«Όποιος δεν μιλάει τον θάβουν ζωντανό!..»

Κωδικός Πόρου: 00285-115657-8301
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 29/02/16 17:52
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-115657-8301
Περιγραφή:

«Όποιος δεν μιλάει τον θάβουν ζωντανό!..»

Ας τ’ αφήσουμε τώρα αυτά. Το αν είναι «ανίκανη η κυβέρνηση να διαχειριστεί το προσφυγικό», που λέει η Αξιωματική Αντιπολίτευση, δεν είναι της παρούσης να το εξετάσουμε. Έχουμε πιο σοβαρά προβλήματα μπροστά μας. Ο Θοδωρής Κολοκοτρώνης μόλις τον αποφυλάκισαν στο Ναύπλιο, το πρώτο πράγμα που είπε είναι «έριξα τα παράπονά μου στη θάλασσα», γιατί το μόνο που τον ένοιαζε εκείνη την ώρα ήταν η σωτηρία της πατρίδας! Κι αυτό πρέπει να πράξουμε κι εμείς!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!.. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση άρθρωσε κι αυτή τον ορθό λόγο! Αντελήφθη, έστω και αργά, ότι τα πράγματα με το προσφυγικό έχουν φθάσει στο αδιαχώρητο και αποφάσισε να κάνει τις δικές της προτάσεις.

Μπορεί κάποιος να θεωρήσει τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας αυτονόητες. Πως «πάσχουν» από μια αοριστία και ανεδαφικότητα. Καμία αντίρρηση. Ωστόσο, έκανε προτάσεις. Κατέθεσε τον τρόπο με τον οποίο θα χειριζόταν η ίδια το προσφυγικό αν ήταν στην κυβέρνηση. Κι αυτό έπραξε.

Ας δούμε, όμως, ποιες είναι οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για το προσφυγικό και θα επανέλθουμε, διότι όπως λέει ο σοφός λαός: «Όποιος δεν μιλάει τον θάβουν ζωντανό!..»:

►Πρώτον: Ακόμα και μέσα στην ημέρα να αξιοποιήσει το σύνολο του κρατικού μηχανισμού, συμπεριλαμβανομένων των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να εξασφαλίσει τις απαραίτητες βασικές δομές σίτισης, υγιεινής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

►Δεύτερον: Να ετοιμάσει, μέσα σε μία εβδομάδα, όλους τους απαραίτητους φυλασσόμενους, ανοιχτούς, αλλά και κλειστούς χώρους, προσωρινής διαμονής με σωστή γεωγραφική κατανομή στην Επικράτεια.

►Τρίτον: Να εξασφαλίσει καλύτερο συντονισμό ανάμεσα στις κρατικές υπηρεσίες και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού.

►Τέταρτον: Να διασφαλίσει ότι η Νατοϊκή δύναμη θα κάνει αυτό για το οποίο δημιουργήθηκε. Δηλαδή να συμβάλει αποφασιστικά, μαζί με την FRONTEX, στην αποτροπή των μεταναστευτικών ροών.

►Πέμπτο: Να αξιοποιήσει τους υπάρχοντες ευρωπαϊκούς πόρους και να ζητήσει έκτακτη οικονομική επιχορήγηση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

►Έκτο: Να αναλάβει αμέσως πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της διεθνούς εικόνας της χώρας και για τη στήριξη του τουριστικού της προϊόντος.

«Η κρίση και η αντιμετώπισή της απαιτούν σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Όχι βεβιασμένες και μονομερείς επιλογές, που βαθαίνουν την απομόνωση της χώρας και τραυματίζουν περαιτέρω την αξιοπιστία της. Είναι νωπές, άλλωστε, οι μνήμες από την τραγική διαπραγμάτευση του περασμένου καλοκαιριού», ανέφερε ακόμα ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ασφαλώς και δεν πρέπει να επιτρέψουμε ολέθρια λάθη στο προσφυγικό, όπως διεμήνυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πολύ καλά κάνει που ζητάει να μην υπάρξουν βεβιασμένες και μονομερείς επιλογές.

Αλλά, όπως είπαμε, ας τ’ αφήσουμε τώρα αυτά. Το αν είναι «ανίκανη η κυβέρνηση να διαχειριστεί το προσφυγικό» δεν είναι της παρούσης να το εξετάσουμε. Έχουμε πιο σοβαρά προβλήματα μπροστά μας.

Ο Θοδωρής Κολοκοτρώνης μόλις τον αποφυλάκισαν στο Ναύπλιο, το πρώτο πράγμα που είπε είναι «έριξα τα παράπονά μου στη θάλασσα», γιατί το μόνο που τον ένοιαζε εκείνη την ώρα ήταν η σωτηρία της πατρίδας! Κι αυτό πρέπει να πράξουμε κι εμείς!

Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016