Έσωθεν ή έξωθεν ο … πειρασμός της ελληνικής τηλεόρασης;

Κωδικός Πόρου: 00285-112937-1856
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 28/12/11 19:50
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Ελληνική Τηλεόραση, 00285-112937-1856
Περιγραφή:

Έσωθεν ή έξωθεν ο … πειρασμός της ελληνικής τηλεόρασης;

Στις αναπτυγμένες χώρες η σεξουαλική αγωγή περιλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια στα προγράμματα διδασκαλίας διάφορων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων., ενώ στην Ελλάδα η αγωγή αυτή γίνεται από τις μεσημβρινές «κουτσομπολίστικες» εκπομπές, όπου κανείς δεν γνωρίζει αν ο … πρωτόπλαστος πειρασμός των ανθρώπων γίνεται έσωθεν (μέσα από την οθόνη) ή έξωθεν (έξω από την οθόνη), εκεί δηλαδή όπου ο βρίσκονται οι τηλεθεατές και οι τηλεθεάτριες!...


Η δημοφιλής και πανέμορφη Ελληνίδα τηλεπαρουσιάστρια, Κατερίνα Στικούδη, σε ένα γύρισμα του «video clip» της, για το πρώτο και ομώνυμο «single» από το «album»: «Η Μουσική Μου». Η εικόνα μιλάει μόνη της. Ο … πρωτόπλαστος πειρασμός σε πρώτο πλάνο!..
.

ΟΤΑΝ αναφερόμαστε στο σεξ, ασφαλώς και μιλάμε για μια διεθνή ονομασία του φύλου, που προέρχεται από το λατινικό «sexus» και σημαίνει το σύνολο των σωματικών και ψυχικών ιδιοτήτων που χαρακτηρίζουν τα δύο είδη, το αρσενικό και το θηλυκό.
Λένε πως με την πάροδο του χρόνου ο όρος απέκτησε την έννοια της ειδικής διαδικασίας που σχετίζεται με την αμοιβαία έλξη των φύλων σε συνδυασμό με τη γενετήσια επαφή μεταξύ τους.
Βεβαίως η τηλεόραση και ιδίως οι μεσημβρινές (λέγε τώρα: μεσημεριανές) εκπομπές, έχουν ασχοληθεί πάρα πολύ με την επιστημονική μελέτη των προβλημάτων που σχετίζονται με τη σεξουαλικότητα.
Η σεξολογία –λέει- άρχισε να διαμορφώνεται σε ειδικό κλάδο της ιατρικής από το 1874, όταν ο Krafft-Ebing δημοσίευσε το έργο "Σεξουαλική ψυχοπάθεια". Κατά τον 20ό αιώνα η σεξολογία οδηγήθηκε σε δρόμους καθαρά επιστημονικούς, χάρη στη πρόοδο της ενδοκρινολογίας και ψυχανάλυσης.
Η σεξολογία έχει σαν βασικό της αντικείμενο το σεξουαλικό ένστικτο και έτσι συμβάλλει στην ψυχοβιολογική ερμηνεία του ανθρώπου ως ατόμου και ως κοινωνικού συνόλου, στην ερμηνεία των τάσεων και των ροπών του από τη γέννηση ως το θάνατό του.

Οι ζωγράφοι, στο όνομα της Τέχνης, δεν διστάζουν να απεικονίσουν και θείες μορφές σε στάσεις, που η σημερινή ορολογία θέλει να την ονομάζει «σεξιστικές». Ακόμη και ιερά πρόσωπα, όπως της «Μετανοούσης Μαγδαληνής», που βλέπουμε πάνω, τα αντικρίζουμε σε παρόμοιες στάσεις, που ποζάρουν ασφαλώς πανέμορφα μοντέλα, όπως γίνεται σήμερα με τη Σάσα Μπάστα, για παράδειγμα που βλέπουμε στην κάτω φωτογραφία ή άλλες κοπέλες.

Στην Ελλάδα η σεξολογία εμφανίστηκε ως ανεξάρτητος κλάδος της ιατρικής από το 1928 με τις εργασίες του γιατρού Ν. Δρακουλίδη ο οποίος εγκλιμάτισε στην ελληνική ορολογία τον όρο σεξουαλισμός και ξεκαθάρισε τις διάφορες συγχύσεις που υπήρχαν σχετικά με τον όρο αυτό και τους όρους γενετήσιος, αφροδισία κ.ά..
Τίθεται, όμως, το ερώτημα: Πώς μπορεί η τηλεόραση να γίνει ένα πραγματικό σχολείο διαπαιδαγώγησης (έστω και σεξουαλικής) χωρίς να οδηγηθούν τα παιδιά σε ακραίες καταστάσεις, που δεν είναι της παρούσης στιγμής για να τις αναπτύξουμε;
Αναντίρρητα χρειάζεται η λεγόμενη «σεξουαλική διαπαιδαγώγηση». Η αγωγή δηλαδή που απευθύνεται στους νέους σχετικά με τη γεννητική λειτουργία του ανθρώπου. Στηρίζεται στην εξήγηση και ανάλυση των σωματικών και ψυχικών σεξουαλικών ιδιοτήτων και της γεννητικής λειτουργίας του ανθρώπου. Σκοπός της αγωγής είναι η καθοδήγηση των νέων για σωστό προσανατολισμό των φυσικών τους παρορμήσεων.
Η τηλεόραση είναι σαν το μαχαίρι, που είναι ευλογημένο όταν κόβεις το ψωμί και διαβολεμένο όταν μαχαιρώνεις!.. Τι συμβαίνει, όμως, όταν η τηλεόραση έχει απελευθερώσει τα ήθη και δημιουργικά σεξιστικά και όχι άλλα ιδανικά πρότυπα; Το θέμα είναι τεράστιο και θα χρειαστεί να επανέλθουμε. Τα πάντα, όμως, είναι θέμα αγωγής και παιδείας.
Στις αναπτυγμένες χώρες η σεξουαλική αγωγή περιλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια στα προγράμματα διδασκαλίας διάφορων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ενώ στην Ελλάδα η αγωγή αυτή γίνεται από τις μεσημβρινές «κουτσομπολίστικες» εκπομπές, όπου κανείς δεν γνωρίζει αν ο … πρωτόπλαστος πειρασμός των ανθρώπων γίνεται έσωθεν (μέσα από την οθόνη) ή έξωθεν (έξω από την οθόνη), εκεί δηλαδή όπου ο βρίσκονται οι τηλεθεατές και οι τηλεθεάτριες!...