Τι συμβαίνει στη Γαύδο;

Κωδικός Πόρου: 00285-117408-300
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 09/05/11 16:00
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-117408-300
Περιγραφή:

Τι συμβαίνει στη Γαύδο;

Είναι αλήθεια ότι δραστηριοποιούνται δήθεν φιλοσοφικές οργανώσεις με σκοπό την απόσχιση της Κρήτης από τον εθνικό κορμό της Ελλάδος; Ήδη ενημερώθηκαν από τον γράφοντα αρκετοί Έλληνες βουλευτές, ώστε να διερευνήσουν το θέμα και αν αληθεύουν οι καταγγελίες να καταθέσουν ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων!...

ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ αρχής δεν δημοσιοποιώ τα διάφορα ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mail) που μου στέλνουν. Το έκανα μια φορά, αλλά επειδή «βρήκα το μπελά μου» από έναν κύριο, που διεκδικούσε την πατρότητα του κειμένου, κι ας έγραφα την πηγή προέλευσης, έλαβα την απόφαση να μην ασχοληθώ ποτέ μου με ό,τι κι αν μου στέλνουν διάφοροι κύριοι και κυρίες, με εξαίρεση εκείνων των ανθρώπων που γνωρίζω και μπορώ να βασίζομαι σ’ αυτούς.

Σήμερα θα κάνω μια παρέκβαση από τις αρχές μου και θ’ αναφερθώ σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα που μάς έστειλε ένας κύριος και το οποίο έχει να κάνει με μια δήθεν φιλοσοφική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιείται στη Γαύδο με απώτερο στόχο, όπως τουλάχιστον διαφαίνεται από τα κείμενά τους, την απόσχιση της Κρήτης από τον εθνικό κορμό της Ελλάδος. Κοντολογίς, εμμέσως πλην σαφώς, επιθυμούν την αυτονομία της Μεγαλονήσου!

Διαβάζω μέσα από το ηλεκτρονικό μήνυμα του φίλου που μας το απέστειλε:

«… μέσα από τα κείμενά τους προκύπτει μία προσπάθεια δημιουργίας μίας θρησκευτικής οργάνωσης κατά τα πρότυπα των αντίστοιχων αμερικανικών, σε μία προσπάθεια προσέλκυσης Ελλήνων αρχαιολατρών ή και οπαδών της Ιστορικής Ελληνικής Θρησκείας ή Πατρώας Θρησκείας, οι οποίοι μέσα από διαρκή αναζήτηση, αυξάνονται τα τελευταία χρόνια».

Μέχρι εδώ ουδείς ψόγος. Ο καθένας έχει το αναφαίρετο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα να πιστεύει όπου θέλει και όπου επιθυμεί.

Ωστόσο, τα πράγματα, όσο προχωρούν διαφαίνεται ο πραγματικός εθνικός κίνδυνος που βρίσκεται εν τη γενέσει του, αφού οι κύριοι αυτοί οι οποίοι, κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι … δωδεκαθεϊστές –μαϊμού, παίζουν κάποιο πολιτικό παιχνίδι. Και δεν πιστεύω οι σημερινοί Έλληνες της λεγόμενης «πατρώας θρησκείας», με τους οποίους μπορεί να διαφωνεί κανείς –όπως ο γράφων- σε φιλοσοφικό επίπεδο, αλλά αποκλείεται να συμφωνούν με αυτή την πρακτική των κυρίων της Γαύδου και είμαι βέβαιος ότι θα ανακοινώσουν επισήμως –και σύντομα μάλιστα- την διαφωνία τους!!

Μηνύματα, που αποδίδονται στον θεό Απόλλωνα (!!) του τύπου: «Η Κρήτη αυτοδιακηρύσσεται ελεύθερη χώρα και διακόπτει όλες τις προγενέστερες υποχρεώσεις και συμφωνίες της» ή: «Η Κρήτη κυβερνάται από το Συμβούλιο των Σοφών και αποτελεί το παράδειγμα του τρόπου ζωής του Νέου Ανθρώπου για το σύνολο της Ευρώπης», δεν νομίζω ότι θα βρει αποδέκτες στην Ελλάδα!

Και θα πρέπει να συμφωνήσουμε απολύτως με τον αποστολέα του ηλεκτρονικού μηνύματος, ο οποίος, εν κατακλείδι, λέει τα εξής:

«… Σκέψεις και λόγια τα οποία διέπονται από ένα σύγχρονο γενιτσαρισμό, κατ' άλλους διασπαστικό -προδοτικό χωρίς καμία φιλοσοφική προσέγγιση. Αντίθετα προβάλλεται η εικόνα μίας τουλάχιστον στρεβλής προσπάθεια παγκοσμιοποίησης-σουποποίησης και καπηλείας της Ελληνικής Θρησκευτικής Ιστορίας υπό τον μανδύα ενός «φιλοσοφικού ινστιτούτου».

Τέλος, δικαιούσθε- εφ' όσον το επιθυμείτε- να ασπαστείτε τους θεούς των Ελλήνων, αλλά όχι να τους διαχειριστείτε. Και είναι βέβαιο ότι ο Απόλλων δεν θα αναγνώριζε ή αναγνωρίζει την λέξη "Office" όπως δεν θα αναγνώριζε ή αναγνωρίζει και ο Αλέξανδρος λέξεις της Σλαβικής των Σκοπίων, ή της ρωσικής την οποία ομιλούν οι κατά τα άλλα συμπαθείς "σοφοί σας"…»!

Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011

ΥΓ. Προς γνώση των φίλων της ιστοσελίδας μας, οι Έλληνες βουλευτές, που ενημερώθηκαν από τον γράφοντα για το παραπάνω θέμα είναι οι εξής: Γ. Καρατζαφέρης (Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ), Ιωάννης Κοραντής, Αθανάσιος Πλεύρης, Άδωνις Γεωργιάδης, Κώστας Αϊβαλιώτης, Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλοςκαι Κυριάκος Βελόπουλος.