτες της καταγράφουν αύξηση σε όλους τους τομείς. Η δράση των οργανωμένων ομάδων του εγκλήματος ή και μεμονωμένων κακοποιών, εκτείνεται πλέον από το κέντρο της Αθήνας έως και σε κάθε γωνιά της επαρχίας» σημειώνει στην ερώτησή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτει:

«Ειδικά στο κέντρο της πρωτεύουσας, η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, καθώς κυκλώματα εκμετάλλευσης ναρκωτικών, πορνείας, λαθρομεταναστών και εκβιαστών, έχουν καταστήσει συγκεκριμένες γειτονιές της πόλης, απροσπέλαστες για τους πολίτες και ιδιαίτερα επικίνδυνες για τους ανυποψίαστους τουρίστες».

«Η έξαρση της εγκληματικότητας, συνδυάζεται δυστυχώς και με τη ραγδαία αύξηση της παράνομης μετανάστευσης, για την οποία η κυβέρνηση, εξακολουθεί να μην παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο αναχαίτισής της. Την ίδια ώρα αυξάνονται τα προβλήματα της Ελληνικής Αστυνομίας από τον ανεπαρκή αριθμό μάχιμων αστυνομικών, μετά τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις λόγω του νέου ασφαλιστικού και τις πολλές αποστρατεύσεις για κομματικούς λόγους και της ελλείψεως σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, τη μεγάλη μείωση χρηματοδότησης της ΕΛΑΣ», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΝΔ.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ - ΑΠΕ