Ως πότε πια αυτή η τρομολαγνεία;

Κωδικός Πόρου: 00285-117342-718
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 14/07/11 13:58
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-117342-718
Περιγραφή:

Ως πότε πια αυτή η τρομολαγνεία;

Δεν υπάρχει ένας υπεύθυνος άνθρωπος σ’ αυτήν την κυβέρνηση να καθησυχάσει τον κόσμο, που κάθε μέρα που περνάει ζει με το φόβο και το άγχος της χειρότερης ημέρας, που έρχεται; Όταν μπαίναμε στο ΔΝΤ, κύριε Πρωθυπουργέ, δεν λέγατε ότι σωθήκαμε από την χρεοκοπία και πως το μόνο που μένει είναι οι μεταρρυθμίσεις; Γιατί, λοιπόν, σε καθημερινή βάση ο ελληνικός λαός ζει σε καθεστώς τρόμου; Πώς το ανέχεστε αυτό; Νισάφι πια!..

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι το πολιτικό σκηνικό που περιέγραψε ο αείμνηστος Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής περί μιας Χώρας που έχει μετατραπεί σε απέραντο νεκροταφείο δεν ήταν μόνο ιστορικό, αλλά και … διαχρονικό! Μόνιμο και στατικό!

Όποια εφημερίδα ή περιοδικό και αν διαβάσεις, όποιο ραδιόφωνο και αν ακούσεις ή όποιο τηλεοπτικό κανάλι και αν ανοίξεις, εκείνο που σου περνάνε σαν μήνυμα είναι ο τρόμος και ο φόβος! Η γενική τρομάρα και φοβία!

Ο (επί των εξωτερικών υποθέσεων) Πρωθυπουργός της Χώρας κ. Γ. Παπανδρέου, που κάποτε θεωρούσε ή χαρακτήριζε μη πατριώτη εκείνον που μιλούσε για «χρεοκοπία» (με ή χωρίς συνθετικό) ή πως είναι «εχθρός της Ελλάδος», τώρα «ποιεί αιδήμονα σιγήν»!

Τι έχει να πει, λοιπόν, ο κ. Γ. Παπανδρέου που το Νο 2 της Κυβέρνησης, ο (επί των εσωτερικών υποθέσεων) Πρωθυπουργός της Χώρας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος χρησιμοποιεί τον όρο «επιλεκτική χρεοκοπία»; Θα τον χαρακτηρίσει κι αυτόν «εχθρό της Ελλάδος»;

Έχει δίκιο ο κ. Αντώνης Σαμαράς, που λέει ότι η λέξη «χρεοκοπία» πρέπει να βγει από το λεξιλόγιο των Ελλήνων, αλλά πώς μπορείς να «κλείσεις το στόμα» σε δεκάδες χιλιάδες έντυπα, όπως είναι οι εφημερίδες και τα περιοδικά, ή τα όποια ραδιοτηλεοπτικά κανάλια και τους πάσης φύσεως «μπλόγκερς»;

Αλλά το θέμα δεν είναι εκεί. Ίσως αυτό είναι το λιγότερο. Και τούτο διότι χιλιάδες Έλληνες ζουν πλέον με την καθημερινή αγωνία και τον φόβο τι θα τους ξημερώσει η επόμενη μέρα!

Η Χώρα έχει καλυφθεί πλέον με ένα μεγάλο και μαύρο πέπλο τρόμου!.. Το γενικό αίσθημα φόβου που αισθάνεται ο ανυποψίαστος και –κυρίως- ανυπεράσπιστος πολίτης, είναι κάτι που δεν έχει ξαναζήσει ποτέ! Μιλάμε για τον πολίτη εκείνο ο οποίος δεν ξέρει πού να στηριχτεί και αισθάνεται σαν τον Χριστό αφού δεν έχει «πού την κεφαλήν κλίνη»! Και αυτή η αγωνία μεγαλώνει  επικίνδυνα!..

Τι παιχνίδια είναι αυτά που παίζονται εις βάρος του κοσμάκη; Δεν υπάρχει ούτε μέτρο και σ’ αυτήν ακόμη την αήθη επίθεση κατά του κοσμάκη;

Χθες ένας πολιτικός αρχηγός, ο γνωστός «Κωλοτούμπας», βγήκε από τηλεοράσεως να συνδαυλίσει την γενική ανησυχία ρίχνοντας κι αυτός τα δικά του πυροτεχνήματα για να συγχύσει –και ει δυνατόν να τρομοκρατήσει περισσότερο- το λαό, μπας και εισπράξει κανένα ψήφο! Αλλά του βγήκε «μπούμερανγκ» η δουλειά!

Η ευθύνη της Πολιτείας, όπως αντιλαμβάνονται οι πάντες, είναι τεράστια!.. Και αν ο Πρωθυπουργός της Χώρας κ. Γ. Παπανδρέου αισθάνεται αδύναμος ή αμήχανος μπροστά σ’ αυτή τη λαίλαπα, ας βγει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να καθησυχάσει με προσωπική παρέμβαση το λαό.

Το γνωρίζω. Δεν είναι της αρμοδιότητάς του Προέδρου να λάβει από μόνος του αυτή την ευθύνη, αλλά τελευταία ο Πρόεδρος μας έχει συνηθίσει και σε … παρεκκλίσεις, όπως προ ημερών, που βρέθηκε στο Εξωτερικό και εξέφρασε την ευχή να … ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο!!

Η ώρα του Προέδρου της Δημοκρατίας έφθασε!.. Και θα πρέπει να αποδείξει με την προσωπική του παρέμβαση ότι η Χώρα ακόμη κι αν δεν κυβερνάται υπάρχουν θεσμοί που λειτουργούν σ’ αυτόν τον τόπο!

Το γενικό κλίμα τρόμου ή τρομοκρατίας, αυτή η ασύστολη επίθεση τρομολαγνείας που εξαπολύεται κάθε στιγμή και λεπτό από ορισμένους πολιτικούς ή διάφορα ΜΜΕ (και ιδίως τα παπαγαλάκια τους) πρέπει κάποτε να σταματήσει!

Έλεος, κύριε Πρόεδρε!..

Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011