Το μυστήριο του Δίσκου της Φαιστού!..

Κωδικός Πόρου: 00285-117345-700
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 11/07/11 13:38
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-117345-700
Περιγραφή:

Το μυστήριο του Δίσκου της Φαιστού!..

Χρόνια ολόκληρα ειδικοί και μη ασχολούνται με την επίλυση του μυστηρίου του Δίσκου της Φαιστού. Κι όλοι ισχυρίζονται ότι έχουν αποκωδικοποιήσει τα γραφόμενά του, όπως σήμερα μια συμπαθέστατη ηλικιωμένη –και ολιγογράμματη- κυρία, η οποία αφιέρωσε περισσότερα από είκοσι χρόνια στη ζωή της για να λύσει, όπως υποστηρίζει, ένα μυστήριο αιώνων!..

Η ΕΙΔΗΣΗ που διάβασα μου έκανε μεγάλη εντύπωση διότι μία ολιγογράμματη, ηλικιωμένη και συμπαθέστατη κυρία, αφιέρωσε περισσότερα από είκοσι χρόνια στη ζωή της για να λύσει, όπως υποστηρίζει, ένα μυστήριο αιώνων.

Πρόκειται για την κ. Ζαφειρώ Γεωργουλάκη η οποία πιστεύει ότι οι κόποι της δεν πήγαν χαμένοι καθώς, όπως υποστηρίζει, κατόρθωσε να αποκρυπτογραφήσει το δίσκο της Φαιστού!

"Αρκετοί υποστηρίζουν ότι ο δίσκος της Φαιστού είναι ένα ημερολόγιο που δείχνει τις εποχές και τις περιοχές όπου γίνονταν κατά εποχή διάφορες καλλιέργειες. Άλλοι πάλι ότι ο δίσκος ήταν αιγυπτιακός και περιλάμβανε μυστικά που δεν έπρεπε να τα μάθουν οι Μινωίτες.

Σεβαστή η άποψή τους, αλλά ήρθε η ώρα να ακουστεί και η δική μου, που είμαι σίγουρη ότι είναι η πιο σωστή. Ο δίσκος της Φαιστού είναι μια παραγωγική υδρόγειος σφαίρα και περιλαμβάνει τον παραγωγικό χάρτη της μινωικής Κρήτης.

Στην Κνωσό, σύμφωνα με τη δική μου εξήγηση, γινόταν διεθνής έκθεση ανταλλαγής προϊόντων. Αυτό φαίνεται, αν εξηγήσεις ένα-ένα τα σχέδια αλλά και τα στοιχεία που υπάρχουν επάνω στον περίφημο δίσκο της Φαιστού", δήλωσε στην εφημερίδα "Espresso".

Κοντολογίς, στον δίσκο της Κρήτης, που βρέθηκε στα ανάκτορα της Φαιστού το 1908 από μια ιταλική αρχαιολογική αποστολή, σύμφωνα με την Ζαφειρώ Γεωργουλάκη, απεικονίζεται στη μία πλευρά η Ευρώπη και στην άλλη η Αφρική. «Αυτό φανερώνει ότι οι Κρήτες από εκείνη την εποχή γνώριζαν ότι η Γη είναι στρογγυλή», τόνισε.

Στην εξήγησή της, υποστηρίζει ότι η πρώτη όψη του δίσκου της Φαιστού αποτελείται από τριάντα κράτη, ενώ σε πολλά από αυτά παράγονται παρόμοια προϊόντα.

«Στην πρώτη πλευρά βλέπουμε την Ευρώπη, διότι εκεί υπάρχουν οι περισσότερες ελιές. Σήμερα βέβαια τα κράτη είναι είκοσι έξι, που σημαίνει ότι κάποια με το πέρασμα του χρόνου συγχωνεύτηκαν», ανέφερε.

Στη δεύτερη όψη του δίσκου, όπως υποστηρίζει, τα κράτη είναι τριάντα ένα, ενώ υπάρχουν δεκατρία παραπάνω παραγωγικά είδη.

«Στη δεύτερη πλευρά είναι η Αφρική. Για πρώτη φορά βρίσκουμε στον χάρτη το σχέδιο του σκλάβου, που σημαίνει ότι εκείνα τα χρόνια χρησιμοποιούσαν στις δουλειές τους δούλους από την Αφρική», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Ζαφειρώ Γεωργουλάκη.

Το ιερό αυτό πάθος της αποκρυπτογράφησης του Δίσκου της Φαιστού το βίωσε για τα καλά ο γράφων όταν έκανε τηλεοπτικές εκπομπές στο κανάλι «Τηλετώρα» και είχε ως προσκεκλημένους πολλούς ερευνητές, όπως για παράδειγμα τον κ. Βασίλειο Κατσιαδράμη ή την κυρία Έφη Πολυγιαννάκη, η οποία μάλιστα εξέδωσε και ειδικό βιβλίο το οποίο παρουσιάσαμε αρκετές φορές στον σταθμό!

Τώρα, ποιος έχει δίκιο μόνον ο χρόνος θα δείξει –και θ’ αποδείξει – αν είναι αληθείς ή όχι οι ισχυρισμοί των καλοπροαίρετων ερευνητών.

Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011