Συγγνώμη, κύριοι, αλλά ο άνθρωπος έχει απόλυτο δίκιο!

Κωδικός Πόρου: 00285-117377-492
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 09/06/11 14:17
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-117377-492
Περιγραφή:

Συγγνώμη, κύριοι, αλλά ο άνθρωπος έχει απόλυτο δίκιο!

Με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη δεν έχουμε καμία γνωριμία μαζί του, αλλά οι περισσότερες προτάσεις του προς όλους τους συναδέλφους του μάς βρίσκουν απολύτως σύμφωνους! Ο πολιτικός που αγαπάει την πατρίδα του προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του προς αυτήν και όχι επ’ αμοιβή!...

ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ την είδηση: Τη μείωση του αριθμού των βουλευτών αλλά και την κατάργηση των περισσότερων προνομίων τους -μεταξύ των οποίων της σύνταξης- προτείνει ο βουλευτής της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκης.

Κοντολογίς, σε ανοιχτή επιστολή που απέστειλε χθες προς όλους τους συναδέλφους του στο Κοινοβούλιο ζητεί:

1) Τη μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200,
2) την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης,
3) την κατάργηση του επιδόματος για συμμετοχή των βουλευτών στις επιτροπές της Βουλής,
4) την κατάργηση των βουλευτικών αυτοκινήτων,
5) την κατάργηση στην πράξη της βουλευτικής ασυλίας,
6) τη διαχρονική ανάρτηση του «πόθεν έσχες» των βουλευτών στο Διαδίκτυο,
7) το κλείσιμο του καναλιού της Βουλής.

Από χθες λοιπόν άρχισαν ορισμένα ΜΜΕ, έχοντας δίπλα τους ορισμένους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που αμείβονται πλουσιοπάροχα από τον «δημόσιο κορβανά» (δηλαδή την τσέπη του καθενός μας) και μάλιστα να ασκούν δριμύτατη κριτική στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, επειδή πρότεινε τα παραπάνω που διαβάσαμε!

Εκεί δηλαδή που περιμέναμε όλα σχεδόν τα ΜΜΕ να βγουν και να χειροκροτήσουν τις προτάσεις του ως άνω βουλευτού, άρχισαν να τον «περνούν γενεές δεκατέσσερις»! Κι όλα αυτά γιατί; Γιατί ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε τα αυτονόητα!

Από την συμπεριφορά, λοιπόν, των ΜΜΕ καταλαβαίνει κανείς την αλληλοεξάρτηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και πολιτικών. Οι μεν υποστηρίζουν τους δε –και το αντίστροφο- μόνο και μόνο για τη μάσα και μόνο για τη μάσα!

Πολιτικός, για να βάζουμε κάποτε τα πράγματα στη θέση τους, δεν είναι αυτός που αγαπάει την πατρίδα του με … παχυλές βουλευτικές συντάξεις, επιδόματα επιτροπών, πολυτελή αυτοκίνητα, βουλευτικές ασυλίες ή την απόκρυψη των περιουσιακών του στοιχείων στο «πόθεν έσχες»!

Πολιτικός είναι αυτός που αγαπάει την πατρίδα του και προσφέρει τις υπηρεσίες του γι’ αυτήν αφιλοκερδώς!..

Στα παιδικά μου χρόνια ενθυμούμαι πολύ καλά τον θεσμό της "Προσωπικής Εργασίας"που είχαμε στις Κοινότητες των χωριών μας. Κάθε μέλος της οικογενείας έπρεπε μία ημέρα την εβδομάδα να την αφιερώνει αφιλοκερδώς για το "κοινό καλό" της Κοινότητος. Και ο κάθε άνθρωπος εργαζόταν με χαρά και προθυμία προς αυτή την κατεύθυνση! 

Αν υπολογίσουμε, λοιπόν, ότι το 1/7 της ζωής των μελών μιας οικογενείας των τότε Κοινοτήτων το αφιέρωνε αφιλοκερδώς για το "κοινό καλό", βγάλτε το ασφαλές συμπέρασμα πόσα χρόνια ζωής αφιέρωναν οι πατεράδες μας και οι μανάδες μας  προς τον σκοπό αυτό και σήμερα οι βουλευτάδες μας, και όλοι οι πολιτικοί σχεδόν, ζητάνε παχυλούς μισθούς και συντάξεις ή άλλα προνόμια για να ... εξυπηρετήσουν - λέει - το κοινό (!!!). Σαν δεν ντρεπόμαστε, λέω εγώ!.. Σαν δεν ντρεπόμαστε!...

Και μόνον η αντίδραση των πολιτικών και ορισμένων ΜΜΕ για τις προτάσεις του παραπάνω βουλευτή, δείχνουν τον τρόμο και τον φόβο που έχει καταλάβει όλους σχεδόν τους πολιτικούς, γενικά το λεγόμενο "σύστημα", μήπως και τυχόν χάσουν τα απίστευτα προνόμιά τους μέσα στη Βουλή. Και είναι γνωστό, ότι πολλοί εξ αυτών (για να μην πούμε οι περισσότεροι) εισέρχονται στο Κοινοβούλιο πάμπτωχοι και εξέρχονται (αν ποτέ γίνει κι αυτό) βαθύπλουτοι εκατομμυριούχοι, με κότερα, βίλες στη Μύκονο, πισίνες, καταθέσεις σε τράπεζες του Εξωτερικού κλπ.!

Εκεί που θα διαφωνήσουμε με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη είναι που πρότεινε το κλείσιμο και όχι τη βελτίωση του καναλιού της Βουλής.

Αλίμονό μας αν στο όνομα μιας περικοπής δαπανών φιμώνουμε τις φωνές της ενημέρωσης, όπως της Βουλής, ενδεχομένως του Alter κλπ., διότι όλα αυτά τα μέσα, αν λειτουργούν σωστά, είναι πραγματικά σχολεία της γνώσης! Πραγματικά ξωκλήσια του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας!

Κι όπως λέει μια παροιμία: «Όπου κλείνει ένα σχολείο, ανοίγει μια φυλακή»!..

Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Πέμπτη, 9 Ιουνίου2011