Κύπρος: Ξεκινάμε γεωτρήσεις παρά τις απειλές της Τουρκίας!

Κωδικός Πόρου: 00285-114479-1151
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 15/09/11 20:31
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Πολιτικά Θέματα, 00285-114479-1151
Περιγραφή:

Κύπρος: Ξεκινάμε γεωτρήσεις παρά τις απειλές της Τουρκίας!

Παρά τις τουρκικές απειλές, η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα κάνει πίσω και θα θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο ερευνητικών γεωτρήσεων για τον εντοπισμό φυσικού αερίου μέσα στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου, διαμηνύει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου. Τι λέει το «Άρμα Πολιτών».

Ο χάρτης είναι αναδημοσίευση από σχετικό άρθρο του κ. Χρήστου Ιακώβου, Διευθυντή του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ).

Προχωράμε στην έναρξη γεωτρήσεων παρά τις τουρκικές απειλές, υπογραμμίζει με δήλωσή του στο protothema.gr ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου. Παρά τις τουρκικές απειλές, η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα κάνει πίσω και θα θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο ερευνητικών γεωτρήσεων για τον εντοπισμό φυσικού αερίου μέσα στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου, διαμηνύει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου.

Με αποκλειστική του δήλωση στο protothema.gr, ο κ. Στέφανος Στεφάνου επισημαίνει ότι "η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει να εργάζεται για την εφαρμογή αυτονόητων κυριαρχικών δικαιωμάτων, όπως είναι η εκμετάλλευση των φυσικών της πόρων".

Αναφερόμενος στις τουρκικές απειλές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου τονίζει ότι "η Τουρκία δεν έχει κανένα δικαίωμα να διαμαρτύρεται και πολύ περισσότερο να απειλεί και να προκαλεί ένταση".

«Πρέπει να είναι Casus Belli ενδεχόμενη επίθεση της Τουρκίας στην Κύπρο», λέει το «Άρμα Πολιτών»

Με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από την ΑΟΖ της Κύπρου και τις αντιδράσεις της Τουρκίας, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Απαιτείται επαγρύπνηση για τις εξελίξεις. Η Τουρκία συνεχίζει την προκλητικότητα και τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου προσπαθώντας να εμποδίσει την Κυπριακή Δημοκρατία που ξεκινάει έρευνες για φυσικό αέριο. Πρέπει να δεσμευτεί η ελληνική κυβέρνηση ότι οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια εναντίον της Κύπρου αποτελεί Casus Belli και ως τέτοια πρέπει να απαντηθεί».