Ήθελαν κι η μούρη τους να φορέσει … σέλα;

Κωδικός Πόρου: 00285-117505-774
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 22/07/11 19:22
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Χιούμορ το Ελληνικόν!.., 00285-117505-774
Περιγραφή:

Ήθελαν κι η μούρη τους να φορέσει … σέλα;

Μόνο ως χιούμορ μπορεί να το εκλάβει κανείς!.. Οι Φιλανδοί –λέει- φέρονται να ζήτησαν ως εγγύηση τον Παρθενώνα και ελληνικά νησιά, για να δώσουν το «πράσινο φως» για το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, όπως αποκάλυψε η ιταλική «Corriere della Sera», επικαλούμενη διπλωματικές πηγές! Τι να πούμε; Το λέει  κι ο στίχος ενός τραγουδιού: «Ήθελε κι η μούρη του να φορέσει σέλα»!..

Οι Φινλανδοί ήθελαν ενέχυρο τον Παρθενώνα!

Τον Παρθενώνα και ελληνικά νησιά φέρονται να ζήτησαν ως εγγύηση οι Φινλανδοί, για να δώσουν το «πράσινο φως» για το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, αποκάλυψε η ιταλική Corriere della Sera, επικαλούμενη διπλωματικές πηγές.

Οι πηγές, που ήταν μέσα στη διαπραγμάτευση, ανέφεραν ότι η φινλανδική πλευρά «ως προϋπόθεση για την παροχή νέων δανείων στην Ελλάδα, ζήτησε ως εγγυήσεις κρατικά ακίνητα, από την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα έως και ελληνικά νησιά, που αντιστοιχούν στο ποσό των 300 δισ. ευρώ».

Η εφημερίδα, πάντως, αναρωτιέται με εμφανή διάθεση χιούμορ, για το αν, σε περίπτωση ελληνικής πτώχευσης, ο Παρθενώνας θα πωληθεί ή θα μεταφερθεί στο Ελσίνκι, την πρωτεύουσα της σκανδιναβικής χώρας. (*)

Δεν ξέρουμε, αλλά η ιστοσελίδα αυτή αισθάνεται ότι ορισμένοι Φινλανδοί (διότι δεν φταίνε όλοι οι Φινλανδοί, οι οποίοι κατά βάθος είναι ένας φιλελληνικός λαός και δεν συμφωνούν με τις παράλογες και εξωφρενικές απαιτήσεις ορισμένων συμπατριωτών τους, που ενδεχομένως έκαναν -αν έκαναν- αυτές τις δηλώσεις), αλλά με τα καμώματά τους, μήπως θέλησαν να θυμηθούμε ένα παιδικό τραγούδι, που έλεγε:

«Ήταν ένας γάϊδαρος με μεγάλα αυτιά,
το παχνί δεν του άρεσε ήθελε αρχοντιά,
ήθελε κι η μούρη του να φορέσει σέλα
και να καμαρώνεται με το σύρε κι έλα…»;

Μήπως;

Πάντα ταύτα, για να μη θυμηθούμε τι έκαναν ορισμένοι βόρειοι Ευρωπαίοι, όταν οι ¨Ελληνες έκτιζαν Παρθενώνες!..

--------

Βασική πηγή: http://www.newpost.gr