Οι υπηρέτες του Χριστού και των ανθρώπων!..

Κωδικός Πόρου: 00285-115631-8405
Συγγραφέας ή Δημιουργός: Σακκέτος Άγγελος
Ημερομηνία Δημιουργίας: 26/03/16 21:04
Εκδότης: Ελληνική λέσχη βιβλίου
Η γλώσσα του περιεχομένου: Ελληνικά
Σχέση: Δεν έχει δηλωθεί σχέση για το συγκεκριμένο τεκμήριο
Λέξεις κλειδιά: Το Σχόλιο της Ημέρας, 00285-115631-8405
Περιγραφή:

Οι υπηρέτες του Χριστού και των ανθρώπων!..

Μπορεί να λέγονται και να γράφονται πολλά για διάφορους ιεράρχες κα κληρικούς, ωστόσο υπάρχουν ορισμένοι οι οποίοι τιμούν το ράσο που φορούν! Είναι οι άγιοι εκείνοι ιεράρχες που δεν επιδεικνύονται και ζουν ζωή ταπεινού και απλοϊκού ανθρώπου! Ένας εξ αυτών και ο άγιος Κυνουρίας Αλέξανδρος!

ΤΑΠΕΙΝΟΣ άνθρωπος!.. Πραγματικός υπηρέτης του Χριστού και των ανθρώπων!.. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος (Παπαδόπουλος) γεννήθηκε το 1936 στο Πάπαρι Αρκαδίας. Σπούδασε Θεολογία στην Αθήνα. Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1968 και Πρεσβύτερος το 1969. Από το 1976 διετέλεσε Γραμματεύς των Συνοδικών Δικαστηρίων στην Ι. Σ. Εξελέγη και χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου το 1984. Στις 25 Ιανουαρίου 1995 εξελέγη Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας. Δημοσίευσε μελέτες Εκκλησιαστικής Ιστορίας και Αγιολογίας.

Συγκίνηση προκαλεί στον γράφοντα ότι ως δημοσιογραφικό όργανο έχει α) το περιοδικό “Αλιεύς” (τριμηνιαίο), που το αποστέλλει στην ταπεινότητά μας από τα χρόνια εκείνα τα παλιά, όπως και β) τον Ραδιοφωνικό Σταθμό 94,0.

Ασφαλώς και το κοινωνικό έργο του έργο είναι σημαντικό, αφού υπό την επίβλεψή του είναι το Ίδρυμα «Βασιλείου Δεκάζου» Τριπόλεως όπου στεγάζει απόρους από τον νομό Αρκαδίας (60 τροφίμους!), το Κοντορρούπειον Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Λεωνιδίου, το Ίδρυμα Τυφλών Γυναικών «Η Αγία Παρασκευή» με πολλές Υποτροφίες για πρωτοετείς φοιτητές σε συνεργασία με το Κληροδότημα «Ειρήνης Μπακοπούλου», ενώ υπό την εποπτεία του βρίσκονται πλήθος ανδρικών και γυναικείων μονών!!

Όσο και να φαίνεται παράξενο, αυτό είναι το αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος για τις ανάγκες μετακίνησης του. Ούτε λιμουζίνες, ούτε άλλου είδους πολυτέλειες. Ένας μικρός παλιός σκαραβαίος είναι εδώ και χρόνια το επίσημο αυτοκίνητο της Ιεράς Μητροπόλεως που χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του ο Μητροπολίτης. Εντύπωση προκαλεί επίσης πως ο Μητροπολίτης οδηγεί το αυτοκίνητο μόνος του...

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος (Τοποτηρητής Αργολίδος) έχει κερδίσει την συμπάθεια και την αγάπη των Αργολιδέων με τις συχνές επισκέψεις στο νομό, λόγω της ιδιότητας του και νομίζουμε πως και αυτή η άγνωστη για τον πολύ κόσμο λεπτομέρεια συμβάλει ακόμα περισσότερο στην εδραίωση της άποψης πως πρόκειται για έναν πολύ ταπεινό άνθρωπο που σπάνια συναντά κανείς σήμερα στις μέρες μας.

Το αυτοκίνητο ο Σεβασμιώτατος το έχει 50 χρόνια και έχει διανύσει πάνω από 4.000.000 χιλιόμετρα! Το αγόρασε με δάνειο όταν ήταν ιεροκήρυκας και το αποπλήρωσε μετά από 25 χρόνια. Με το αυτοκίνητο αυτό έχει κάνει πολλά ταξίδια στην Ευρώπη και έχει αποδειχθεί θηρίο! Ο αριθμός κυκλοφορίας του σκαραβαίου είναι PK 1523.

Ο μητροπολίτης έχει περάσει αξέχαστες στιγμές με το "κατσαριδάκι" του. Είχε μεταβεί προ 25ετίας στη Ρώμη με τον σκαραβαίο. Εντυπωσιασμένος σταμάτησε στον περιφερειακό της Ρώμης για να απολαύσει τη θέα. Εκεί του κόπηκε η ντίζα γκαζιού ...Μια άλλη φορά πήγαινε σε γάμο στην Τρίπολη. Στο δρόμο τον "έπιασε" λάστιχο. Το άλλαξε μόνος του και έφθασε στο γάμο στην ώρα του αλλά...μουτζουρωμένος.

Σκαραβαίο έχει και ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, σε μαύρο χρώμα. Τον είχε αγοράσει μαζί με τον μητροπολίτη κ.Αλέξανδρο. Ομως ο κ. Ιερώνυμος έχει μάλλον παροπλίσει το VW στη Βοιωτία, όπως διαβάζουε και στο ierovima.gr.

Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016