«Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα!..»

Κωδικός Πόρου: 00285-115641-8364
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 16/03/16 18:22
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-115641-8364
Περιγραφή:

«Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα!..»

Με «γκάφες» πληρώνουν το πάθος τους ορισμένοι υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης να βγαίνουν (ακόμη και με τις λάσπες στα πόδια προερχόμενοι από την Ειδομένη) στις εκπομπές διαφόρων παρουσιαστών, μη χάσουν το … κελεπούρι, ενώ θα μπορούσαν να οργανώνονται καλύτερα και να παραχωρούν συνέντευξη στο γραφείο τους και όχι να τρέχουν σαν ικέτες ή σαν τον «ζητιάνο» του Καρκαβίτσα στις εκπομπές του κάθε κυρίου Τσίμα ή της κάθε κυρίας Μενεγάκη!.. Το πάθημα του Γιάννη Μουζάλα ας γίνει μάθημα σε κάποιους άλλους!.. «Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα!..»

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ κι αυτό!.. Ή μάλλον, τ’ ακούσαμε κι αυτό!.. Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στο περιστατικό με το πέρασμα προσφύγων στα εδάφη της ΠΓΔΜ, την Δευτέρα, είπε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Νομίζουμε και έχουμε στοιχεία ότι με αυτή την προσδοκία παίξανε βρώμικο παιχνίδι οργανώσεις που ισχυρίζονται ότι είναι εθελοντές αλλά δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς που πράγματι βοηθούν και οργάνωσαν το πέρασμά τους στη Μακεδονία. Έχω εδώ την προκήρυξη -το χαρτί του τους μοιράσανε- τους δώσανε κανονικά ραντεβού. Η αστυνομία το διερευνά και σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα».

Είναι ενδεικτικό ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Αδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να σχολιάσει μέσω twitter την αναφορά του Γ. Μουζάλα: «Είναι δυνατόν υπουργός της Ελληνικής Κυβερνήσεως να αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία; Χωρίς αιδώ; Πόσο πιο χαμηλά πια;».

Δεν χρειάστηκε, όμως, να γράψει στο twitter του κ. Γεωργιάδης. Έτσι κι αλλιώς μόνος του δεν μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση. Μπορεί, όμως, να το κάνει ο έτερος των κυβερνητικών «Καππαδόκων», ο κ. Πάνος Καμμένος, ο οποίος έσπευσε να γράψει στο δικό του twitter: «Δεν αρκεί η συγνώμη Μουζάλα ζητώ την παραίτηση του»!

Ο κ. Καμμένος, κατά την ταπεινή μας γνώμη, αν και γνώριζε (όπως όλοι οι Ελληνες) ότι ο κ. Μουζάλας έκανε «γκάφα» και δεν αποκάλεσε σκοπίμως την FYROM «Μακεδονία», αφού ο ίδιος αναγνώρισε το λάθος του και ζήτησε δημοσία συγγνώμη, εν τούτοις: α) έσπευσε να προλάβει κυρίως τους Νεοδημοκράτες βουλευτές των περιοχών της ελληνικής Μακεδονίας, οι οποίοι θα προκαλούσαν «σεισμό» με τη δήλωση αυτή (όπερ και εγένετο, αφού 18 βουλευτές της ΝΔ ζήτησαν την παραίτηση του κ. Μουζάλα!) και β) θέλοντας να προλάβει μια ηρωϊκή έξοδο του κ Τσίπρα προς τις εκλογές, έγραψε το σημείωμά του για να ισχυροποιήσει την κοινοβουλευτική του ομάδα και για να έχει το κεφάλι του ήσυχο!

Ό,τι και να συμβεί πάντως, ένα είναι γεγονός: Πολλοί υπουργοί, παρά τις σαφείς εντολές του Έλληνα πρωθυπουργού από το πρώτο κιόλας κυβερνητικό συμβούλιο να μην βγαίνουν συχνά στις τηλεοπτικές εκπομπές, οι υπουργοί αυτοί όχι απλώς βγαίνουν στα διάφορα κανάλια (κάμερα να βλέπουν κι ό,τι νάναι!), αλλά πασχίζουν κιόλας να βγουν στους διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς έστω και αν πληρώσουν το τίμημα αυτό με την δική τους υπουργική πτώση, όπως είναι πιθανό (αν όχι βέβαιο) ότι θα γίνει με τον κ. Μουζάλα!

Μην απορείτε, λοιπόν, και μη διερωτάσθε ορισμένοι ποιοι είναι οι κύριοι της χαώδους διαπλοκής, τουλάχιστον μεταξύ πολιτικής και καναλιών, αφού με το παράδειγμά τους ορισμένοι πολιτικοί αποκαλύπτουν εαυτούς (δεν αναφέρομαι προσωπικά στον κ. Μουζάλα), αφού οι ίδιοι με την πολιτική τους φιλοσοφία δεν αφήνουν κανένα άλλο περιθώριο σκεπτικισμών ή αμφιβολιών!

Με «γκάφες», λοιπόν, πληρώνουν το πάθος τους ορισμένοι υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης να βγαίνουν (ακόμη και με τις λάσπες στα πόδια προερχόμενοι από την Ειδομένη) στις εκπομπές διαφόρων παρουσιαστών, μη χάσουν το … κελεπούρι, ενώ θα μπορούσαν να οργανώνονται καλύτερα και να παραχωρούν συνέντευξη στο γραφείο τους και όχι να τρέχουν σαν ικέτες ή σαν τον «ζητιάνο» του Καρκαβίτσα στις εκπομπές του κάθε κυρίου Τσίμα ή της κάθε κυρίας Μενεγάκη!.. Το πάθημα του Γιάννη Μουζάλα ας γίνει μάθημα σε κάποιους άλλους!.. «Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα!..», όπως λέει ο λαός και που τόσο όμορφα τραγουδάει η δημοφιλής Ελληνίδα ερμηνεύτρια ‘Αντζελα Δημητρίου!..

Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016