Τοιούτος γαρ ημίν έπρεπεν αρχιερεύς;

Κωδικός Πόρου: 00285-117366-567
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 20/06/11 16:26
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-117366-567
Περιγραφή:

Τοιούτος γαρ ημίν έπρεπεν αρχιερεύς;

Από το σπινθηροβόλο πνεύμα του αείμνηστου Θανάση Κανελλόπουλου στις ανοησίες ενός συμπλεγματικού πολιτικού αρχηγού, που όχι μόνο δεν γνωρίζει τι σημαίνει πολιτικό χιούμορ, αλλά κι αυτό ακόμη το ευλογημένο δώρο του Θεού, που είναι η σπιρτάδα του πνεύματος, να το μεταβάλλει καθημερινά σε μια ρητορική και χαώδη ακατανοησία («Τρελαντώνης»)!..

ΕΤΥΧΕ να γνωρίσω από κοντά ένα από τα πιο σπινθηροβόλα πολιτικά πνεύματα, με άφθονο χιούμορ και πνευματώδη διάθεση, όπως ο αείμνηστος πολιτικός, Θανάσης Κανελλόπουλος.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο, που άφησε στο πέρασμά του ένα πολύ σημαντικό πολιτικό και συγγραφικό έργο. Κι επειδή μιλάμε για χιούμορ ας θυμηθούμε το περίφημο έργο του «Το Χιούμορ των Πολιτικών».

Οι παλιοί πολιτικοί είχαν αυτό που λέμε «αίσθηση χιούμορ». Το λεγόμενο «λεπτό χιούμορ». Δεν είναι σαν κάτι σημερινούς (επιτρέψτε μου τη φράση) χοντροκομμένους πολιτικούς και μάλιστα αρχηγούς κομμάτων, που όχι μόνο δεν γνωρίζουν να κάνουν χιούμορ, αλλά ως επηρμένοι, φαντασμένοι, αλαζονικοί, και υπεροπτικοί τύποι κάνουν ό,τι μπορούν για να αυτογελοιοποιοηθούν!

Το κακό μ’ αυτούς τους ανθρώπους είναι ότι δεν έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος της αμάθειάς των!.. Επειδή κάποιοι τους ψήφισαν νομίζουν ότι γνωρίζουν τα πάντα, έχουν άποψη επί παντός επιστητού και, το κυριότερο, ότι θα … κυβερνήσουν τον τόπο!

Έχουν, όμως, μια συναίσθηση. Ότι «δεν τους βγαίνουν τα κουκιά». Αυτός και ο λόγος, που κάνουν συνεχώς επιβλητικές πολιτικές κωλοτούμπες, όπως ένας γνωστός πολιτικός αρχηγός, που γι’ αυτό το λόγο του έμεινε το επίθετο «Κωλοτούμπας»!

Είδε κι έπαθε ο άνθρωπος να αναρριχηθεί σε κάποιο υπουργείο οικουμενικής κυβέρνησης, αλλά μη βλέποντας να πραγματοποιείται ο πόθος του, λόγω αντίδρασης, ασφαλώς, του Αντώνη Σαμαρά, που με το δίκιο του (αλλά με κόσμιο τρόπο) τον κατήγγειλε με γλώσσα καυστική, χιουμοριστική (ειρωνική, αν θέλετε) μέσα στο Κοινοβούλιο.

Και τι έπραξε ο υπερνέφελος και αιθεροβάμμων αυτός πολιτικός, ο γνωστός και μη εξαιρετέος «Αρχι - Κωλοτούμπας»;

Επειδή δεν μπόρεσε να ηγηθεί κάποτε ο ίδιος της Νέας Δημοκρατίας (ήταν η εποχή που είχε πάρει περισσότερους ψήφους από τον Μιλτιάδη Έβερτ, και πίστεψε ότι έφτασε κοντά στη πηγή της εξουσίας) , αλλά ο Αντώνης Σαμαράς, βρήκε ευκαιρία να του τα σύρει, χρησιμοποιώντας φράσεις ακατανόητες, λέξεις βερμπαλιστικές ή φραστικά πυροτεχνήματα, σε τέτοιο σημείο που για να τον καταλάβεις τι εννοεί, με τις λεκτικές ανοησίες του, χρειάζεσαι ειδικό διερμηνέα – ψυχολόγο!

Θλίβομαι και ντρέπομαι ειλικρινά που ο γράφων πίστεψε κάποτε ειλικρινά σ’ αυτόν τον άνθρωπο.

Και θλίβομαι ακόμη περισσότερο που τον βλέπω να ολισθαίνει τόσο επικίνδυνα όχι για τον ίδιο τον εαυτό του (αυτό είναι δικαίωμά του), αλλά για τον τόπο!

Αισθάνομαι δε ψυχική οδύνη όταν ακούω ότι υπάρχουν κάποιοι άδολοι και ανυποψίαστοι άνθρωποι που τον ακολουθούν σαν αρνάκια στο κοπάδι και μάλιστα τον ψηφίζουν κιόλας , μη γνωρίζοντας ότι ο άνθρωπος αυτός είναι τόσο επικίνδυνος για τον τόπο, που αν κάποια στιγμή διαπιστώσει ότι το μουσουλμανικό στοιχείο μεγαλώσει στην Ελλάδα, δεν θα διστάσει να γίνει μουσουλμάνος!

Τόσο καιροσκόπος είναι αυτός ο πολιτικός αγύρτης, που στηρίχτηκε πάνω στις δικές μας πλάτες για να το παίζει «ηγέτης» λες και δεν γνωρίζουμε το πολιτικό ποιόν με όλα τα συμπλέγματα κατωτερότητας που τον διακρίνουν απέναντι όχι μόνο σε άλλους πολιτικούς, αλλά και σε πολιτικούς αστέρες του ιδίου του κόμματός του (μη λέμε ονόματα τώρα)!

Το έλεγε ο Χριστός για όλους αυτούς τους ψευδόχριστους, που θα μας παραπλανήσουν αυτούς τους έσχατους καιρούς: «Τότε εάν τις υμίν είπη, ιδού ώδε ο Χριστός ή ώδε, μη πιστεύσητε· εγερθήσονται γάρ ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήται και δώσουσι σημεία μεγάλα και τέρατα, ώστε πλανήσαι, ει δυνατόν, και τους εκλεκτούς. Ιδού προείρηκα υμίν»!.. (Ματθ. 24, 23-25).

Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011

ΥΓ. Εξυπακούεται ότι με τα πολιτικά πρόσωπα -και ιδίως τους πολιτικούς αρχηγούς- ο γράφων δεν έχει καμία απολύτως προσωπική διαφορά. Όλους τους σέβεται και τους εκτιμά. Οι ενστάσεις που έχουμε ή οι διαφωνίες που διατυπώνουμε είναι για τις πολιτικές συμπεριφορές ορισμένων πολιτικών και τίποτε άλλο. Κι αυτό ισχύει για όλα τα άρθρα μας!...