Τελικά, δεν έχει μείνει τίποτε όρθιο;

Κωδικός Πόρου: 00285-117401-344
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 16/05/11 14:53
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-117401-344
Περιγραφή:

Τελικά, δεν έχει μείνει τίποτε όρθιο;

Όταν συλλαμβάνεται ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως ο κ. Ντομινίκ Στρος Καν, κατηγορούμενος για σεξουαλική επίθεση σε καμαριέρα ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη, είναι ν’ απορεί κανείς πώς εμείς όχι μόνο «του βγάζαμε το καπέλο», αλλά τον βάζαμε κιόλας μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για να μας «διδάξει» οικονομία!

ΔΕΝ είμαι από τους ανθρώπους που θα σπεύσουν να υιοθετήσουν αμέσως τις κατηγορίες εναντίον του κ. Ντομινίκ Στρος Καν. Αν είναι ένοχος ή όχι θα τα βρει η Δικαιοσύνη.

Ακόμη περισσότερο όταν είναι γνωστό ότι ο άνθρωπος αυτός «είχε πάρει φόρα» για την διεκδίκηση της γαλλικής προεδρίας, πράγμα που βάζει σε κάποιες «πονηρές» σκέψεις πολλούς αναγνώστες. Τόσο πονηρές όσο πονηρή ήταν (αν ήταν) και η ενέργεια του κ. Ντομινίκ Στρος Καν εις βάρος της καμαριέρας του ξενοδοχείου.

Το πρόβλημα, όμως, που δημιουργείται είναι το εξής: Πώς και με ποιον τρόπο θα διασφαλίζεται εφεξής η κάθε πολιτική εξουσία όταν συναλλάσσεται με παρόμοιους ανθρώπους, που κατηγορούνται για σεξουαλικά σκάνδαλα;

Κοντολογίς: Πώς και με ποια εχέγγυα θα δώσουμε βάση σε όσα κατά καιρούς μάς «δίδασκε» ο κ. Ντομινίκ Στρος Καν, τη στιγμή κατά την οποίαν οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι σοβαρές;

Και αν (λέμε: αν) οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι αληθείς, τότε πώς μπορούμε εμείς οι Έλληνες να πειστούμε ότι οι συμφωνίες που υπογράψαμε με τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είχαν το ανάλογο ηθικό αντίκρισμα και δεν υπήρχαν στο βάθος του μυαλού άλλου είδους σκέψεις;

Είμαι βέβαιος ότι όλοι οι φίλοι και οι φίλες αυτής της ιστοσελίδας αντιλαμβάνονται τι εννοούμε. Και ίσως μας δίδεται μια χρυσή ευκαιρία να αναθεωρήσουμε το Μνημόνιο, που υπογράψαμε στηριζόμενοι και σε αυτόν τον τομέα, που είμαι βέβαιος ότι, για λόγους ευνόητους, δεν θα υπάρξει αντίλογος με τους συναλλασσόμενους!

Κακά τα ψέματα. Το θέμα της ηθικής ή ενάρετης ζωής των πολιτικών ή όποιων άλλων έχουν σχέση με τη δημόσια ζωή και εξουσιάζουν με τον δικό τους τρόπο την ζωή πολλών ανθρώπων ή κοινωνιών, θα πρέπει να διασφαλίζεται πολύ πριν οι κύριοι αυτοί αναλάβουν την όποια εξουσία, αν σκεφτούμε ότι ακόμη και ο πιο απλός πολίτης, όταν πρόκειται να αναλάβει μια δημόσια υπηρεσία, του ζητούν «λευκό ποινικό μητρώο»!

Ο κ. Ντομινίκ Στρος Καν, γνωστός άλλωστε «εραστής του ωραίου φύλου», δεν είναι ο μόνος που κατηγορείται για σεξουαλικά σκάνδαλα. Εδώ έχουμε άλλες καραμπινάτες περιπτώσεις, που «δεν κουνήθηκε μύτη».

Ο κ. Μπιλ Κλίντον, για παράδειγμα, που ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ, κατηγορήθηκε (και ομολόγησε!) ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με την κ. Μόνικα Λεβίνσκι και το αποτέλεσμα ποιο ήταν; Να τον επανεκλέξουν πανηγυρικά!!

Ο κ. Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για να έρθουμε στο σήμερα, που έχει κάνει όλο τον κόσμο να προβληματίζεται πολύ σοβαρά με τα σεξουαλικά του σκάνδαλα, όχι απλώς επανεξελέγη Πρωθυπουργός της Ιταλίας, αλλά χαίρει και απολαμβάνει της εκτίμησης του μισού ιταλικού κοινοβουλίου!!

Για να τελειώνουμε: Το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του είναι προσωπικό και αναφαίρετο δικαίωμά του.

Δεν έχει, όμως, κανένα (μα απολύτως κανένα) δικαίωμα αυτός ο κύριος, που κατέχει δημόσιο αξίωμα, να δημοσιοποιεί αυτού τους είδους τις προσωπικές του σχέσεις και μάλιστα όταν κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον εργαζομένων ανθρώπων.

Και το λέγω αυτό, διότι –τότε- αυτός ο άνθρωπος δεν είναι μόνο ανάξιος του αξιώματός του, αλλά και επικίνδυνος για τη δημόσια ζωή!

Με προβληματισμό

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011