Ποία η σχέση της πολιτικής με την ιερόδουλο;

Κωδικός Πόρου: 00285-117413-274
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 04/05/11 15:00
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-117413-274
Περιγραφή:

Ποία η σχέση της πολιτικής με την ιερόδουλο;

Είναι γνωστό ότι στο Βυζάντιο την πολιτική την παρομοίαζαν με μία γυναίκα ιερόδουλο!.. Ίσως φαίνεται σκληρό, αλλά η φρασεολογία η οποία χρησιμοποιήθηκε τις τελευταίες μέρες στη Βουλή, αλλά και η συμπεριφορά ορισμένων βουλευτών στο δημόσιο βίο της Χώρας, δυστυχώς, σε γενικές γραμμές,  επαληθεύει τους βυζαντινούς!.. 

Θ’ ΑΚΟΥΣΑΤΕ (ή τουλάχιστον θα διαβάσατε) το λεξιλόγιο που χρησιμοποίησε ένας πρώην υπουργός εναντίον ενός συναδέλφου του βουλευτή μέσα στη Βουλή των Ελλήνων. Ένα λεξιλόγιο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από ένα υβρεολόγιο χαμαιτυπείου. Έκρηξη οργής; Αδικία; Δεν γνωρίζω...

Δεν θα πάρουμε το μέρος του ενός ή του άλλου πολιτικού ανδρός (πιστεύω ότι αυτά θα τα βρει η Ελληνική Δικαιοσύνη), αλλά θα σταθούμε στην ουσία του θέματος που είναι η αντίληψη που έχει ο μέσος Έλληνας για τους βουλευτές, το Κοινοβούλιο ή τη Βουλή.

Δυστυχώς, όπως έχουν διαπιστώσει όλοι οι Έλληνες πλέον, η εκτίμηση που έχει ο μέσος Έλληνας για την πολιτική δεν είναι η καλύτερη, που θα περίμενε κανείς. Σε καθημερινή φράση χρησιμοποιούνται λέξεις ή φράσεις που κάθε άλλο περιποιούν τιμή γι’ αυτό το ύψιστο αξίωμα, που έχει ο σημερινός βουλευτής.

Φράσεις όπως, για παράδειγμα, «να καεί, να καεί, το μπουρδέλο η Βουλή», αποτελούν πλέον το μόνιμο σύνθημα που ακούγεται από χιλιάδες διαμαρτυρόμενους πολίτες ή γράφεται στους τοίχους των Αθηνών από αγανακτισμένους Έλληνες. Κι όχι μόνο!..

Υπάρχουν βουλευτές οι οποίοι με τη ζωή που κάνουν όχι απλώς προκαλούν, αλλά εξοργίζουν τον μέσο Έλληνα πολίτη. Μόλις χθες διάβασα στην τηλεφημερίδα «stifora.gr» για τη διπλή ερωτική ζωή ενός πασίγνωστου βουλευτή ο οποίος, πέραν του ότι «δεν κρύβει την αγάπη του για τα ταξίδια, το ακριβό ντύσιμο και κατ’ επέκταση τη μεγάλη ζωή»,τελευταία «το ελληνικό κοινοβούλιο έχει βουίξει από την «παράλληλη» δράση του»!..

Άλλος νάρκισσος βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, συναινεί στο γεγονός οι γλουτοί της συζύγου του να γίνονται δημόσιο θέαμα σε διάφορους τηλεοπτικούς χορούς, ενώ ο ίδιος δεν διστάζει να ομολογήσει ότι θα πήγαινε κι αυτός να κάνει  τα ίδια και να γίνει νούμερο της τηλεόρασης, απλά … «δεν έχει χρόνο» (!!)... Σε τέτοιο βαθμό εξαθλίωσης ή εξαχρείωσης των κοινοβουλευτικών ηθών έχουμε φθάσει!..

Σε τηλεοπτικές εκπομπές ακούσαμε από στόματος εκπροσώπου ενός ιστορικού κόμματος της Βουλής, και συγκεκριμένα του ΚΚΕ,  να χυδαιολογεί κατά τέτοιον τρόπο, που δεν χυδαιολογούν ούτε οι ίδιες οι τόσο παρεξηγημένες ιερόδουλες («μου γάμ…σες τη συζήτηση», είπε προς κατάπληξη όλων των παρευρισκομένων προσκεκλημένων μιας τηλεοπτικής εκπομπής!!).

Αλλά και μέσα στη Βουλή των Ελλήνων η συμπεριφορά πολλών «εθνοπατέρων» είναι τέτοια που δεν μπορείς να ξεχωρίσεις αν έχεις να κάνεις με Κοινοβούλιο ή … Κυνοβούλιο, που λέει δηκτικά ένας γνωστός Αθηναίος δικηγόρος.

Θα μου πείτε: Δεν υπάρχουν σοβαροί βουλευτές ή βουλευτίνες, που να εκπροσωπούν αντάξια τις προσδοκίες των ψηφοφόρων τους;

Για όνομα του Θεού!.. Ασφαλώς και υπάρχουν σοβαροί εκπρόσωποι των Ελλήνων ψηφοφόρων μέσα στο Κοινοβούλιο. Μερικοί δε εξ αυτών είναι πραγματικοί αδάμαντες της πολιτικής! Αλλά, όπως διαπιστώθηκε, αυτό δεν είναι πια κανόνας! Άλλωστε μη λησμονούμε κάτι πολύ σημαντικό:

Σ’ ένα πολύ ωραίο πιάτο φαγητό αν στάξεις μία σταγόνα δηλητήριο, το φαγητό δηλητηριάζεται ολόκληρο και ο άνθρωπος καταλήγει στο θάνατο!

Εύχομαι –και ελπίζω- η πολιτική να αρθεί κάποτε στο ύψος των περιστάσεων, να μην οδηγηθεί στην περιθωριοποίηση και τον εξευτελισμό και -το κυριότερο- να μην την ταυτίζουμε με την ιερόδουλο, η οποία, πολλές φορές, όπως έχει αποδείξει η ίδια η ζωή, είναι όχι μόνο ένας χρήσιμος, αλλά και υπέροχος Άνθρωπος (το άνθρωπος με άλφα κεφαλαίο)!


Με σεβασμό και τιμή στην πολιτική

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011