Όσοι βγαίνουν έξω απ’ το μαντρί…

Κωδικός Πόρου: 00285-117329-803
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 27/07/11 14:20
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-117329-803
Περιγραφή:

Όσοι βγαίνουν έξω απ’ το μαντρί…

Εκεί δυστυχώς καταλήγουν οι υπέρμετρες φιλοδοξίες ορισμένων πολιτικών, που βγαίνουν «έξω απ’ το μαντρί», όπως έλεγε ο αείμνηστος Ευάγγελος Αβέρωφ!.. Εκεί που ήταν σίγουρο ότι θα είχες ενεργό και πρωτεύοντα ρόλο στην πολιτική σκηνή του τόπου, κάνεις την -πέρα για πέρα αδικαιολόγητη και αψυχολόγητη- αποσκίρτηση και τώρα κινδυνεύεις να χάσεις και τ' αυγά και τα πασχάλια, που λέει ο λαός!.. Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα!..

ΓΝΩΣΤΗ η είδηση. Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, μία από τις πιο σοβαρές Ελληνίδες πολιτικούς της σύγχρονης Ελλάδος, είναι έτοιμη να αποχωρήσει από την πολιτική αν η «Δημοκρατική Συμμαχία» δεν καταφέρει να εισέλθει στη Βουλή, όπως δήλωσε χθες, εκφράζοντας ωστόσο την αισιοδοξία ότι τελικά θα καταφέρει να περάσει το κατώφλι του 3%.

Η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, εκτίμησε ότι δεν πρόκειται να διενεργηθούν εκλογές στην παρούσα φάση, αν και -όπως είπε- ουδείς μπορεί να αποκλείσει κάτι τέτοιο σε μία χώρα όπως η Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση της Προέδρου της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» προκάλεσε αίσθηση και στα στελέχη του κόμματός της, τα οποία δεν ήταν ενήμερα, ενώ δεν έλειψαν και οι ενστάσεις κατά πόσο είναι θεμιτό να υπάρχουν τέτοιες δημόσιες δηλώσεις. Εντύπωση προκάλεσε και η αναφορά της ότι εάν βρεθεί κοινό έδαφος με άλλα κόμματα θα υπάρξει συνεργασία.

Δεν θα αναφερθώ στα άλλα σχόλια που έκανε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη (Σύνοδος Κορυφής, ελεύθερα επαγγέλματα, ταξί κλπ) διότι δεν είναι αυτή η φιλοσοφία του σημερινού μας σχολίου.

Αντιλαμβάνομαι, όμως, όπως και κάθε Έλληνας πολίτης ή ψηφοφόρος, την πικρία που αισθάνεται η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία από την κορυφή της πυραμίδας της Νέας Δημοκρατίας, που ήταν, αφού διεκδίκησε επί ίσοις όροις της προεδρία του κόμματος, βρέθηκε με ένα μικρό και ημιθανές κόμμα μέσα στη Βουλή, με πολύ μεγάλη την πιθανότητα στις ερχόμενες εκλογές να είναι έξω από τη Βουλή!.

Κακά τα ψέματα!.. Εάν η κ. Μπακογιάννη παρέμενε στη Νέα Δημοκρατία για λόγους αβρότητας και μόνο ο κ. Σαμαράς θα της παρείχε μια πολύ σπουδαία θέση στην ιεραρχία της κόμματος, που η ίδια επιδίωξε να φύγει με την πολιτική της, νομίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα σύρει το χαλί κάτω από τα πόδια του Αντώνη Σαμαρά. Και σίγουρα, αν παρέμενε, θα ήταν η επόμενη Αρχηγός.

Όμως διέπραξε το λάθος!.. Το μοιραίο πολιτικό λάθος!.. Και δεν είναι μόνο λάθος πολιτικό. Η κ. Μπακογιάννη «πήρε στο λαιμό της» και ορισμένους άλλους πολιτικούς, που δεν φταίνε σε τίποτε αν ήσαν με το μέρος της όταν γίνονταν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου προέδρου στην ηγεσία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Τώρα, δυστυχώς, είναι καταδικασμένοι στην πολιτική αφάνεια!.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά πρυτάνευσε ο εγωϊσμός και δεν θυμήθηκε κανείς τα λόγια του Νέστορα της πολιτικής ζωής του τόπου Ευάγγελου Αβέρωφ, που έλεγε ότι: «Όσα πρόβατα βγαίνουν έξω απ’ το μαντρί τα τρώει ο λύκος».

Και η κ. Μπακογιάννη είναι έξω απ’ το μαντρί.

Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011