Τι μήνυμα κρύβει το Facebook;

Κωδικός Πόρου: 00285-117393-391
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 24/05/11 15:13
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-117393-391
Περιγραφή:

Τι μήνυμα κρύβει το Facebook;

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει σήμερα η γνωστή τηλεφημερίδα “Ζούγκλα.gr”, aπ’ ότι φαίνεται το Facebook σχετίζεται άμεσα με το Sex και αυτό μπορούμε να το δούμε αν παρατηρήσουμε καλά την σελίδα που κάνουμε login. Δυστυχώς!.. Έναν ουρανό που βρέχει δεν μπορείς να τον κάνεις να σταματήσει. Εσύ, όμως, μπορείς να κρατήσεις ομπρέλα!..

ΕΙΝΑΙ απίστευτα αυτά που διαβάζουμε σε καθημερινή βάση. Αλλά η αποκάλυψη που κάνει σήμερα η τηλεφημερίδα “Ζούγκλα.gr” είναι ... «άνω ποταμών». Ας διαβάσουμε την είδηση:

«Σύμφωνα με μία έρευνα, πίσω από την φαινομενικά αθώα αρχική σελίδα του Facebook κρύβεται ένα μήνυμα που μόνο το υποσυνείδητο του ανθρωπίνου εγκεφάλου μπορεί να επεξεργαστεί και να αφομοιώσει χωρίς την έγκριση του ατόμου.

Έτσι λοιπόν αν κάποιος χρήστης ενώσει τα κίτρινα σημεία που βρίσκονται στο χάρτη της αρχικής σελίδας του δημοφιλούς site κοινωνικής δικτύωσης θα δει ότι σχηματίζουν τη λέξη Sex πράγμα που μας δείχνει τον απώτερο σκοπό της δημιουργίας του και γιατί ίσως όλο και περισσότεροι χρήστες θέλουν να γίνουν μέλη του.»

Ότι ζούμε σε μια πανσεξουαλική ή πανηδονιστική εποχή, δεν νομίζω ότι διαφωνεί κανείς. Όλοι συμφωνούν. Κι αυτό γιατί, όπως δείχνει η καθημερινότητα της ζωής μας, το σεξ κυριαρχεί σε κάθε επίπεδο κοινωνικής έκφανσης ή έκδήλωσης.

Πρώτη, ασφαλώς, έρχεται η τηλεόραση η οποία χωρίς υπερβολή έχει ταυτιστεί με τον σεξισμό, σε τέτοιο σημείο που όλες πλέον οι εκπομπές, ακόμη κι αυτές που θεωρούνται «ποιοτικές», να έχουν ως κυρίαρχο στοιχείο την σέξι εμφάνιση του παρουσιαστή ή της παρουσιάστριας!

Στη συνέχεια έρχεται το διαδίκτυο, αν και σε θέματα σεξιστικού περιεχομένου πρωτοστατεί παντού. Και τούτο διότι σε όλα σχεδόν τα θέματα διαφθοράς το διαδίκτυο έχει γίνει ο μεγαλύτερος πυλώνας διαστροφής του ανθρώπου.

Πόσα και πόσα εγκλήματα δεν έχουν γίνει μέσω διαδικτύου; Λησμονεί κανείς τις επιτυχίες της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που έχει οδηγήσει στον εισαγγελέα δεκάδες περιπτώσεις παιδικής πορνογραφίας και τόσα άλλα;

Τώρα προστίθεται και το Facebook για το οποίο γράφονται τόσα και τόσα, ιδίως σε πρωτοσέλιδα θέματα εφημερίδων και περιοδικών, λόγω της κοινωνικής διαδικτύωσής του. Η πρόσβαση είναι εύκολη, τα θύματα πολλά και τα «δολώματα», που μπορούν να πέσουν, για να αλιεύσουν οι ενδιαφερόμενοι οποιαδήποτε πληροφορία επιθυμούν, είναι ουκ ολίγα!.. Και πρώτα θύματα τα ανήλικα παιδιά!

Τίθεται, λοιπόν, το ερώτημα: 

Με όλα αυτά που διαβάζουμε θα καταργήσουμε και το διαδίκτυο;

Όχι, ασφαλώς!.. Το διαδίκτυο, είτε το θέλουμε είτε όχι, είναι το εργαλείο του μέλλοντος! Και θα συμβιώσουμε υποχρεωτικά μ' αυτό! Απλά, όπως και με την τηλεόραση, θα ξαναπούμε κάτι που λέμε συχνά:

Το διαδίκτυο είναι σαν το μαχαίρι, που έχει κανείς στο σπίτι του. Είναι ένα εργαλείο, αλλά για ορισμένες χρήσεις. Εάν κόβεις το ψωμί είναι μια ευλογημένη και ζωηφόρος ενέργεια. Εάν όμως το χρησιμοποιείς για δολοφονικές ενέργειες, τότε το εργαλείο αυτό είναι θανατηφόρο! Στο χέρι σου είναι, λοιπόν, πώς θα χρησιμοποιήσεις το διαδίκτυο (internet, facebook,  twitter κλπ).

Και κάτι ακόμη:

Έναν ουρανό που βρέχει δεν μπορείς να τον κάνεις να σταματήσει. Εσύ, όμως, μπορείς να κρατήσεις ομπρέλα, για να μη βραχείς! Και ο νοών νοείτω!...

Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Τρίτη, 24 Μαΐου 2011