Ποιος στέρησε το δικαίωμα στο όνειρο των παιδιών;

Κωδικός Πόρου: 00285-117340-729
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 16/07/11 13:11
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-117340-729
Περιγραφή:

Ποιος στέρησε το δικαίωμα στο όνειρο των παιδιών;

Με όλα όσα ακούγονται για την οικονομική κρίση και με τους «βομαρδισμούς» που υφίστανται τα παιδιά από όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία συνδαυλίζουν την αβεβαιότητα και τη σύγχυση, επικρατεί ένα είδος εθνικής μελαγχολίας και κατάθλιψης με άμεση αρνητική συνέπεια στην ψυχολογία των παιδιών. Αλήθεια, τα σκέφτηκε ποτέ ένας υπεύθυνος πολιτικός;

ΜΙΑ ΠΟΛΥ καλή φίλη της Ιστοσελίδας μας, πήρε στο τηλέφωνο τον γράφοντα για να τού διεκτραγωδήσει το κλίμα που επικρατεί στην 4μελή οικογένειά της.

Ο άντρας της άνεργος, τα παιδιά της μικρά και αυτή ειδοποιήθηκε ότι επίκειται η απόλυσή της! Πώς θα τα βγάλει πέρα;

Το αντιλαμβάνομαι!.. Και συμπάσχω ειλικρινά!... Τα έξοδα τρέχουν (νοίκια, φως, νερό, τηλέφωνο) κι από πάνω η κατάθλιψη στην οποίαν έχουν περιέλθει τα αγγελούδια της!

Είναι τρομερό να σκέπτεται κανείς ποια είναι η ψυχολογία των παιδιών, που ζουν ένα οικογενειακό δράμα! Διότι, κακά τα ψέματα, όπου υπάρχουν οικονομικά προβλήματα δημιουργούνται μύρια άλλα («ενός κακού μύρια έπονται», που έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας)!..

Η παραπάνω οικογένεια ασφαλώς και δεν είναι παρά ένα μικρό μόνο δείγμα χιλιάδων άλλων παρομοίων οικογενειών με ακόμη πιο δύσκολα προβλήματα. Για φαντάσου, για παράδειγμα, μέσα στην οικογένεια να έχεις, πέραν των άλλων δυσκολιών, ασθένειες, παιδιά-χρήστες ηρωίνης, ανάπηρα άτομα, θανάτους και τόσα άλλα; Μιλάμε για πραγματική τραγωδία!

Και το ερώτημα, λοιπόν, παραμένει: «Ποιος στέρησε το δικαίωμα στο όνειρο των παιδιών;»

Αλήθεια, διερωτήθηκε ποτέ κανείς πολιτικός, από αυτούς που αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς, αν έχουμε δικαίωμα να τραυματίζουμε (και πολλές φορές θανάσιμα) την ψυχολογία των παιδιών; Αν έχουμε δικαίωμα να αφαιρούμε την ελπίδα και την αισιοδοξία των παιδιών για ζωή και δημιουργία; Για όνειρο και χαρά; Τι μας έφταιξαν αυτά τα αγγελούδια και τους δημιουργήσαμε όλο αυτό το μελαγχολικό ή καταθλιπτικό κλίμα;

Κάπου διάβασα ότι «το μέλλον το δανειστήκαμε από τα παιδιά μας». Και είναι πολύ σοφό. Το μέλλον ανήκει στα παιδιά μας και ό,τι κακό ή αλόγιστο κάνουμε (καταστροφή στη φύση, στο περιβάλλον κλπ) τα παιδιά μας θα το βρουν μπροστά τους!

Με ποιο δικαίωμα, λοιπόν, τους αφαιρούμε το μέλλον; Με ποιο δικαίωμα τους στερούμε το χαμόγελο, τους αποστερούμε την ελπίδα και –πάνω απ’ όλα- τους υποκλέπτουμε το όνειρο;

Ντρέπομαι για την κατάντιά μας!.. Και ντρέπομαι για πολλοστή φορά, που η ελληνική πολιτεία, αντί να χαρίσει χαμόγελο και αισιοδοξία στα παιδιά, τα οδηγεί στην απόγνωση, την απογοήτευση και την απαισιοδοξία!

Είναι κράτος αυτό; Πέστε μου: Είναι κράτος;

Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Σάββατο, 16 Ιουλίου 2011