Τουρκικός επεκτατισμός και στο … ελληνικό ποδόσφαιρο;

Κωδικός Πόρου: 00285-117434-155
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 13/04/11 14:21
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-117434-155
Περιγραφή:

Τουρκικός επεκτατισμός και στο … ελληνικό ποδόσφαιρο;

Ίσως δεν έχουμε καταλάβει ακόμη πόσο μεθοδικά δουλεύουν οι γείτονές μας οι οποίοι εδώ και χρόνια υλοποιούν ένα στρατηγικό σχέδιο εξαγοράς των πάντων (από ελληνική γη μέχρι συνειδήσεις) στην Θράκη. Τώρα ορισμένοι Τούρκοι επιθυμούν την εξαγορά του Πανθρακικού!.. Τυχαίο; 

Ο ΓΡΑΦΩΝ δεν είναι πια εκείνος ο ... φλογερός και  ένθερμος εραστής του ποδοσφαίρου ή ο "γάβρος"  ποδοσφαιρόφιλος, όπως θα λέγαμε, αν και στο παρελθόν υπήρξε ένας από τους πιο φανατικούς οπαδούς του Ολυμπιακού (επί εποχής Μπούκοβι, με Γιώργο Σιδέρη, Γιώργο Πολυχρονίου, Βασίλη Μποτίνο, κλπ).

Ωστόσο παρακολουθεί τα ποδοσφαιρικά τεκταινόμενα με μία απλή ματιά, όπως ένας παρατηρητής, χωρίς εκείνη τη φλόγα του παρελθόντος, με εξαίρεση τις διεθνείς συναντήσεις της Εθνικής μας ομάδας ή των όποιων ελληνικών ομάδων με ξένες ομάδες, όπου το ενδιαφέρον του γράφοντος είναι εξαιρετικό.

Κι όλα αυτά γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο, κι ας πικράνω ορισμένους, μόνο ελληνικό δεν είναι, αφού για να βρεις έναν Έλληνα παίκτη στις ελληνικές ομάδες χρειάζεσαι … τηλεσκόπιο! Κι όχι μόνο!..

Η πλήρης εμπορευματοποίηση του ελληνικού ποδοσφαίρου φαίνεται ακόμη και στις φανέλες των παικτών όπου βλέπεις διαφημίσεις προϊόντων και ο «θεός μαμωμάς» να κυβερνάει και στο χώρο αυτό.

Δεν κρύβω ότι το γήπεδο το εγκατέλειψα από την ώρα που είδα να μπαίνουν μέσα στην ομάδα μου ξένοι παίκτες. Και από τότε κατάλαβα ότι κάτι άσχημο αρχίζει με το ελληνικό ποδόσφαιρο –και όχι μόνο- που θα είναι πλέον υπό την εποπτεία όχι μόνο Ελλήνων, αλλά και ξένων παραγόντων. Και τα πράγματα, όπως εξελίχθηκαν, μιλούν από μόνα τους...

Σήμερα με έκπληξή μου διάβασα στην εφημερίδα «Έθνος» ότι ορισμένοι Τούρκοι επιχειρηματίες θέλουν να εξαγοράσουν τον Πανθρακικό, σύμφωνα με ερώτηση που έκανε στη Βουλή ο βουλευτής του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού κ. Γ. Αποστολάκης.

Όπως λέει ο βουλευτής, οι φήμες που κυκλοφορούν στην τοπική κοινωνία της Κομοτηνής, έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία, για αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Πανθρακικού και πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών σε εταιρείες τουρκικών συμφερόντων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, οι τουρκικές εταιρίες ‘’Ulker’’ και η ‘’Ziraat Bank’’, εμφανίζονται να είναι υποψήφιες αγοραστές του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ομάδας της Ροδόπης, με τίμημα υπερδιπλάσιο από την πραγματική αξία του Πανθρακικού.

"Σε μία Εθνικά ευαίσθητη περιοχή, όπως αυτή της Θράκης, τέτοιες κινήσεις προκαλούν εύλογα ερωτηματικά για τον απώτερο σκοπό που αποσκοπούν και ο οποίος σαφώς δεν αφορά μόνο το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Αντιλαμβάνεστε τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην ακριτική περιοχή της Θράκης, με το έντονο μουσουλμανικό στοιχείο αν η μεγαλύτερη ομάδα του Νομού Ροδόπης περάσει στα χέρια Τούρκων επιχειρηματιών;

2. Πιστεύετε ότι ο εντυπωσιακός ζήλος που επιδεικνύουν οι Τούρκικες εταιρίες αποβλέπει μόνο σε καθαρά αθλητικά και επενδυτικά σχέδια;

3. Σε τι ενέργειες θα προβείτε έτσι ώστε να επηρεάσετε καίρια τους αρμόδιους παράγοντες και να αποφευχθεί η πώληση του Πανθρακικού σε Τούρκους επενδυτές", καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ.

Δυστυχώς, έχουμε γίνει τόσο αδιάφοροι, ώστε, πολύ φοβούμαι, ότι η Θράκη δεν θα αρκεί για τους Τούρκους- έστω και στο ποδόσφαιρο. Κάποια στιγμή θα φτάσουν να ζητάνε και τον … Αστέρα Τριπόλεως!!

Έλληνες, γρηγορείτε!..

Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Τετάρτη, 13 Απριλίου 2010

ΔΙΑΨΕΥΣΗ!

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε ο πρόεδρος του Πανθρακικού Θοδωρής Σαββάκης τη φημολογία που αναπτύχθηκε τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με την οποία η ομάδα της Κομοτηνής θα παραχωρούνταν σε τουρκικές εταιρίες. Ο κ. Σαββάκης μιλώντας στον Sentra 103,3 τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση πώλησης, παρά τις φήμες που προέκυψαν: «Κατηγορηματικά δεν υπάρχει θέμα πώλησης της ομάδας. Ούτε καν συζήτηση δεν έχει γίνει. Φαντάζομαι ότι ξεκίνησε από ένα δημοσίευμα 1η Απριλίου. Η απαρχή της όλης ιστορίας είναι αυτή. Μετά πήρε διαστάσεις. Δεν υπάρχει θέμα. Παραμένουμε ως έχει».
Ειλικρινά χαιρόμαστε για την παραπάνω διάψευση και με ικανοποίηση σπεύδουμε να την καταγράψουμε. Το ερώτημα, ωστόσο, είναι το εξής: Γιατί η διάψευση ήρθε σήμερα και όχι αμέσως μετά το σχετικό δημοσίευμα; Περίεργα πράγματα...