Τηλεόραση: Ευλογία ή κατάρα; (2)

Κωδικός Πόρου: 00285-112932-2737
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 15/06/12 18:16
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Ελληνική Τηλεόραση, 00285-112932-2737
Περιγραφή:

Τηλεόραση: Ευλογία ή κατάρα; (2)

Μια μεγάλη έρευνα του γράφοντος, που είχε γίνει αντικείμενο σεμιναρίων στη Ανώτερη Δραματική Σχολή Θεάτρου «Ράμπα» για να μπορούν οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες να έχουν προ οφθαλμών τα θετικά, αλλά και τα αρνητικά στοιχεία ενός μέσου, όπως η τηλεόραση, στην οποία θα κληθούν κάποτε να υπηρετήσουν ως ηθοποιοί!..

Κάποτε οι νυκτερινές ελληνικές εκπομπές, πρόβαλαν με επιφυλάξεις το σεξιστικό στοιχείο, κάτι που γίνεται πλέον σήμερα αφειδώς και χωρίς ενδοιασμούς! Αυτό έχει άμεση επίδραση στο νεανικό κοινό για το οποίο επαίρονται κιόλας οι παραγωγοί αυτών των εκπομπών, αφού, όπως δηλώνουν, το νεανικό κοινό είναι εκείνο που προτιμάει πολύ αυτές τις εκπομπές!.. (Στη φωτογραφία μας μια πολύ γνωστή Ελληνίδα καλλιτέχνιδα η οποία παρουσιάζει με χιουμοριστικό τρόπο το νέο δελτίο καιρού (πριν ακόμη η Πετρούλα Κωστίδου καθιερώσει το νέο αυτό είδος), κάνοντας … στριπτίζ (όπως γράφει το σενάριο), υπό την καθοδήγηση ενός πασίγνωστου σταρ και πρωτεργάτη της ελληνικής τηλεόρασης, του Νίκου Μαστοράκη!.. (Να σημειωθεί ότι η καλλιτέχνιδα αυτή σήμερα, λόγω ενός σοβαρού προβλήματος υγείας, έχει αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας). Στην πάνω φωτογραφία: Οικογένεια εξ Αμερικής παρακολουθεί τηλεόραση (1958)!.. Ήταν η εποχή όπου η τηλεόραση ήταν μία από τις πιο ευχάριστες και ψυχωφελείς ψυχαγωγίες των ανθρώπων της μακρινής Δύσης!..

Συνέχεια από το προηγούμενο…

ΚΟΙΝΗ πλέον είναι η διαπίστωση, ότι όπως αναφέρει σε ένα διαφωτιστικό φυλλάδιό του το ορθόδοξο χριστιανικό δελτίο «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», ο μόνος λόγος δια τον οποίον εισάγεται αυτή η πνευματική τορπίλη εις τα σπίτια των Χριστιανών, είναι δια να "ευχαριστούν" (ικανοποιούν) τις αισθήσεις των ανθρώπων. Και όπως ισχυρίζεται αυτό το ονομάζουν «ψυχαγωγία»! Πώς έμαθαν, συνεχίζει, να πλαστογραφούν τας λέξεις! Ψυχαγωγία είναι αυτό ή ψυχαπώλεια;

«Ψυχαγωγία-λένε οι ειδικοί- είναι να υψώνει κανείς την ψυχή εις την αληθινήν φύσιν της και να δίδη την πραγματικήν χαράν, που αρμόζει εις την πνευματικότητά της και όχι να τραβά την δύστυχη ψυχήν εις την αρρωστημένη και ψεύτικη χαρά, που δεν είναι της φύσεώς της. Ενθυμίζει, η τοιαύτη ευχαρίστησις τον γάτον ο οποίος γλείφοντας το ρινί (=λίμα), αιματώνει την γλώσσαν του και πίνοντας το αίμα του ευχαριστιέται νομίζοντας ότι απ' το ρινί βγήκε το αίμα! Έτσι κι αυτοί, συμποσιάζοντες την ζωήν των με το αίμα της ψυχής των, νομίζουν αυτό «ευχαρίστησιν».

Όπως γίνεται ακριβώς με τα κινηματοθέατρα και το διάβασμα των ανήθικων αναγνωσμάτων, όπου, όσα ντρέπονται να πουν μερικοί, τα εκφράζουν δι' αυτών των μέσων, ώστε να αισθάνονται, πέραν των άλλων, και την αισχράν «ευχαρίστησι» με το σατανο-εφεύρημα της τηλεοράσεως»...!

