Περιορισμός της εθνικής κυριαρχίας;

Κωδικός Πόρου: 00285-117402-338
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 15/05/11 14:25
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-117402-338
Περιγραφή:

Δικαιώνονται, επαληθεύονται ή επιβεβαιώνονται, λοιπόν, οι ανησυχίες της τότε Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Άννας Ψαρούδα- Μπενάκη, όταν προσφωνούσε τον κ. Κάρολο Παπούλια ο οποίος πρώτο αναλάμβανε τα καθήκοντά του ως Πρώτου Πολίτη αυτής της χώρας; Διαβάστε τα κείμενα που ακολουθούν!..

ΣΗΜΕΡΑ θα «καταθέσουμε» στον αναγνώστη δύο κείμενα, που έχουν τη δική τους εθνική σημασία. Το πρώτο είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Βήματος» και το δεύτερο η προφητική δήλωση της τότε Προέδρου της Ελληνικής Βουλής κ. Άννας Ψαρούδα –Μπενάκη, η οποία προσφωνούσε τον κ. Κάρολο Παπούλια για την ανάληψη των υψηλών καθηκόντων του στην πρώτη προεδρική θητεία:

α) «ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ της εθνικής κυριαρχίας(!) και νέα λιτότητα πρόκειται να είναι το «διπλό σοκ» της τρόικας με (υποτιθέμενο) στόχο την «επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας»!

Η αφαίρεση από το ελληνικό κράτος του δικαιώματος διαχείρισης της περιουσίας του και η επιβολή εκτάκτων μέτρων ύψους 10 δισ. ευρώ(!) για τηνεπίτευξη του στόχου του ελλείμματος του προϋπολογισμού του 2011 αναμένεται, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές του «Βήματος της Κυριακής», να είναι η«αδιαπραγμάτευτη προσφορά» της τρόικας προς την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τιςως σήμερα πληροφορίες, η τρόικα προσανατολίζεται να αποχωρήσει από την Αθήνα την προσεχή Πέμπτη αποφεύγοντας να εισηγηθεί την εκταμίευση της πέμπτης δόσης ύψους 12 δισ. ευρώ παρά μόνο αν οι παραπάνω απαιτήσειςψηφιστούν από τη Βουλή.

Εκείνο το οποίο συζητείται αυτές τις ώρες στις εσωτερικές συσκέψεις της τρόικας είναι αν θα ζητηθεί ή όχι ενισχυμένη πλειοψηφία 180 βουλευτών έτσι ώστε το «νέο μνημόνιο» να είναι πλήρως δεσμευτικό στο διηνεκές και ανεξαρτήτως κυβερνήσεως.

Σε περίπτωση που η πρόταση υπερισχύσει, τότε αυτό θα σημαίνει ότι οι δανειστές αποφάσισαν να αναλάβουν το μέγιστο (και ως χθες απευκταίο) ρίσκο της πρόκλησης εκλογώνπροκειμένου, όπως μεταφέρεται, να καταδειχθεί πλήρως ο κίνδυνος της κατάρρευσης και να οδηγηθεί το ελληνικό πολιτικό σύστημαπρο των ευθυνών του. ..»

β) «Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις:

Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης».

Κατόπιν όλων αυτών τι έτι χρείαν έχομεν μαρτύρων;

Με σεβασμό, τιμή και ανησυχία

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Κυριακή, 15 Μαΐου 2011