ΜΕΓΑ εθνικό πρόβλημα κατέστη πλέον η ελληνική τηλεόραση. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα ακατάλληλα έργα, που συνεχώς προβάλλει μολύνουν το Βάπτισμα των Χριστιανών και είναι μαθηματικώς βέβαιον, ότι οι υπεύθυνοι κάποτε θα λογοδοτήσουν όχι  στον αμείλικτο και αδέκαστο κριτή της Ιστορίας, αλλά στην ίδια την συνείδησή τους!

Γνωρίζουν, βεβαίως, οι προύχοντες της Ελληνικής Τηλεόρασης,  ότι ο κόσμος έχει υποστεί μία αλλοίωση του ψυχικού του κόσμου από τον «βομβαρδισμό» των μηνυμάτων που αποστέλλει η … τηλεόραση στις ανήμπορες ν' αντιδράσουν ανθρώπινες υπάρξεις. Είναι η λεγόμενη "πλύση εγκεφάλου" για την οποία θ' ασχοληθούμε σε άλλο κεφάλαιο.

Γνωρίζουν, επίσης, ότι, στην υλιστική ζωή μας, ότι ορισμένοι απαιτούν, όλο και περισσότερο, όχι την πραγματική πνευματική τροφή, αλλά το "χρυσωμένο χάπι" με το οποίο, βαθμιαίως το παιδί θα οδηγηθεί στα τάρταρα του πνευματικού βαράθρου. Εις την άβυσσο που λέγεται απώλεια της ψυχής!

ΑΠΟ την εφεύρεση της τηλεόρασης, μία εφεύρεσιη η οποία έχει την δυνατότητα να δείχνει πρόσωπα και πράγματα από μακρινές αποστάσεις, εκεί όπου το ανθρώπινο μάτι (ίσως δε και η σκέψη) δεν έχει την δυνατότητα να φθάσει και να δει, υπάρχει μια καλύτερη εφεύρεση, ακόμη πιο ωραία, ακόμη πιο ιδανική και η οποία βρίσκεται στα χέρια του ανθρώπου εδώ και εκατοντάδες ή και χιλιάδες χρόνια και η οποίαν δεν είναι άλλη από την Αγία Γραφή!

Μ' αυτήν όλοι ανεξαιρέτως οι άνθρωποι, έχουν την δυνατότητα να δουν τον ορατό και αόρατο Κόσμο, που έπλασε ο Θεός και να διερευνήσουν τα άδυτά του, όχι βέβαια με διάφορα τηλεσκόπια της ΝΑSΑ και διαφόρων άλλων διαστημικών κέντρων του πλανήτη μας, αλλά με τα μάτια της ψυχής μας, όπως θα έλεγε σήμερα, αν ζούσε και ο μεγάλος εθνικός μας Ποιητής Κωστής Παλαμάς!

ΜΕΣΑ απ' την Αγία Γραφή ο άνθρωπος βλέπει καλύτερα από οποιοδήποτε χειροποίητο κατασκεύασμα τον Κόσμο, που υπάρχει γύρω του, αλλά και μέσα στην Ψυχή του, κάτι που όπως είναι φυσικό, δεν έχει την δυνατότητα να πράξει η Τηλεόραση. Κι επειδή δεν μπορεί να διεισδύσει μέσα στα άδυτα της Ψυχής του Ανθρώπου, δεν της απομένει άλλη οδός, από το να καταστρέψει και αυτή τη Βίβλο!

Έστω και αν ο Αδαμάντιος Κοραής, ο μεγάλος δάσκαλος του Γένους είχε πει, ότι: «Μόνον το Ευαγγέλιο δύναται να αναγεννήσει την Ελλάδα»!..

Τα θετικά στοιχεία της τηλεόρασης

Αν, όμως, τα αρνητικά στοιχεία της τηλεόρασης είναι αυτά που περιγράψαμε, παραμένει ένα άλλο ερώτημα:

--Υπάρχουν θετικά στοιχεία στην τηλεόραση;

Η απάντηση είναι ένα μεγάλο «ναι»!.. Αλλά γι’ αυτό το «ναι» θα χρειαστεί να επανέλθουμε σε άλλο άρθρο!...